FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

corespondență gsp din olanda Managerul bazei în care se antrenează FCSB s-a îndrăgostit de România și a venit de 7 ori în concediu: „E și ceva ce nu îmi place, sunt groaznice!”

Marianne Alofs
Marianne Alofs

Articol de , , - Publicat marti, 04 iulie 2023 11:04 / Actualizat marti, 04 iulie 2023 11:13

Marianne Alofs, managerul bazei în care se antrenează roș-albaștrii, a găzduit-o prima oară pe FCSB în 2016. Femeia a devenit atunci interesată de țara noastră și a mers de șapte ori în vacanțe în București, în Sibiu, la mare

Marianne Alofs gestionează baza sportivă din Apeldoorn pe care o folosește FCSB în perioada aceasta. Femeia a ajuns să fie implicată în activitatea aceasta ca voluntar, un model folosit des în Olanda. Terenurile, vestiarele și celelalte anexe arată foarte bine pentru că există localnici-voluntari care le întrețin, doar ca să aibă comunitatea niște condiții pentru practicarea fotbalului.

Echipa locală evoluează în liga a patra, de amatori, dar pentru oameni era mai important să aibă copiii lor unde să joace fotbal, nu să-și promoveze clubul minuscul.

"Urmează muntele și delta"

+24 FOTO

FCSB a ajuns prima oară aici în urmă cu șapte ani. "A fost prima echipă profesionistă de fotbal care s-a antrenat pe terenurile noastre. M-am împrietenit cu oamenii din conducere și așa am devenit interesată de România, care era o țară necunoscută. De atunci până acum, eu și soțul meu am avut șapte vacanțe în România!", povestește Marianne Alofs.

Persoanele din staff îi spun "Mariana", îi românizează numele știind cât de interesată a devenit de țara noastră. Femeia e încântată că și-a descoperit o destinație favorită: "Mi-a plăcut foarte mult în București. Am mers și în Sibiu, iar de acolo am pornit un "road trip", am fost și la mare. Încă nu am ajuns la munte și în deltă, dar și acestea sunt obiective pentru mine. Îmi place totul în România: peisajele, oamenii, cultura, îmi plăcea să văd seara familii întregi ieșind la masă. Aaa, e și ceva ce nu îmi place: drumurile sunt groaznice!".

"Doar aici pot să aud păsările"

Pe lângă voluntariatul de la baza sportivă din Apeldoorn, Marianne lucrează și pentru lanțul de hoteluri Bilderberg, din care face parte și acela în care e cazată FCSB, și pentru Go Ahead Eagles, un club din prima ligă olandeză. La Go Ahead Eagles, ea e omul de legătură dintre societate, sponsori și alți parteneri de afaceri.

Călătoriile în România le permit ei și familiei să mai vadă și altceva, să renunțe pentru o vreme la liniștea care îi înconjoară zi după zi în Apeldoorn.

După ce FCSB a venit prima oară aici, în 2016, baza sportivă a devenit interesantă și pentru alte formații profesioniste. Prima care le-a urmat roș-albaștrilor a fost Espanyol.

Managerul bazei în care se antrenează FCSB s-a îndrăgostit de România și a venit de 7 ori în concediu: „E și ceva ce nu îmi place, sunt groaznice!”
Marianne Alofs

Marianne își amintește cât de uimiți erau spaniolii de liniștea locului în care ajunseseră: "Omul nostru responsabil de gazon ajungea aici în fiecare dimineață, la prima oră. De fiecare dată găsea o persoană din staff-ul lui Espanyol dormind pe iarbă, cu fața în sus. «Ce faci aici?», a întrebat-o prima oară pe acea persoană. «În Barcelona e o nebunie! Aici pot să stau liniștit și să aud doar păsările», i-a răspuns spaniolul".

Concurează cu Răzvan Lucescu

Din 2016 încoace, de când FCSB a călătorit prima oară în Apeldoorn pentru pregătirea din vară, în locul acesta a venit de trei ori PAOK Salonic. Grecii au dorit să se antreneze aici și în vara aceasta, însă românii rezervaseră deja terenurile. PAOK se pregătește tot în zonă, la ceva mai mult de o sută de kilometri. Roș-albaștrii și alb-negrii se vor întâlni într-un amical miercuri, de la ora 19:30.

Încălzirea e pe biciclete

Terenurile pentru antrenament sunt aproape de hotelul în care se află FCSB, îndeajuns de aproape pentru ca jucătorii și oamenii din conducere să nu aibă nevoie de autocar în Olanda. Ei fac deplasarea de la hotel la baza sportivă cu biciclete, un drum pe care îl parcurg în zece minute.

VIDEO Filmare impresionantă din dronă, la cel mai tare exercițiu din antrenamentul FCSB: Ngezana vs Edjouma, duel „unu la unu”! Care a fost cea mai încinsă dispută

Se felicită că a „evadat” de la FCSB, după două luni „horror” cu Neubert: „Cea mai bună decizie a carierei”
INTERVIU
Se felicită că a „evadat” de la FCSB, după două luni „horror” cu Neubert: „Cea mai bună decizie a carierei”
„Dacă primești un telefon de la palat?” » Marius Șumudică a dat răspunsul fără să ezite: „Aștept două-trei luni”
FCSB
„Dacă primești un telefon de la palat?” » Marius Șumudică a dat răspunsul fără să ezite: „Aștept două-trei luni”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (27)
unfake
unfake  •  08 August 2023, 18:05

Din profil zici ca e blonda noastra de Plescoi..Numai ca a noastra e mult mai iubitoare de tara...

Ingrid0809
Ingrid0809  •  08 August 2023, 14:31

!

7kay
7kay  •  05 Iulie 2023, 22:59

România este o țară minunată și frumoasă. Dar avem conducători mediocri

Vezi toate comentariile (27)
Comentează