FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS LA FCSB

FCSB - FC ARGEȘ „Dacă medicii nu mai cer teste, meciul se dispută” » Cum ar putea arăta „11”-le roș-albaștrilor

FCSB - FC ARGEȘ „Dacă medicii nu mai cer teste, meciul se dispută”
FCSB - FC ARGEȘ „Dacă medicii nu mai cer teste, meciul se dispută”

Articol de , , - Publicat vineri, 18 septembrie 2020 22:13 / Actualizat sambata, 19 septembrie 2020 00:00

Direcția de Sănătate Publică are ancheta de la FCSB în desfășurare. Doar dacă epidemiologul desemnat să analizeze cazul ar solicita o nouă testare și ar mai ieși cazuri pozitive ar fi posibilă amânarea meciului cu FC Argeș, programat duminică.

Mihai Pintilii, antrenorul ad-hoc al roș-albaștrilor, a vorbit după jocul cu Backa Topola, încheiat cu rezultatul 6-6, despre amânarea etapei din campionat. A fost numai opinia lui Pintilii, fiindcă FCSB nu ceruse oficial aseară reprogramarea jocului cu piteștenii. Și e greu de obținut amânarea.

Conform noului protocol, o echipă poate să dispute meciuri oficiale dacă are 13 jucători, dintre care unul e portar. FCSB se încadrează în criteriul acesta, copiat din regulamentul folosit în competițiile UEFA.

Doar că FCSB va folosi, duminică, împotriva lui FC Argeș o formulă și mai slabă decât a fost aceea utilizată în Serbia. Florinel Coman s-a accidentat la gleznă și nu va juca. Nedelcu, Lucian Filip și Oaidă erau deja accidentați. Unii dintre fotbaliștii utilizați cu Backa Topola sunt obosiți din cauza meciului și a drumului, deci va trebui ca ei să fie odihniți, mai ales că vor fi oameni de bază în perioada următoare, în care vor mai lipsi nume care contează.

O să rezulte un fel de formulă "C" a roș-albaștrilor, cu multe rezerve ale rezervelor. Piteștenii așteptau ieri să afle dacă meciul are să se joace ori nu, însă regulamentul nu conține, deocamdată, niciun punct care să permită amânarea.

Surse din Direcția de Sănătate Publică explică situația: "Acum rămâne valabil protocolul comun, conform căruia FCSB nu mai are de făcut teste înaintea meciului cu FC Argeș, așa că partida va avea loc după cum a fost programată. Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare și lucrurile ar putea fi diferite numai dacă medicul care conduce ancheta ar cere noi teste".

Pentru moment, nu a cerut nimeni teste noi, deci "fotbaliștii cu rezultate negative pot fi utilizați în meciuri oficiale", conform DSP. Meciul cu FC Argeș nu este, oricum, unul capital pentru restul sezonului, echipa lui Becali poate să recupereze pe urmă punctele și locul din clasament pe care le-ar pierde duminică folosind niște copii.

Cum ar putea arăta FCSB cu FC Argeș:

PRIMUL „11”: 34. R. Udrea - 28. Pantea, 4. M. Botezatu, 77. Trif, 35. Tand - 98. Timiș, 10. Oct. Popescu, 8. Ardelean, 30. Horșia - 9. Istrate, 24. R. Ion
REZERVE: 99. C. Andrei, 5. P. Coza, 7. Halep, 13. Arnold, 20. Bolenyi, 21. Buziuc, 24. Mitrache, 92. A. Tănasă
ABSENȚI: A. Vlad, Sg. Buș, Pandele, Ov. Popescu, Vână, Fl. Tănase, I. Cristea, Olaru, Miron (COVID-19), Fl. Coman, Nedelcu, L. Filip, Oaidă (accidentați)
ANTRENOR: Mihai Pintilii

Amânarea e valabilă o dată

Protocolul specifică o condiție importantă și despre amânarea meciurilor: ele pot fi mutate o singură dată, și nu la o distanță mai mare de șapte zile. Ceea ce înseamnă că amânarea jocului cu FC Argeș ar obliga FCSB să joace în maximum șapte zile partida aceasta, altfel ar pierde-o cu 0-3. Echipa vinovată de nedisputarea unui meci în două date diferite pierde cu 0-3.

VIDEO Etapa 4 // Match preview FCSB - FC Argeș

Mihai Stoica dezvăluie motivul pentru care Adi Petre e ținut pe bancă: „I s-a atras atenția de către antrenor”

EXCLUSIV. FCSB negociază un transfer-bombă! Îl vrea pe Cătălin Straton, de la Dinamo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
valahu1950
valahu1950  •  19 Septembrie 2020, 09:30
Postat de Daniel Irimescu pe 19 Septembrie 2020, 02:32

Ba tu nu intelegi ca cei fin tzarile dezvoltate din vestul europei de pina la 40 de ani habar nu au de steaua sau fcsb

De fcsb de ce ar stii, aia e o clona nesimtita.

10aripa
10aripa  •  19 Septembrie 2020, 09:09
Postat de pe 19 Septembrie 2020, 00:38

genial,deci pentru nenorocitii de la vitan barzesti se mareste si numarul de echipe numai sa nu retrogradeze,iar pentru Steaua din liga 1 care reprezinta romania in europa nu se poate nici macar amana un meci? wtf?

Plângi cu decență, sclavete

10aripa
10aripa  •  19 Septembrie 2020, 09:08

Fan Dobrin de mic...hai Pitestiul!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează