FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum a intermediat presa transferul unui rapidist: „Vino repede la redacție, mâine joci la Craiova”

Articol de GSP - Publicat joi, 16 aprilie 2020 18:20

Sandu Boc, de două ori campion al României, cu Petrolul și Craiova, dar și câștigător al Cupei cu Rapid, povestește cum a ajuns să joace în filme cu mari actori ai cinematografiei: Toma Caragiu și Jean Constantin și cum l-a ajutat Adrian Păunescu să se transfere la Universitatea Craiova.

Dezvăluirile au fost făcute la emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia, "Prietenii lui Ovidiu", difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00, pe GSP.RO.

Sandu Boc, coleg cu Toma Caragiu cu Jean Constantin

- Ai fost și actor, Sandule. Ai filmat cu Toma Caragiu cu Jean Constantin.
- M-am agățat de-un film, "Castele de nisip", dar i-au schimbat numele în "Nu filmăm să ne-amuzăm". Arăta tot ce se întâmpla pe litoralul românesc. Toți mergeam în fiecare luni la restaurantul Berlin. Actori, fotbaliști, lumea bună. Regizorul Iulian Mihu era la masă cu Gheorghe Dinică: "Puștiul ăsta mi-ar plăcea în filmul meu!". Nu știa cine sunt. M-a chemat la el la masă, mi-a dat scenariul cu ce trebuia să fac în film, mi-a plăcut și am început filmările. Era și Violeta Andrei în film.

- Era viață frumoasă la filmări.
- Superb. Dar stai să vezi, nea Ovidiule. Într-o sâmbătă,la o masă pe care o dădea, Ștefan Andrei m-a întrebat dacă nu vreau să joc la Craiova. "Cum să nu vreau?". L-a sunat pe Adrian Păunescu... Atunci a plimbat vreo șapte jucători de la o echipă la alta ca să ajung eu la Craiova. După pauza de două săptămâni în care eu nu făcusem niciun antrenament, mă sună Greavu să-mi zică să vin la meci la Rapid să mă treacă pe foaie. Dacă mă duceam, nu mai puteam să merg la Craiova. Și nu m-am dus...

Adrian Păunescu l-a transferat în Bănie

- Și cum s-a rezolvat?
- A început campionatul, s-a jucat prima etapă. N-am fost. După, pac!, mă sună Păunescu. "Vino repede la redacție, că mâine joci la Craiova!". Era o zi de marți, a doua zi era etapă intermediară. În pauza asta eu nu alergasem nici măcar o sută de metri.

- Așa...
- Și m-am urcat în mașină, m-am dus în cantonament la Craiova și m-a luat Cernăianu: "Ți-ai adus și ghetele?". "Ce să fac cu ele?". "Păi, dacă nu te bag măcar zece minute mă omoară lumea, se rupe stadionul!". A fost ceva divin, extraordinar. Tot stadionul striga "Sandu Boc, Sandu Boc". Am intrat în ultimele 20 de minute și n-o să uit în viața mea acele clipe. M-am pus pe picioare la Craiova și am câștigat campionatul acolo.

Videoclip MAI pe piesa lui Smiley, cu Simona Halep, Nadia Comăneci sau Ianis Hagi

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Ilie Năstase a răbufnit în direct: „Au confiscat țara asta economic, politic! Nu vin oameni normali la cap să ne conducă”

ANALIZĂ. Gică Hagi tace și face: Viitorul le-a luat fața granzilor FCSB și CFR Cluj!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
emil1986
emil1986  •  17 Aprilie 2020, 13:15
Postat de Filip Popa pe 17 Aprilie 2020, 12:38

Atitudine de profesionist...

A cui? A lui Stefan Andrei?

1487028921428108
Filip Popa  •  17 Aprilie 2020, 12:38

Atitudine de profesionist...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează