FOTBAL  »  Superliga  »  GHENCEA

EXCLUSIV Circul Ghencea revine » FCSB a făcut cerere ca să închirieze stadionul Steaua, dar are o piedică neașteptată + GSP îți prezintă toate detaliile

FCSB, în Ghencea / foto: GSP
FCSB, în Ghencea / foto: GSP

Articol de , - Publicat vineri, 17 mai 2024 10:05 / Actualizat vineri, 17 mai 2024 14:37

FCSB a depus cerere de punere la dispoziție a arenei din Ghencea pentru următoarele 3 luni, potrivit informațiilor GSP. Doar că CSA Steaua nu are comandant și nu poate răspunde, fiindcă mandatul lui Ștefan Bichir s-a încheiat.

Arena Națională, casa celor de la FCSB din ultimii ani, va fi ocupată de concerte pe perioada verii. Cele mai importante sunt cele susținute de Coldplay (12 și 13 iunie) și de Ed Sheeran (24 august), astfel că cel mai mare stadion al țării va fi închis pentru fotbal.

Compagno a văzut lista lui Becali și a dat verdictul: „Pe el să-l aducă la FCSB”
FCSB
Compagno a văzut lista lui Becali și a dat verdictul: „Pe el să-l aducă la FCSB”

Tocmai din acest motiv, și echipa națională va disputa amicalele din iunie tot pe Ghencea. „Tricolorii” vor înfrunta Bulgaria pe 4 iunie și Liechtenstein pe 7 iunie.

FCSB a făcut cerere să închirieze Ghencea

FCSB ar avea nevoie de Ghencea încă de pe 6 iulie, când va înfrunta Corvinul, pe teren propriu, în Supercupă. Campioana României are avantajul terenului propriu în meciul cu echipa care a luat Cupa României.

Apoi, echipa lui Gigi Becali va începe preliminariile Champions League. Prima manșă din primul tur va fi pe 9/10 iulie, a doua manșă o săptămână mai târziu. Iar FCSB speră să joace aceste prime partide ale sezonului în Ghencea, unde și anul trecut a disputat partidele din startul sezonului, pentru că Arena Națională era închisă pentru concerte.

CSA Steaua nu are comandant. Situația lui Ștefan Bichir

CSA Steaua nu poate momentan să răspundă cererii celor de la FCSB pentru că nu are comandant. Ștefan Bichir, cel care a ocupat această funcție din martie 2021, și-a încheiat mandatul.

În ultimii 3 ani, el a avut 6 minimandate de interimar de câte 6 luni. La finalul unui ciclu de 2 mandate de interimar, comandantul trebuie să se schimbe, astfel că s-a apelat la un truc. El a fost detașat o perioadă la vechea unitate, apoi a fost readus în funcția de comandat al Stelei.

Asta s-a întâmplat acum, astfel că la echipa din Ghencea e un vid de putere. Momentan, în locul lui Bichir este Florin Popa, adjunctul lui. Ștefan Bichir va reveni în funcția de comandant pentru un al 7-lea mandat, dar încă nu se știe când.

Tocmai din acest motiv, FCSB va primi un răspuns privind închirierea stadionului Ghencea când CSA Steaua va rezolva problema comandantului.

FCSB mai are o problemă, pe 3 august începe Liga 2, astfel că riscă să aibă meciuri acasă în aceleași weekend-uri cu cei de la CSA Steaua.

Distrugi gazonul din Ghencea, te costă 750.000 de euro! Condiții generale ce trebuie îndeplinite de solicitanți

Ministerul Apărării a stabilit clar condițiile și tarifele pentru punerea la dispoziție a facilităților sportive pe care le are în administrare, iar încheierea contractelor este de competența comandantului CSA Steaua.

Documentul, care conține 25 de pagini, prevede în deschidere condițiile de bază pe care solicitantul punerii la dispoziție a uneia dintre bazele sportive administrate de Ministerul Apărării trebuie să le îndeplinească.

Acestea sunt:

  • să trimită solicitarea prin mail sau prin poștă către comandantul/președintele CSA Steaua
  • să anexeze cererii actul de identitate sau de înregistrare
  • să nu facă obiectul stării de insolvență sau de faliment, reorganizare, dizolvare, lichidare, închidere operațională etc
  • nu a fost condamnat în ultimii trei ani prin hotărâre definitivă a unei instanțe, pentru o faptă care a adus atingere eticii profesionale
  • nu are datorii către bugetul de stat
  • atestă legalitatea activităților executate
  • nu figurează cu datorii față de Ministerul Apărării, în baza unei declarații pe proprie răspundere

Tarife basic sau premium

La anexa 3 a respectivului Regulament sunt detaliate tarifele care vor fi percepute în diferite situații pentru punerea la dispoziție a stadionului Steaua către persoane fizice sau juridice.

  • Tarif Basic 1: meci disputat în timpul săptămânii, fără nocturnă - 34.700 euro fără TVA
  • Tarif Basic 2: meci disputat în timpul săptămânii, cu nocturnă (8 ore de funcționare) - 36.700 euro fără TVA
  • Tarif Premium 1: meci disputat în weekend sau sărbători legale, fără nocturnă - 45.750 euro fără TVA
  • Tarif Premium 2: meci disputat în weekend sau sărbători legale, cu nocturnă (8 ore de funcționare) - 47.750 euro fără TVA

Într-o notă de subsol se precizează că prețul de înlocuire completă a gazonului, în situația distrugerii, este de 750.000 euro cu TVA. În regulament se precizează că „pentru activitățile sportive cu grad ridicat de risc, solicitantul constituie o garanție care poate fi o poliță de asigurare, un bilet la ordin sau o scrisoare de garanție bancară pentru înlocuirea gazonului în cazul deteriorării iremediabile, ca urmare a desfășurării evenimentului”.

Ce alte polițe mai trebuie să emită beneficiarul către CSA Steaua:

  • poliță de asigurare de răspundere în valoare de 250.000 de euro/ eveniment pentru daune morale care să acopere toate tipurile de prejudicii
  • o poliță de răspundere a beneficiarului față de administrator de 250.000 de euro pentru vandalism
  • în situația în care există voluntari care își desfășoară activitatea în cadrul evenimentului, o poliță de accidente de persoane care să acopere invaliditatea permanentă din accident și deces din accident pe perioada programului de lucru în valoare maximă de 15.000 de lei 

Facilități puse la dispoziție pentru pachetele Basic:

  • două vestiare pentru jucători
  • două vestiare pentru antrenori
  • tribuna 0, tribuna 1, inelul 1 din tribuna 2 și peluze
  • sisteme suport desfășurare meci
  • generator de rezervă
  • facilități instalare VAR
  • loje nivel 1 (22 loje)
  • parc auto VIP
  • parcare auto presă
  • spații comerciale, lounge VIP
  • spații organizatorice (amplasare camere TV și echipamente media, sala conferință de presă, case de bilete)
  • cabinet medical, cabinet antidoping, asistență tehnică cu personal propriu subcontractori.

Facilități puse la dispoziție pentru pachetele Premium

  • două vestiare suplimentare pentru jucători (câte unul de fiecare echipă)
  • două vestiare suplimentare pentru antrenori (câte unul de fieacre echipă)
  • inelul 2 de la tribuna 2 și peluze
  • zonă de recuperare după efort (saună uscată, bazin, sală masaj, gheață 200 kg, câte 100 kg pentru fiecare echipă)
  • spații catering lounge VIP etaj 2
  • loje nivel 2 (18 loje)
  • 100 locuri de parcare la tribuna 2

VIDEO. Gigi Becali e de părere că Florinel Coman nu va pleca: „Pentru ce să te duci acolo? Nici măcar nu iei 2 milioane pe an, iei 1,4 milioane cu tot cu bonusuri”

Citește și:

E iar scandal înainte de Rapid - FCSB: „Își arată caracterul murdar” » GSP a aflat de la ce a pornit totul
RAPID - FCSB
E iar scandal înainte de Rapid - FCSB: „Își arată caracterul murdar” » GSP a aflat de la ce a pornit totul
Florin Maxim lasă ușa deschisă pentru FCSB: „Nu vreau să fiu ipocrit”
FCSB
Florin Maxim lasă ușa deschisă pentru FCSB: „Nu vreau să fiu ipocrit”

Citește și:

Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (57)
eugenrc
eugenrc  •  20 Mai 2024, 15:23
Postat de Catalynn.19 pe 18 Mai 2024, 20:40

Da, și noi ăștia puțini dar dați naibii, dar și marea de microbiști care nu sunt fcsbisti, practic veți fi bătaia de joc a tuturor… :-)))

Stai linistit ca le vine tuturor randul sa fie bataia de joc a altora. Mai ales la contactul dur si direct cu fotbalul european. In opinnia mea, pana nu se schimba mentalitatea antrenorilor de la copii si juniori vom fi ciuca batailor in Europa. Iar la treaba cu cei mai destepti sunt fanii CSA_Steaua mai e mult de munca pana cand motivatia lor se va muta de la *** FCSB sau B. , la altceva decat ura fata de cele doua entitati. Poate ca ura uneste unii oameni dar stiu ca sunt sentimente mult mai puternice decat ura ce unesc oamenii mult mai mult si in acelasi timp atrag si alti oameni in acel grup.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Catalynn.19
Catalynn.19  •  18 Mai 2024, 20:40
Postat de eugenrc pe 18 Mai 2024, 01:08

Toti ceilalti 1000 de suporteri ai CSA-Steaua , vrei sa spui. :)))

Da, și noi ăștia puțini dar dați naibii, dar și marea de microbiști care nu sunt fcsbisti, practic veți fi bătaia de joc a tuturor… :-)))

eugenrc
eugenrc  •  18 Mai 2024, 01:08
Postat de Catalynn.19 pe 17 Mai 2024, 16:28

Nu își bagă nimeni nicio unghie, doar ne uităm la ei zâmbind condescendent. Cum am spus deja, a fi porst este un drept fundamental al omului, oricât de ciudat poate părea. Deci nu au decât să scandeze ce vor și să creadă ca Pământul e plat și e centrul Universului, toți ceilalți vor bate în lemn și vor zice “Doamne Ferește!”, atât!

Toti ceilalti 1000 de suporteri ai CSA-Steaua , vrei sa spui. :)))

Vezi toate comentariile (57)
Comentează