FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Florin Tănase e șeful lui Bogdan Vintilă! Cum se comportă fotbalistul în vestiar

Florin Tănase are 25 de ani și a jucat în prima ligă doar la Viitorul și la FCSB // FOTO Raed Krishan (GSP)
Florin Tănase are 25 de ani și a jucat în prima ligă doar la Viitorul și la FCSB // FOTO Raed Krishan (GSP)

Articol de GSP - Publicat marti, 18 februarie 2020 08:38

FCSB // Prieten cu Mihai Stoica și consilier al lui Gigi Becali, Florin Tănase (25 de ani, mijlocaș ofensiv) nu mai e doar căpitan, se comportă ca un președinte neoficial. După înfrângerea cu Dinamo (1-2) și-a criticat colegii și a sugerat că antrenorul ar fi vinovat pentru forma dezastruoasă a echipei.

Clasament Liga 1

De la Rădoi încoace, niciun alt fotbalist de la FCSB n-a mai avut statutul special de care beneficiază Tănase. În urma înfrângerii cu Dinamo, mijlocașul ofensiv a avut un discurs de conducător, nu de fotbalist: „De ce jucăm mai slab decât jucam anul trecut? Nu știu, întrebați-l pe antrenor! Adevărul e că așa ceva n-am mai văzut, atâtea greșeli! Să lași mingea să cadă pe la centrul terenului, să plece adversarul de lângă tine".

FCSB // Florin Tănase e șeful lui Bogdan Vintilă! Cum se comportă fotbalistul în vestiar

Nici măcar n-a fost prima oară când „Tase" și-a criticat colegii și a vorbit ca și cum el ar avea un alt statut. A mai avut un discurs asemănător și în alte situații, tot după rezultate proaste. Cum de își permite?

MM îl protejează pe Florin Tănase

Rădoi era șef în vestiarul FCSB și datorită atitudinii lui, de jucător motivat mereu, luptător, dispus să se sacrifice pentru echipă. Mai presus de calitățile astea, Mirel mai avea ceva ce n-avea vreun alt coleg: era finul patronului.

Pe baza relației de rudenie, Rădoi îi propunea lui Becali transferuri, analizau împreună tactica și tot parcursul echipei. Ceilalți jucători știau că a intra în dizgrația lui Mirel era sinonim cu excluderea din echipă, din moment ce fundașul-căpitan îl putea influența pe proprietarul clubului.

Tănase nu e ruda niciunui om din conducere, însă și el deține pârghii destule ca să nu mai fie un simplu jucător. E prieten cu Mihai Stoica și capătă laudele managerului cu toate ocaziile. „Fără el nu se poate juca!", a spus MM în timpul vacanței din iarna asta, cu referire la „Tase". 

Ei doi discută și în afara programului de pregătire, mai petrec și timp liber împreună. Stoica i-a oferit acum și protecție din partea suporterilor. Amic cu Gheorghe Mustață, liderul ultras eliberat recent din pușcărie, MM l-a introdus pe Tănase ca lider al echipei și trimis al suporterilor în vestiar.

Mustață și oamenii lui au vizitat cantonamentul din Berceni înaintea partidei cu Dinamo și șeful suporterilor le-a ținut un discurs fotbaliștilor: „Noi facem tot ce putem ca să fim alături de voi. Sper că Tănase e căpitanul!". Un mesaj de confirmare, o ștampilă pe care i-a aplicat-o liderul ultras lui Florin Tănase și o atenționare pentru ceilalți jucători: „Aveți grijă să-l respectați!".

5 goluriare Tănase în acest sezon din Liga 1, în 22 de apariții. În total a adunat 111 meciuri și 22 de goluri pentru FCSB în campionat. Becali l-a cumpărat de la Viitorul în 2016, cu 1,5 milioane de euro

Becali se sfătuiește cu el

MM, Mustață și galeria nu sunt singurele „proptele" pe care se bazează „Tase". El e singurul din lot care discută des la telefon cu Becali. Gigi îl sună ca să afle detalii din activitatea echipei, îl mai sună și Florin ca să-i povestească evenimente din antrenamente, probleme.

Patronul l-a folosit ca pe un director sportiv la achiziționarea lui Ionuț Vînă, de la Viitorul. Tănase l-a sunat pe Ianis Hagi, care i-a transmis lui Gică interesul lui Becali pentru mijlocașul pe care Gigi îl ține acum numai pe bancă. Relația lor, între un patron și un jucător-consilier-informator, nu l-a oprit pe Becali să-l critice și pe Tănase după eșecul cu „câinii": „El e lupul moralist, dar a dat numai pase la adversari".

L-a numit lup moralist după ce urmărise interviul scurt de după meci în care Florin se plânsese că nu prea are cu cine să joace, din moment ce coechipierii comit atâtea greșeli grave.

Becali l-a dat de gol pe Florin Tănase

Când l-a forțat pe Dică să demisioneze, criticându-l încontinuu violent, Becali a explicat că s-a orientat către schimbarea antrenorului ca urmare a unei discuții cu Florin Tănase: „Băiatul mi-a zis «Nea Gigi, nu putem să alergăm, n-avem vlagă, suntem nepregătiți!»".

Dică s-a supărat când a auzit și a reacționat după ce Guimaraes a eliminat-o pe FCSB din preliminariile Europa League: „M-aș fi așteptat ca băieții care au linie directă cu patronul să fi dat dovadă de caracter măcar acum, când era cel mai important. Sunt curios ce scuze vor găsi acum acei băieți care au foarte mult timp liber la dispoziție și care au acea linie directă cu patronul".

VEZI ȘI:

FCSB // Gigi Becali vrea 30 de milioane pentru Adi Petre! Clauză de reziliere fabuloasă a noului venit

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (35)
stelistcivil
stelistcivil  •  18 Februarie 2020, 12:32
Postat de chernomor pe 18 Februarie 2020, 11:56

*** Le e dor de articolele cu "FC FCSB caută antrenor" și toată lista aia care mereu începe cu Olaroiu (vezi să nu), Regheton, vine Yedi, nu vine Yedi etc. ***

exemplarul toxic, din adapostul insolvent Stefan cel mare, continua sa polueze toate sterile despre Steaua. Asa se exprima neputinta celor mici, neinsemnati, fara perspective de performante sportive, prin agatarea cu disperare de singura echipa care conteaza in fotbalul romanesc: Steaua. Unii intra pe sub garduri la meciurile Stelei de CL si altii murdaresc netul cu balivernele lor. Frstrarea este imensa sa-i intelegem si toleram pe cei aflati in suferinta precum acest personaj ridicol.

stelistcivil
stelistcivil  •  18 Februarie 2020, 12:24

Ridicola incapatanarea atarnatilor de net, fara echipe, inutili si orbiti de furia bolnava impotriva Stelei, de a fi activi pe orice stire legata de cea mai buna echipa din Romania, campioana europeana Steaua. Starneste mila neputinta lor, mediocritatea echipelor lor si ineptia postarilor lor. Dar ce asteptari poti avea de la cele trei grupari anti-steliste: 1. adulatorii rataciti in trecutul toxic ai UM CSA si UM Dinamo; fanii facaturilor de partid, craiolguta si rapid academia PSD sector 1; honvezii din ceata lui arpi si varga bacsi, cu al lor oribil kolosvar1907.

terminator_2
terminator_2  •  18 Februarie 2020, 12:09
Postat de mario_rdfe pe 18 Februarie 2020, 12:02

Cat despre vintila..nentu gigi il da afara si maine daca stie ca vine altul la fel de supus. Se bate cu pumnul in piept ca nu il d a afara..nu o face ptr ca nu mai vine nimeni sa "antreneze" acolo.

Ma, voi nu ati castigat un campionat din 2007( chiar daca arbitrii au tras cu voi pe fata fiind cea mai avantajata echipa de fotbal din Romania in timp ce Steaua era la opus, fiind cea mai dezavantajata), de ani si ani va zbateti in mediocritate si saracie, insolvente si tepe, de 3 ani jucati doar prin play out, aveti stadion in buricul targului pe care jucati aproape gratis dar decat sa investiti 1-2 milioane de euro sa il renovati lux stati cu mana intinsa sa va faca stadion statul moka fara pista....si voi nu mai puteti de grija Stelei.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează