FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV „Nu suntem animale!” » Dawa s-a destăinuit Gazetei: „Familia m-a întrebat: «De ce mai joci pentru oamenii ăștia?»”

Joyskim Dawa, 27 de ani, fundașul central al celor de la FCSB, a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor în care a discutat și despre problema rasismului în țara noastră. +31   FOTO
Joyskim Dawa, 27 de ani, fundașul central al celor de la FCSB, a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor în care a discutat și despre problema rasismului în țara noastră.

Articol de , - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 18:00 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 20:27

Joyskim Dawa, 27 de ani, fundașul central al celor de la FCSB, a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor în care a discutat și despre problema rasismului în țara noastră.

CONTEXT

Dawa, prima parte a interviului-eveniment pentru GSP: „Îmi pare rău că l-am accidentat pe Hanca, dar nu sunt aici să glumesc cu atacanții, ci să-i opresc”

Dawa, a doua parte a interviului acordat Gazetei: „Contractul meu se încheie în vară, nu știu dacă voi prelungi”

VIDEO. Dawa de la FCSB, a 3-a parte a interviului pentru GSP: „Toți suntem oameni, nu animale, nu contează culoarea pielii”

- Legat de episodul de rasism de după partida de la Hermannstadt, crezi că e o problemă generală în România?
- Rasismul e o problemă mare în tot fotbalul, nu doar în România. E o problemă foarte, foarte mare în fotbal și în sport. Toți suntem oameni, nu animale, nu contează culoarea pielii.

- Ce crezi că e în mintea celor care se coboară la asemenea insulte?
- Uneori oamenii nu se pot controla și e atât de trist... Pentru că e vorba despre fotbal, până la urmă! Nu putem să câștigăm tot timpul, uneori mai și pierzi. Suntem oameni, putem juca bine, putem juca rău, dar nu e o scuză să vii și să spui ceva despre jucătorii de culoare sau despre fotbaliștii de altă religie.

- Cât de tare te poate afecta un astfel de incident?
- Poate afecta sportivii. Nu pe mine, dar familia mea nu e bine în astfel de situații. Familia m-a și întrebat: „De ce joci pentru oamenii ăștia care te insultă când joci slab, când pierzi?”. Din păcate, se întâmplă și în Spania, vedem ce pățește Vinicius de la Real Madrid, și în Franța, țări mai dezvoltate decât România, cu multe culturi.

- Aceste reacții îți alterează modul în care percepi România?
- Când insulți un jucător de culoare, spune ceva despre tine, dar poate fi o problemă și pentru țara ta. Poți să spui că România e o țară nasoală, rasistă, doar pentru că cineva te-a insultat, deși nu știu dacă ar fi corect să gândești așa.

- În afară de rețelele de socializare, ai mai avut probleme cu rasismul?
- Nu, doar în social media. Nu mi s-a întâmplat ceva de genul în afara terenului, în timpul liber, în mall. Toată lumea e drăguță cu mine, vor să facem poze, să vorbim.

GALERIE FOTO. Imagini spectaculoase cu Dawa în tricoul FCSB

Dawa celebrând golul marcat joi seară
Fostul fotbalist Valeriu Răchită ((53 de ani) l-a criticat pe Joyskim Dawa, fundașul celor de la FCSB.
Joyskim Dawa, în centru // foto: Imago Images
Joyskim Dawa, după golul din FCSB - Rapid // foto: Raed Krishan, GSP
Dawa a înscris golul de onoare al FCSB-ului în derby-ul cu Rapid / foto: Raed Krishan
+27 FOTO

Mai multe articole despre FCSB:

Nu fac ce vrea Becali » La ce capitol e FCSB sub Dinamo și U Cluj
FCSB
Nu fac ce vrea Becali » La ce capitol e FCSB sub Dinamo și U Cluj
O scoate pe FCSB din lupta la titlu și atacă strategia lui Becali: „Nu pune o marionetă pe bancă, să-i ridici mâinile cu ațele!”
GSP LIVE
O scoate pe FCSB din lupta la titlu și atacă strategia lui Becali: „Nu pune o marionetă pe bancă, să-i ridici mâinile cu ațele!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (30)
Giko1
Giko1  •  19 Noiembrie 2023, 10:51

Dawa nu joaca ptr"oamenii àia" ci joaca ptr banii lui becali, daca ar gasi undeva bani mai multi, ar pleca acolo imediat, oricum dupa ce pleaca o sa scuipe pe romania asa cum au facut atatia altii!

liviut1
liviut1  •  18 Noiembrie 2023, 13:53

Ai comportament de jungla maimuțoiule! Nu mai face pe victima.

muzzi1
muzzi1  •  18 Noiembrie 2023, 13:02
Postat de tase67 pe 17 Noiembrie 2023, 21:19

Imi cer eu scuze pentru noi toti, Dawa, sintem un popor care a supravietuit, in spirit, multi ani, facind glume, un fel de haz de necaz. Am devenit experti in cascadorii ale risului, si, din dorinta de a ride in mod instantaneu, pentru acea buna voie sanatoasa, de multe ori o facem necontrolat, sau pe seama altora. Sa fii convins, si tu si familia ta, ca intentia romanului nu este rasista, ca prin alte parti, dar din pacate, uitam uneori, ca sintem vinovati si de glumele proaste, care ranesc omul profund, datorita originii sale, sau problemelor cu care se confrunta, in mod istoric, in lupta lui pentru egalitate

un raspuns de bun-simt cum rar imi este dat sa vad pe gsp! chapeau bas !

Vezi toate comentariile (30)
Comentează