FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLURI

EXCLUSIV Partea întunecată din istoria roș-albastră cine o moștenește? Talpan sau Gigi? » Povestea celui mai FAIMOS ABUZ al Stelei lui Ceaușescu

Stadionul lui FC Bihor
Stadionul lui FC Bihor

Articol de GSP - Publicat luni, 10 aprilie 2017 00:26

Becali sau Talpan, deținătorul palmaresului “militarilor”, nu capătă doar Cupa Campionilor, ia la pachet și episoade “negre”, așa cum a fost un meci din 1988, prelungit până au câștigat roș-albaștrii! 

Atunci, la Oradea, Steaua a întâlnit-o pe FC Bihor într-un context incredibil. Echipa ardeleană era considerată "Steaua 2" în acel moment, iar roș-albaștrii erau neînvinși din iunie '86 și aveau în primul "11" fotbaliști precum Hagi, Lăcătuș, Belodedici, Ilie Dumitrescu sau Balint.

Dar orădenii nu s-au predat. Și în minutul '85 conduceau cu 2-1. Finalul a fost însă apoteotic.

Cei implicați în acel meci cu cântec relatează secvențe jenante: "Portarul Lăzăreanu s-a dus și i-a băgat mâna în gât lui Costică «Vâlcea». Arbitrul i-a zis «Marcele, ce vrei să fac? Așa trebuie să fie!». Era ordin clar să ia Steaua punctele. Situaţia se complicase fiindcă nimeni nu se aștepta să conducem noi și să fie nevoie de așa ceva. Eu, când mă gândesc la acel joc, am impresia că am câștigat, că am bătut-o pe Steaua”.

Practic, meciul a fost prelungit până când Steaua a reușit să întoarcă scorul și să pună astfel o nouă bornă în seria extraterestră de 106 meciuri fără înfrângere!


Arbitrul acelui meci, Gheorghe Constantin “Vâlcea”, rememorează finalul partidei și prezintă un scenariu nerostit până în ziua de azi.

Citește toate detaliile și mărturiile celor implicați în zori la chioșcuri sau online - AICI - după ora 00:00, în Gazeta Digitală!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (47)
bazileon
bazileon  •  10 Aprilie 2017, 07:57

Steaua e fost nascuta din abuz. In toate momentele importante a fost sustinuta abuziv de CC al PCR. De doua ori a fost salvata de la retrogradare. A luat cateva titluri samavolnic. A fost neinvinsa in campionat trei ani - atunci a fost si meciul cu Bihorul. A luat mii de jucatori cu arcanul, inclusiv pe cumnatii Gica. A castigat o cupa dupa ce s-a retras de pe teren. Si multe mai marunte. Dar parca nicicand nu a fost atat de sulfuroasa, indecenta si malonesta ca de cand a preluat-o Becali.

randoom_._
randoom_._  •  10 Aprilie 2017, 00:35

pai asa si arbitru ala de la meciul Steaua napoli a prelungi pana au egalat aia de la napoli. talpan momentan "mosteneste" un loc la parnaie la cum merg lucrurile. el a facut tot taraboiul asta,pentru a fi avansat. acuma i s-a interzis sa mai avanseze vreodata asa ca tace malc si nu mai spune nimica.

372039116337551
Dembeles Cosmin  •  10 Aprilie 2017, 09:54

Lucruri din astea trebuie spuse si sunt mult mai multe , sa aiba si copii o perspectiva innainte de a alege echipa favorita .

Vezi toate comentariile (47)
Comentează