FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Prețul Football Manager pentru Gigi: două milioane! Becali se joacă de-a antrenorul în continuare

Articol de , , - Publicat marti, 03 septembrie 2019 12:24

Gigi Becali se joacă de-a antrenorul în continuare, eliminarea din Europa pentru al doilea an consecutiv nu-l face să schimbe metoda. Le-a mărturisit apropiaților că e dispus să acopere pierderile decât să angajeze un tehnician real și estimează la două milioane de euro efortul pentru acest sezon.

S-a înșelat cine a crezut că ratarea grupelor Europa League îl va determina pe Becali să se comporte doar ca un patron, nu și ca un antrenor. Gigi a calculat după eșecul cu Guimaraes și a ajuns la concluzia că merită să se joace cu echipa în continuare, măcar până în vara anului viitor, când speră să aibă din nou ocazia să concureze pentru grupele europene.  

Are 10 milioane de euro  

Bani am destui, plăcerea mea e să mă joc în fotbal” e mesajul pe care Becali l-a transmis apropiaților. 

El a proiectat și un buget pentru toată stagiunea și a stabilit că-l costă două milioane de euro joaca de-a antrenorul pe încă un an de-acum înainte. De suma asta are nevoie pentru a acoperi toate costurile. Alte surse importante pe care le mai are la dispoziție: drepturile TV pentru Liga 1 și vânzarea jucătorilor.  

I-a dat în vara aceasta pe Romario Benzar la Lecce și pe Junior Morais la Gaziantep și a încasat 2,6 milioane de euro pe amândoi, cât ia FCSB și de la LPF în schimbul televizării partidelor. 

Mai există sponsori și premii pentru parcursul european. Cu tot cu "injecția" lui Becali se ajunge la un buget în jurul a 10 milioane de euro, apropiat de al favoritei la titlu, CFR, deci Gigi ar avea bani să lupte în continuare pentru câștigarea campionatului.  

Nu mai ascultă de nimeni 

Becali a ajuns să considere fotbalul o distracție pentru care merită să plătească două milioane de euro anual, ceea ce anulează speranța suporterilor care credeau că eliminarea din Europa îi va schimba politica. Și ignoră sfaturile specialiștilor din fotbal. 

„El nu pricepe că a avut rezultate, a câștigat bani și coeficient european atunci când a angajat antrenori buni! Perioada cu Reghecampf și cu Neubert trebuie să constituie reperul ca nivel de pregătire” a fost sfatul lui Ilie Dumitrescu, un stelist care continuă s-o considere pe FCSB drept continuatoare a formației pentru care a jucat el în urmă cu 30 de ani. 
Becali nu ține cont de sfaturi, doar va mai reduce costurile un pic ca urmare a eliminării din Europa, va negocia rezilierea contractelor unor jucători, și va păstra tot el cârma echipei. 

„De ce să fie un dezastru că nu ne-am calificat în grupe? UEFA ne dă un milion de euro pentru tururile pe care le-am parcurs. Nu sunt bani mulți? Păi, de unde mai poți să faci rost ușor de un milion de euro? Că noi am câștigat milionul doar fiindcă am jucat cu niște echipe slabe!” 
- Gigi Becali, patron FCSB 

„Niciun jucător de la FCSB nu a progresat față de nivelul la care se afla când a fost achiziționat. De ce? Pentru că n-au cum să progreseze fără antrenor! Și vinovatul principal e Gigi Becali! Dacă vrea să ne convingă, să ne dea el un exemplu, vreo echipă bună din Europa care merge fără antrenor!” 
Ion Crăciunescu
 

„Cred că pentru Gigi a devenit ocupația principală fotbalul, distracția lui numărul unu. E total neprofesionist ce se petrece la FCSB, sunt jucători care au fir direct cu patronul, discută cu el și de câte șase ori pe zi!”  - Ilie Dumitrescu, fost internațional 

25 de milioane de euroa pierdut FCSB fiindcă nu s-a calificat în grupele Europa League nici în sezonul acesta, nici în precedentul. Pentru prima oară se adună doi ani la rând fără grupe de când e Becali patron, din 2003

Veniturile FCSB din acest sezon 

ProveniențăSumă (în euro)
Drepturi TV2.600.000
Transferuri 2.600.000 
Sponsori 1.500.000 
Premii UEFA 1.000.000 
Total7.700.000 

Urmează derby-ul Piți-Gigi 

Pentru antrenorul Becali se apropie un duel pe care abia-l așteaptă, împotriva lui Victor Pițurcă. Pe Gigi l-a motivat și l-a amuzat revenirea în fotbal a lui Pițurcă, la Universitatea Craiova: „Vintilă face echipa, gata, nu mă mai bag! Bine, o să mă implic la meciul cu Craiova, ca să vedem atunci care-i mai bun antrenor! Ha-ha-ha!”. Partida U Craiova-FCSB se va disputa după pauza pentru meciuri internaționale, pe 15 septembrie, de la ora 21:00. 

VEZI ȘI:

FCSB / Helmuth Duckadam, surprins de transferul lui Cristi Manea: „Nu credeam că putem lua un jucător fost la CFR” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (25)
wwerko80
wwerko80  •  03 Septembrie 2019, 15:05

Aia e o poza de la Fifa Manager, o serie de jocuri care a fost terminata in 2013, ultimul joc fiind Fifa Manager 14, din cauza ca Football Manager era un competitor prea mare. Football Manager e alt joc. Dar, apreciez mistoul facut de Gigica

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  03 Septembrie 2019, 14:32
Postat de chromophobia pe 03 Septembrie 2019, 14:12

Eu nu-i inteleg chiar si pe aia 1000-2000 de insi care merg la meciurile FCSB-ului.Cica mai exista si galerie,penibila peluza ros'-albastra alcatuita din 15 insi.Cum sa mergi la o echipa care n-are stadion,e numai in deplasare,jucatorii nu stiu ce joaca si n-au niciun viitor de la aceasta echipa in afara de bani.Ei nu performeaza in niciun fel.Acolo conducerea si antrenorul e alcatuita din cativa oameni:Becali si sclavii sai,niste amatori care nu mai creeaza nicio emotie sau placere pt cei cativa suporteri.Eu nici la tv nu o mai pot urmari 25 min.Steaua a murit,nu mai exista.

Aha, de-aici „cromophobia” ta, de la roșu și albastru. Leac nu există...

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  03 Septembrie 2019, 14:30
Postat de vladutz13 pe 03 Septembrie 2019, 13:49

Te referi la datoriile din anii '90? pai vad ca tocmai s-au dat decizii definitive ca becaliotul nu a preluat echipa aia.... deci ce sa stearga el? :)). Oricum, ce spui tu este un argument ce sprijina afirmatia mea. La nevoie omul poate apela si la matrapazlacuri sa tina echipa pe linia de plutire, nu e ca si cum s-ar jena. Dar deocamdata nici macar nu are datoriile sa-si bata capul... Ce am vrut sa spun de la inceput este ca nu scapam de asta sub nicio forma... nu cat timp e sanatos

De preluat a preluat locul, odata ce a bagat clubul in faliment doar locul a ramas. Echipa in Liga 1 cu zero costuri, asta a facut.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează