FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Cristi Manea, în pericol » Avertisment de la un fost antrenor: „E clar într-un regres. Problema e la el”

Articol de GSP - Publicat marti, 11 februarie 2020 12:49

În direct la GSP Live, Daniel Isăilă - fostul selecționer al reprezentativei U21 - a vorbit despre situația delicată în care a ajuns Cristi Manea, fotbalistul care acum un an era considerat viitorul naționalei mari.  

Cel mai tânăr debutant din istoria naționalei mari, Cristian Manea trece printr-o nouă perioadă de criză. Împrumutul său la FCSB din toamna lui 2019 a fost un fiasco, astfel că fundașul dreapta a fost împrumutat acum de Apollon Limassol la CFR Cluj, echipă la care a mai jucat între 2017 și 2019.  

Daniel Isăilă, fostul antrenor al lui Manea de la naționala U21, consideră că este momentul ca jucătorul să se rupă de rețeaua invizibilă care-l ține captiv la clubul cipriot unde fundașul nu a călcat niciodată.  

„Manea? E clar într-un regres. Poate că ar trebui să se detașeze. Nu-i fac bine aceste împrumuturi. El ar trebui să-și găsească un club care să-l cumpere definitiv. Nu-i face bine să schimbe anual clubul”, a spus Isăilă la GSP Live. 

Manea a fost vândut în secret de Hagi în vara lui 2014 la Apollon Limassol, club finanțat pe ascuns - contrar regulilor FIFA - de impresarii Pini Zahavi și Abdilgafar Ramadani. Viitorul a primit 2,5 milioane de euro, dar un milion de euro a fost întors sub formă de comision (nedeclarat în sistemul FIFA TMS și, în consecință, neregulamentar) unei firme malteze deținute de Ramadani.  

5 meciuria jucat Cristi Manea pentru naționala U-21 antrenată de Daniel Isăilă. În cele 5 partide, România a obținut două victorii și a făcut trei egaluri

Transferat fictiv la Chelsea

În 2015, impresarii au lansat zvonul fals că Manea a fost transferat la Chelsea. În realitate, Manea era deținut de Apollon, club cu care jucătorul nu s-a antrenat niciodată, pentru care nu a jucat niciun minut în ultimii 5 ani și jumătate și de la care a fost împrumutat succesiv la Viitorul (un sezon), Mouscron (două sezoane), CFR Cluj (două sezoane) și FCSB (jumătate de sezon). 

 În vara lui 2019, contractul pe 5 ani al lui Manea cu Apollon a expirat, dar clubul cipriot l-a convins pe jucător să semneze o prelungire.  Imediat, românul a fost împrumutat pentru un sezon la FCSB, iar clubul lui George Becali avea opțiunea de a cumpăra 90 la sută din drepturile economice ale lui Manea contra sumei de două milioane de euro. 

În cele din urmă, Becali a renunțat la împrumut după doar jumătate de sezon din cauza faptului că Manea nu a reușit să-i ia fața lui Crețu în lupta pentru titularizare.

 Isăilă spune că problema este la Manea: „Din păcate, nu s-a impus la FCSB. Trebuie să-și facă analiza, el trebuie să știe de ce nu reușește să se impună. Acum s-a întors într-un mediu propice, e dorit de antrenor, îl cunoaște foarte bine”.  

VIDEO CU AVERTISMENUL LUI ISĂILĂ PENTRU MANEA

Surse GSP susțin că, în primul sezon petrecut sub formă de împrumut la Mouscron, Manea li se plângea oamenilor din stafful tehnic al clubului belgian că a ajuns din greșeală acolo. „Inclusiv când era la tratament, la masaj, le spunea tuturor că el e jucător de Chelsea și că e nemulțumit de împrumutul la Mouscron”.  

Istoria s-a repetat vara trecută, la Cluj, când CFR a vrut să-l transfere definitiv de la Apollon, însă jucătorul a refuzat, convins fiind că valoarea sa este de Serie A.  

vezi și:

Marius Șumudică, dialog savuros cu Bogdan Andone: „Bă, ce ai făcut?” / „La mine se duce spre căpățână”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
kinkonro
kinkonro  •  12 Februarie 2020, 01:51
Postat de Adrian Popescu pe 11 Februarie 2020, 17:07

Eu știu că CFR Cluj nu a vrut să plătească 3 milioane de euro cât cerea Appolon. Nici Becali nu a vrut să plătească suma cerută.

Nu plateste nimeni ca nu face atat. Cipriotii au spalat niste bani cand l-au luat de la Hagi si acum mai vor sa mai scoata o data suma.

deusdat
deusdat  •  11 Februarie 2020, 22:12

Cine l-a silit să semneze din nou cu ciprioții? Era liber de contract, putea face ce vroia. Dacă i-a convenit așa, să fie sănătos.

22cea
22cea  •  11 Februarie 2020, 20:45
Postat de kamouniyak pe 11 Februarie 2020, 19:20

Hagi l-a ingropat cu acel transfer. Gsp nu zice nimic de Hagi.....

Culmea e ca nici UEFA nu zice nimic despre magariile facute de marele blatist .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează