FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Florin Călinescu a dezvăluit cum i-a fost propus un blat în Liga 1: „Mi-a zis direct: «Băi, batim la mini și bați tu la tini»"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 decembrie 2019 20:00

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România, Florin Călinescu, 63 de ani, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.RO, într-o ediție specială de Crăciun.

Actorul și omul de televiziune a fost implicat serios în fotbalul românesc, fiind aproape de cei de la Rocar.

"La Rocar am ajuns pentru că aveam o prienie bizară. Pentru mine prietenia nu e selectivă. Gheorghe Florea era ospătar pe la Orșova și în tinerețe mi-a dat doi mici și-o bere. Lui i s-a părut că sunt pe cai mari la ProTV... Eu am venit cu drag, dar am zis că nu fac nimic. Și veneau oameni celebri și-mi ziceau: «Băi, batim la mini și bați tu la tini. Așa stăm în Divizie. Ce te strofoci atât?!». «Nu, că noi jucăm pe teren».«Dacă joci pi tiren o să cazi, Florine!»", a dezvăluit Călinescu un dialog purtat cel mai probabil cu Gheorghe Ștefan, patron la Ceahlăul Piatra Neamț.

Acesta a continuat poveștea implicării în fotbal: "În primul meci jucat pe Giulești am bătut cu 3-2. A fost senzație. Cu Steaua am făcut 2-2 și s-au pus pe noi. Am văzut cum se distruge o echipă cu arbitrul, cu antrenorul, cu jucătorii, cu Federația... Am învățat de la Gino Iorgulescu, cel care-mi zicea de arbitri. De Corpodean, de Zotta, sunt mai mulți... Când îi aveai p-ăștia, n-aveai nicio șansă. Era clar că sunt niște lucruri acolo... Am picat în B mândri, pe teren, pentru că n-am vândut niciun minut. Erau echipe care făceau trei schimbări la pauză, iar prin repriza a doua doi ieșeau că aveau întindere... Cum să demonstrezi asta?".

Rocar a evoluat pe prima scenă a fotbalului românesc două sezoane. Primul sezon sub patronatul lui Gheorghe Nețoiu, iar al doilea sezon avându-l patron pe Gheorghe Florea, om de afaceri, patron în același timp al echipei Fulgerul Bragadiru din liga secundă. Echipa a retrogradat în 2001 în liga secundă.

VEZI AICI INTREGAL EDIȚIA SPECIALĂ DE CRĂCIUN

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (11)
undergrant
undergrant  •  26 Decembrie 2019, 09:44
Postat de Daniel Nistor pe 26 Decembrie 2019, 07:41

chiar nu-si mai aminteste nimeni meciul Rocar-Petrolul 2-1? Atunci cand a intrat o rezerva de la Petrolul (cred ca Nicolae Constantin) de -a dat mai intai o bara, de-au inghetat toti si apoi a dat gol, egaland la 1 si nu l-a felicitat nimeni....In ultimele minute a ramas Rocar cu 4 jucatori vs portarul de la Petrolul si au castigat cu 2-1. Eram mic, pe vremea aia, dar mi s-a parut cel mai evident blat din istorie.

Așa este, dar s-a întâmplat cu un an înainte de perioada despre care povestește Florin Călinescu...

parpalache
parpalache  •  26 Decembrie 2019, 09:16

In acele timpuri de "libertate",blaturile se puteau aranja direct cu antrenorul,dar cea mai sigura era- metoda Becali-direct cu jucatorul!Dai 5 mii sau zece mii de "dolaari "baiatului"si... rezolvi treaba!Presedintii se bagau si ei in seama,incercand sa directioneze blaturile-pe care oricum, tot le faceau jucatorii-in directia dorita de ei!Chiar daca nu erau de acord cu blaturile pe care le faceau jucatorii,sefii nu prea aveau ce sa le faca!Taceau din gura si incercau sa-i vanda!Ioan Niculae-patronul Astrei- zicea- la GIGI SPORT1- ca insusi Becali i l-a divulgat pe un fundas- Mihalache- ca i-a dat 10 mii de "dolaari",ca sa tranteasca meciul!Ce a facut Ioan Niculae?Nimic!A tacut din gura si a scapat de jucator!

2120775371293524
Daniel Nistor  •  26 Decembrie 2019, 07:41

chiar nu-si mai aminteste nimeni meciul Rocar-Petrolul 2-1? Atunci cand a intrat o rezerva de la Petrolul (cred ca Nicolae Constantin) de -a dat mai intai o bara, de-au inghetat toti si apoi a dat gol, egaland la 1 si nu l-a felicitat nimeni....In ultimele minute a ramas Rocar cu 4 jucatori vs portarul de la Petrolul si au castigat cu 2-1. Eram mic, pe vremea aia, dar mi s-a parut cel mai evident blat din istorie.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează