FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Încă un transfer și Becali își face pofta! FCSB se transformă: cum arată formula de Europa și cea de Liga 1 + 3 vedete pierd echipa de bază

Articol de , , - Publicat joi, 22 iunie 2023 23:13 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 00:00

După transferurile lui Băluță, Ngezana și Djokovic, dar și după revenirile lui Panțâru și Vali Gheorghe, FCSB e foarte aproape de ceea ce și-a stabilit ca target Gigi Becali. 

Lucru dezvăluit de Mihai Stoica la Orange Sport: „Patronul vrea să avem două echipe, una să joace în Europa, cealaltă în campionat. Mă bucur că au semnat Djokovici și Băluță, fiindcă noi am stat sezonul trecut doar în doi interi, Olaru și Edjouma. Oaidă și Nikolov nu erau ce ne doream, acum e altceva".

Are și FCSB un Borza! Cine poate fi soluția-surpriză, de numai 16 ani, din noul sezon!
FCSB
Are și FCSB un Borza! Cine poate fi soluția-surpriză, de numai 16 ani, din noul sezon!

Trebuie să mai vină un fundaș central

În afara achizițiilor, FCSB a mai câștigat, cel puțin pe hârtie, doi jucători față de lotul cu care a terminat sezonul precedent. E vorba despre Valentin Gheorghe, căruia i-a expirat împrumutul în Turcia, dar și Panțîru, apt sută la sută după calvarul din ultimii 2 ani și 3 luni, în care a fost accidentat și a suportat mai multe operații la genunchi. 

Practic, chiar și în afara soluțiilor venite din propria Academie, FCSB poate forma două echipe, din care în acest moment lipsește un singur fotbalist: al 4-lea stoper. Sunt 3 variante, momentan, Dawa, Haruț și proaspătul transferat Ngezana.

Miculescu, alternativa lui Compagno

Chiar și pentru postul de atacant, unde teoretic există doar Compagno, FCSB are o rezervă. David Miculescu va fi încercat pe această poziție, mai ales că în banda dreaptă, cel puțin în campionat, poziția e blocată de Octavian Popescu. 

Pentru acest post, de număr 9, există însă șanse mari ca FCSB să creeze o concurență și mai dură fiindcă Becali își dorește să aducă un atacant. Chiar dacă varianta Garita a picat, din cauza pretențiilor exagerate ale fostului jucător al Argeșului, roș-albaștrii testează și alte variante pentru avanposturi.

Edjouma, Șut și Cordea pierd primul „11" la FCSB

Pentru faptul că lotul arată foarte bine, cu mulți jucători, titular vs rezervă, de valoare sensibil egală, unii dintre cei care au fost oameni de bază, titulari în sezonul precedent, sunt în pericol să piardă statutul de oameni în formula de start. Printre ei: Șut, Edjouma și Cordea.

Cât au jucat cei 3 în sezonul trecut

NUMEMECIURITITULAR
Șut3631
Edjouma4034
Cordea4635

Cum arată FCSB în acest moment cele două echipe

Încă un transfer și Becali își face pofta! FCSB se transformă: cum arată formula de Europa și cea de Liga 1 + 3 vedete pierd echipa de bază

Măcar până în luna septembrie, atâta vreme cât echipa va fi implicată în preliminariile Conference League, focusul va fi pe îndeplinirea obiectivului principal, accesarea grupelor UECL. Până la acel moment însă, în Liga 1 se vor disputa nu mai puțin de 8 etape, mai bine de jumătate din turul sezonului regulat. 

În vara trecută, tocmai din cauza faptului că n-a avut la dispoziție un lot din care să facă două echipe cam de același nivel, a fost sacrificat parcursul din campionat, unde în primele 7 runde FCSB reușise o singură victorie, era pe un șocant loc 14, la distanță mare de liderul Farul, echipă care avea să și câștige titlul.

36 de meciuria disputat FCSB în sezonul trecut, în perioada iulie - decembrie: 12 partide în Europa, 21 etape de campionat și 3 jocuri în Cupa României

50%a fost surplusul de jocuri oficiale pe care FCSB l-a avut în perioada iulie - decembrie 2022 față de Farul, echipă care a devenit campioană

Cum arată programul FCSB-ului până în septembrie

DataMeci / Acțiune
până pe 26 iunieantrenamente la baza din Berceni
27 iunie - 7 iuliecantonament Olanda (amical cu PAOK Salonic)
8 - 14 iulieantrenamente la baza din Berceni
15 iulieEtapa 1, Liga 1
22 iulieEtapa 2, Liga 1
27 iulieCSKA 1948 Sofia - FCSB, turul 2 Conference
30 iulieEtapa 3, Liga 1
03 augustFCSB - CSKA 1948 Sofia, turul 2 Conference
06 augustEtapa 4, Liga 1
10 augustPosibil meci tur 3 Conference
13 augustEtapa 5, Liga 1
17 augustPosibil meci tur 3 Conference
20 augustEtapa 6, Liga 1
24 augustPosibil meci play-off Conference
27 augustEtapa 7, Liga 1
31 augustPosibil meci play-off Conference
03 septembrieEtapa 8, Liga 1

VIDEO Gigi Becali, impresionat de Alexandru Băluță: „E peste așteptări”

Citește și: 

Italienii, cu ochii pe Octavian Popescu » Ce club din Serie A îl urmărește la EURO 2023

FCSB a încheiat negocierile cu Garita: „Nu stau să mă rog de el”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (31)
romeverest
romeverest  •  23 Iunie 2023, 19:29

In fiecare an pipereanul si-a facut poftele, doar rezultatele au lasat de dorit !! Acum are doua echipe cu care se va face de ras atat in campionat cat si in modesta competitie europeana unde va participa !!

hristo33
hristo33  •  23 Iunie 2023, 14:26

iar castiga 10sb cupa koredon cu echipa asta ))

Dobermannul
Dobermannul  •  23 Iunie 2023, 11:13
Postat de Dobermannul pe 23 Iunie 2023, 10:59

Moderatorul, wake up!

Partial, partial trezit.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează