FOTBAL  »  Superliga  »  PAPAZOGLOU LA DINAMO

EXCLUSIV Interviu spectaculos cu dinamovistul Athanasios Papazoglou: „Familia mi-a zis că vin în țara lui Dracula, eu le-am zis că vin în țara lui Hagi și-a lui Tamaș”

Athanasios Papazoglou (30 de ani, 1,95m înălțime) este o prezență deosebită, un munte de om, dar un tip foarte volubil, care a venit să impresioneze în Liga 1, ultima dată evoluând la Hapoel Haifa
Athanasios Papazoglou (30 de ani, 1,95m înălțime) este o prezență deosebită, un munte de om, dar un tip foarte volubil, care a venit să impresioneze în Liga 1, ultima dată evoluând la Hapoel Haifa

Articol de - Publicat vineri, 01 februarie 2019 08:00

Athanasios Papazoglou, 30 de ani, atacantul de 1,95 metri al roș-albilor, este mândru de originile sale și afirmă că meseria lui este golul, povestind de ce a ales Dinamo și cine l-a determinat s-o facă.

- Thanasis, de ce ai ales Dinamo
- Știu că Dinamo este un nume mare în România, cu mulți suporteri, am înțeles că sunt cei mai pătimași fani. Și mi s-a spus de istoria clubului, de performanțele din Europa.

- A mai fost o ofertă și de la Concordia Chiajna.

- Dinamo, istorie, suporteri. Nu vreau să vorbesc despre altceva și-n plus nu-mi place să joc pe terenuri sintetice. 

"Tamaș e cel mai tare fundaș, e un nebun pozitiv"

- Gabriel Tamaș ce ți-a spus despre Dinamo?
- Mi-a zis despre club, numai lucruri de bine.

- Chiar așa? 
- Da, a vorbit doar de bine, crede-mă! Mi-a zis că îmi va fi bine la Dinamo. Gabi este un om admirabil, un prieten extraordinar. Îmi place de el așa cum e, puțin nebun, în sensul pozitiv al cuvântului, un om cu care m-aș duce la război! E extrem de iubit la Haifa, e cineva. 

"Ai mei mi-au zis că vin în țara lui Dracula"

- Ce știai despre fotbalul românesc înainte?
- Multe cluburi după nume, că este un campionat competitiv și cu istorie. Hagi, Hagi, de exemplu! Nu l-am văzut jucând, eram copil, dar cine nu știe de Hagi în lumea fotbalului? Știu că a fost uriaș. De Tamaș ți-am zis... De fapt, Gabi e cel mai puternic fundaș alături de care a jucat și cu care m-am confruntat, chiar dacă la antrenamente. E fotbalist de Champions League! Am mai fost coleg cu Costin Lazăr la PAOK, când era Mister Boloni acolo, oameni foarte buni, profesioniști. Pe cine mai cunosc... Uite, pe Mutu, am jucat un amical când era el la Fiorentina, iar eu eram în Grecia. Și el știu că a fost un nume important. 

- Despre România?
- Puțin. Familia mi-a zis că vin în țara lui Dracula, e legenda aceea. Eu le-am zis că vin în țara lui Hagi și-a lui Gabi Tamaș.

- Ce știi despre rivalitatea Dinamo - Steaua?
- (râde) Mi-a mai zis Gabi. Știu că e cel mai tare meci din România, de-abia aștept să joc și eu într-o asemenea confruntare. Am înțeles că e cel mai așteptat și că dacă voi marca, voi fi apreciat. Ca atacant, întotdeauna mi-am dorit să dau gol în partidele cu miză. Știu cum e la derby-uri, am trăit cu Aris - PAOK Salonic, unde se incendiază stadionul!

- Doar că nu se știe dacă apuci în primăvară să joci în Derby de România.
- Cunosc situația lui Dinamo, nu există visuri ce nu pot fi îndeplinite. Cred că dacă învingem în toate cele 5 meciuri ce-au mai rămas de jucat în sezonul regulat, vom fi în play-off.

"Sunt mândru, îndrăgostit și-un familist convins"

- Cum ești tu ca fotbalist?
- Veniți la stadion și veți vedea! Job-ul meu e să dau goluri, voi da 120 la sută ca să învingem în toate meciurile. 

- Ești din Salonic, asta știm, dar cum ești tu în afara terenului?
- (se amuză) Și eu, și toți cei de acolo suntem urmașii lui Alexandru Macedon. Suntem mândri, muncim cu multă ambiție ca să ne îndeplinim visurile.

- Cum este să fii căsătorit cu o fostă Miss?
- (râde) Mândru și îndrăgostit de ea ca-n prima zi, când ne-am cunoscut! A câștigat premiul în 2012, avem un băiețel minunat împreună, mai așteptăm un copil, suntem fericiți și împliniți. Sunt mândru de ea, e o femeie extraordinară.

- Va veni aici? Fiindcă și româncele sunt frumoase...
- Crede-mă, eu sunt familist convins, cred în Dumnezeu, în cei apropiați mie! Vasiliki va sosi la București cu cel mic, ne vom bucura împreună de viața de aici. Pentru mine există doar ea.

"Am crescut la Aris, apoi am trecut la PAOK Salonic. Eu sunt fan Aris de mic, întotdeauna voi iubi această echipă, este o moștenire de familie, dar aș vrea să ia PAOK titlul cu Răzvan Lucescu, mai ales că e un antrenor uriaș, o spun rezultatele"

"Pe Mircea Rednic îl știu din Belgia, și-a lăsat amprenta la Standard Liege și la Gent, este un nume respectat. Până să vin în România nu l-am cunoscut personal, ci doar după reputație. Lumea mi-a zis că e un antrenor bun"

Athanasios Papazoglou

vezi și:

FOTO Dinamo l-a luat pe Beckham de Grecia » O aduce și pe superba Miss Univers la București

Citește și:

Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
Nationala
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Campionate
„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Mihai Rotaru, anunț exploziv înainte de barajul decisiv pentru Europa: „S-ar putea să fie ultimul meci al lui Mitriță”
Superliga
Mihai Rotaru, anunț exploziv înainte de barajul decisiv pentru Europa: „S-ar putea să fie ultimul meci al lui Mitriță”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (13)
lapusneanul
lapusneanul  •  01 Februarie 2019, 08:50
Postat de moartea_din_vaslui pe 01 Februarie 2019, 08:27

De fapt, e țara lui Gelu Eftimie și Redmic.

mai e si tara fomistilor din bacau via vaslui care isi fac veacul la lidl berlin unde sunt responsabili cu carucioarele..:)

magic4ever
magic4ever  •  01 Februarie 2019, 11:50
Postat de Alexandru Gheorghe pe 01 Februarie 2019, 10:57

''mi s-a spus de istoria clubului, de PERFORMANTELE din Europa'' Asta chiar e poanta zilei :)))))

Sunt sigur ca stie si de performanta clonei FCSB din Europa cand a fost eliminata de Ludogoret cu Moti in poarta la penalty-uri:))

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  01 Februarie 2019, 09:56

Si dupa cum am scris si ieri....cum sa nu lipseasca totntul satului de pe stirile cu DINAMO ? Tontul site-ului strike back !!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează