FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali, schimbare radicală în cazul lui Ngezana. S-a încălcat „regula” de la FCSB

Gigi Becali, patronul FCSB
Gigi Becali, patronul FCSB

Articol de - Publicat luni, 14 august 2023 13:10 / Actualizat marti, 15 august 2023 08:17

Au trecut 42 de zile de când Siyabonga Ngezana a fost prezentat oficial de FCSB, iar fundașul central în vârstă de 26 de ani încă nu a jucat pentru roș-albaștri într-o partidă oficială ♦ E o raritate la clubul lui Gigi Becali, patron care își dorește mereu să-i vadă imediat la lucru pe nou-veniți, de obicei la câteva zile după ce se parafează actele

În primul rând, venirea lui Ngezana la FCSB a fost șocantă pentru că Becali acceptă cu greu să aducă fotbaliști care să nu fi jucat niciodată în campionatul României și pe care să nu-i cunoască. Au mai fost excepții, ca Vukusic, Ondrasek sau Chorbadzhiyski, dar ei au venit la FCSB gratis, liberi de contract.

Surprinzător, finanțatorul vicecampioanei a acceptat să plătească 600.000 de euro către Kaizer Chiefs pentru a-l aduce pe stoperul sud-african. În plus, i-a achitat și fotbalistului un bonus de 50.000 de euro la semnarea contractului.

O singură dată a fost mai slab Bergodi în ultimii 20 de ani
RAPID
O singură dată a fost mai slab Bergodi în ultimii 20 de ani

FCSB are neobișnuit de multă răbdare cu Ngezana

Becali a recunoscut că le-a cerut deja colaboratorilor lui să-l folosească pe Siyabonga, însă MM, Pintilii și Charalambous l-au informat că Ngezana mai are nevoie de o perioadă de acomodare, nu i-a fost ușor să facă față noului mediu, antrenamentelor.

„Lucescu spunea că africanii au nevoie de patru luni pentru adaptare după ce ajung în Europa. Noi n-o să avem răbdare chiar patru luni, cât a spus Lucescu, o să-i oferim doar o lună”, calcula Gigi Becali. 

Patronul FCSB nu mai are multă răbdare și a anunțat deja că Ngezana ar trebui să debuteze cu Poli Iași (duminică, 20 august, 21:30), în runda #6 din Superliga. Va fi prima partidă de după manșa secundă cu Nordsjaelland din turul III preliminar Conference League (0-0 în Ghencea).

Ngezana debutează la FCSB după 7 săptămâni. Anul trecut, se desfăceau contracte după câteva zile 😂

Până la jocul cu Poli Iași de pe teren propriu vor fi trecut 7 săptămâni de când Ngezana e cu acte în regulă fotbalistul celor de la FCSB. O perioadă foarte lungă de acomodare având în vedere ce se întâmplă de obicei la FCSB. 

De pildă, vara trecută, 7 dintre fotbaliștii transferați de roș-albaștri în plin campionat au intrat pe teren la cel mult două zile de la prezentarea oficială! E drept, vorbim despre fotbaliști ochiți în competiția internă, majoritatea români, în timp ce Siyabonga n-a jucat niciodată în afara Africii de Sud.

FOTBALIST DATA PREZENTĂRIIDATA DEBUTULUI
David Miculescu1 august 20223 august 2022
Bogdan Rusu1 august 20223 august 2022
Marco Dulca5 august 20226 august 2022
Eduard Radaslavescu5 august 20226 august 2022
Radu Boboc5 august 20226 august 2022
Vadim Rață12 august 202214 august 2022
Andrea Compagno29 august 202231 august 2022

Dintre aceștia, doar Compagno a confirmat cu adevărat. Miculescu e mult sub așteptări, Radaslavescu o rezervă eternă, în vreme ce Rusu, Dulca, Boboc și Rață n-au rezistat decât câteva partide în Capitală, poate și pentru că FCSB n-a avut suficientă răbdare cu ei.

Și celelalte transferuri perfectate de FCSB în această vară au primit mult mai rapid minute decât Ngezana. Djokovic și Alexandru Băluță au prins toată perioada de pregătire din Olanda și au fost titulari la prima partidă din campionat, 3-1 cu FCU Craiova, în timp ce Vlad Chiricheș, prezentat târziu, pe 25 iulie, a jucat 4 zile mai târziu, la Galați, în victoria obținută în fața Oțelului, scor 2-0.

A semnat, și-a dat autogol la debut și a plecat

Un exemplu elocvent pentru cum își tratează de regulă Becali noii fotbaliști e Artur Jorge. Pe 15 august 2017, FCSB anunța că l-a împrumutat de la Braga. Stoperul lusitan a debutat 4 zile mai târziu, în duelul din campionat Juventus București - FCSB 1-2, în care și-a marcat în proprie poartă după numai 12 secunde! De-atunci n-a mai prins echipa FCSB-ului decât în Cupă și avea să revină după un an în Portugalia.

Becali, schimbare radicală în cazul lui Ngezana. S-a încălcat „regula” de la FCSB
Artur Jorge, în centru

Ngezana, gafă mare în amicalul FCSB - PAOK

Africanul a ajuns târziu în Olanda, în timpul stagiului de pregătire, fiindcă a durat până când el a primit viza pentru Europa, și a apucat să joace doar în amicalul cu PAOK Salonic, încheiat la egalitate, 1-1. În jocul acela, Siyabonga a greșit la singurul gol pe care l-a marcat formația lui Răzvan Lucescu, el a alunecat în fața unui adversar care avea mingea și PAOK a obținut astfel egalarea.

+7 FOTO
  • Eroarea lui Ngezana, în cadre succesive / foto: GSP

Lui Ngezana îi va fi greu să joace la FCSB

În acest moment, stoperii titulari de la FCSB sunt Vlad Chiricheș și Joyskim Dawa. Cum amândoi sunt extrem de bine văzuți de patronul Gigi Becali, care i-a și adus la echipă, e greu de crezut că Ngezana va reuși să se impună în formula de bază. 

Siyabonga va avea o problemă și mai mare dacă FCSB nu va ajunge în grupele Conference League, atunci meciurile vor fi mai puține, la fel ca șansele lui de a evolua. În lot mai e și Denis Haruț, un fundaș cu prestații decente în centrul apărării până la venirea lui Chiricheș.

13.500 de euro lunarcâștigă Ngezana la FCSB. În al doilea an din contractul cu FCSB, sud-africanul va primi 15.000 de euro în fiecare lună

10 milioane de euroe clauza de reziliere a lui Siyabonga

20 maie data la care Ngezana a jucat ultimul meci oficial, în tricoul fostei sale echipe, Kaizer Chiefs, 0-1 cu Cape Town City

VIDEO. Toate detaliile înaintea meciului Nordsjælland - FCSB

Mai multe articole despre FCSB:

MM Stoica, impresionat de un fotbalist de la FCSB: „Bate cu putere la porţile echipei naţionale”
FCSB
MM Stoica, impresionat de un fotbalist de la FCSB: „Bate cu putere la porţile echipei naţionale”
Nu doar sinteticul îngreunează misiunea FCSB » Danezii mai au și alte argumente, inexistente la echipa lui Becali
Nordsjaelland - FCSB
Nu doar sinteticul îngreunează misiunea FCSB » Danezii mai au și alte argumente, inexistente la echipa lui Becali

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (22)
vichart
vichart  •  14 August 2023, 19:07
Postat de calugarul.avacum.de.la.varatec pe 14 August 2023, 18:38

Dar putin *** nu vrei tu? e bun pentru tine....

lasa ca vitanul tau abrzesti primeste faliment in scurt timp.

vichart
vichart  •  14 August 2023, 19:06
Postat de fabulos pe 14 August 2023, 18:44

Și ce crezi despre cei care mint în legătură Steaua făcând afirmații false cum ca ar fi în Liga 1?

stai sa vedem de unde scot camasa cei de la csa. de aia tace talpan de vreo 3 saptamani. s-a descoperit o gaura de 20 de milioane de euro la toate sectile ale csa,s-au dat prime ilegale pentru meciul cu vitan barzesti din liga a 2-a. o sa fie interesant. chjiar acum ma uitam *** timp nu a existat clona csa, i se putea spune echipei Steaua din liga 1 pana in 2017 ,Steaua. vine decizia EUIPO privind denumirea de Steaua. eu am spus de acum 6 ani,doar in Romania este posibil sa interzici un substantiv comun,nici macar in bulgaria nu s-a reusit. inca putin. rejudecarea a fost doar inceputul. nu se putea merge cu minciuna asta a clonatilor csa la infinit,dupa doar 6 anisori se desfiinteaza.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fabulos
fabulos  •  14 August 2023, 18:44
Postat de vichart pe 14 August 2023, 17:45

pai majoritatea chiar sunt. oricum toti antistelistii aka cei care sunt impotriva echipei Steaua din liga 1 sunt neoameni.

Și ce crezi despre cei care mint în legătură Steaua făcând afirmații false cum ca ar fi în Liga 1?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează