FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB e în mare pericol! Urmează cea mai grea misiune din istoria recentă

Articol de GSP - Publicat marti, 29 mai 2018 09:02

Pe cei de la FCSB îi așteaptă cea mai grea misiune europeană din istoria recentă, cu adversare de top în calea spre grupele Europa League. De succesul din Europa League depind bugetul și viitorul clubului.

"Pericolul e ca FCSB să piardă banii din Europa și s-o vedem într-un timp scurt cu salarii de două-trei mii de euro pe lună, așa cum există la majoritatea echipelor din campionat!". Avertismentul pe care l-a pronunțat Mirel Rădoi la Telekom devine și mai serios din cauza traseului care le este rezervat steliștilor. 

Victoria Craiovei în Cupa României a stabilit clar: oltenii vor intra în turul al treilea al Europa League, FCSB va fi în al doilea, Viitorul, din prima fază preliminară. Roș-albaștrii sunt singurii care vor fi capi de serie în fiecare tur, însă avantajul acesta nu mai pare suficient, cum era în anii trecuți. Accesul în grupe a devenit chiar greu de obținut!

Cei mai buni par slabi acum!

Motivul: numele adversarelor posibile din play-off. Cei de la FCSB au ghinion, din ligile de top participă în preliminarii cluburi fără coeficient mare, care se vor afla în urna outsiderelor.

Echipe bune care nu sunt capi de serie: Feyenoord, Atalanta, Leipzig, Burnley, Bordeaux. Ca să se califice, Pintilii și ai lui ar trebui să aibă noroc la tragere, să le evite pe aceste "sperietori" și să pice cu rivale abordabile: Maccabi Tel Aviv, Sturm Graz, Apollon, Rapid Viena. Nici ele nu sunt cele mai ușoare adversare posibile, însă nu se compară cu cele din prima listă. 

Diferența față de sezoanele trecute e clară. În ultimele dăți când a disputat play-off de Europa League, FCSB a dat peste Spartak Trnava, în 2012, și peste Rosenborg, în 2015. Pe slovaci i-a scos, 0-1 la București și 3-0 la Trnava. Cu Rădoi antrenor, a fost eliminată de Rosenborg, care fusese în acel moment cel mai tare nume de pe lista adversarelor posibile. Norvegienii ar fi printre cele slabe în lista din sezonul acesta, inferiori Atalantei, lui Leipzig și lui Burnley. 

Adversarele posibile pentru FCSB în play-off:

1

Adversarele posibile ale Craiovei și ale Viitorului în play-off:

2

2.600.000 €primește fiecare echipă calificată în grupele Europa League, premiu de la UEFA. Se mai câștigă bani și din preliminarii, și din puncte câștigate în grupă. Plus bilete vândute și market-pool distribuit de UEFA

"Câștigarea campionatului a fost un obiectiv important, bineînțeles, dar pentru club, pentru stabilitate, mai mult contează să ne calificăm în grupele Europa League. E logic, din moment ce de acolo vin banii!" Mihai Stoica, la TV DigiSport

O echipă de grupe e în turul al 3-lea!

Traseul e mai greu pentru FCSB și în fazele dinainte de play-off. Pe lista cu adversare posibile în turul al treilea există și Rio Ave, o formație pe care roș-albaștrii au întâlnit-o în grupele Europa League în anii trecuți, cu Gâlcă antrenor. A fost 2-1 la București și 2-2 în Vila do Conde. Mai sunt și alte nume dificile: Hajduk Split, Vitesse, Brondby, Atromitos, Lech Poznan. Plus St. Gall, care l-a eliminat pe Pițurcă în 2001 din Cupa UEFA, 2-1 în Elveția și 1-1 la București.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (87)
radu876
radu876  •  30 Mai 2018, 13:48

pai toata istoria fcsb-ului e recenta. asta apropo de titlu. desi, sa fim seriosi. fcsb e echipa aia care in anii 80 se numea steaua.

timm
timm  •  30 Mai 2018, 09:04
Postat de 0.palmares.csa pe 29 Mai 2018, 14:44

Semeni in discurs cu Un mare avocat de pe net,dar care n-a calcat in viata lui pe la la o facultate de profil.Cu Timm,aceleasi texte,aceleasi fraze,aceleasi idei.Si aceeasi prostie.

E bine ca ai cosmaruri cu vorbele mele. E clar ca te-am facut sa intelegi cum este speta STEAUA si ai vazut ca instantele au validat tot ce am spus. Pacat ca situatia ta intelectuala te obliga sa ramai sclav la gigi.

danute
danute  •  30 Mai 2018, 08:57

pai... vedeti de ce trebuie sa dea gigi banii ?au luat culoarul si coeficientul pt ca pana acum cadeau numai cu echipe de 2 dolari, sa vedem cand o da si in tururrile preliminare peste echipe adevarate

Vezi toate comentariile (87)
Comentează