FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Opinie fermă împotriva protestului anti-Becali: „Sigur, el a spus o tâmpenie, dar nu e normal!”

Arbitrii plănuiesc un protest împotriva lui Gigi Becali
Arbitrii plănuiesc un protest împotriva lui Gigi Becali

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 12:07 / Actualizat joi, 11 mai 2023 12:55

Jurnalistul Alexandru Barbu s-a pronunțat împotriva protestului pregătit de arbitri la adresa lui Gigi Becali, finanțatorul FCSB, considerând că o astfel de inițiativă încalcă principiul de echidistanță care ar trebui să ghideze activitatea arbitrilor.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit miercuri că arbitrii din fotbalul românesc pun la cale un protest masiv împotriva lui Gigi Becali, finanțatorul clubului FCSB.

Motivul este reprezentat de afirmațiile sexiste pe care Becali le-a făcut la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu, cea care s-a aflat la centru în meciul dintre FC Voluntari și CS Mioveni: „Arbitru a fost o femeie, cu sânii în vânt pe teren. Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia. Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta?”

Contestă vehement noul plan propus la Dinamo: „Vor să ne radă munca! Astăzi depun noi probe” » Are de primit peste 200.000 de euro!
DINAMO
Contestă vehement noul plan propus la Dinamo: „Vor să ne radă munca! Astăzi depun noi probe” » Are de primit peste 200.000 de euro!

În semn de solidaritate cu colega lor, planul arbitrilor este să iasă pe teren în meciurile din etapa 8 de campionat cu tricouri speciale, cu un mesaj clar împotriva discriminării de gen.

O inițiativă despre care jurnalistul GSP.ro Alexandru Barbu spune că ar pune sub semnul întrebării respectarea principiului echidistanței, după care ar trebui să se ghideze activitatea arbitrilor.

Opinie fermă împotriva protestului anti Gigi Becali: „Sigur, a spus o tâmpenie, dar nu e normal”

„Becali a spus o tâmpenie, suntem de acord cu toții. Cumva e de apreciat ce fac arbitrii. Dar să spunem că ești fan FCSB. La ce te gândești când arbitrii, care ar trebui să fie un monument de echidistanță, protestează împotriva patronului echipei tale?

Ți s-ar părea normal ca un judecător, în sala de judecată, să vină cu o banderolă împotriva unuia dintre cei din sală?

Nu mi se pare un gest OK. Sigur, Becali a spus o tâmpenie, dar nu cred că arbitrii sunt în măsură să aibă această inițiativă, pentru că gesturile de tipul ăsta sunt interpretabile.

Arbitrii nu au voie să vorbească, nu poate ajunge nimeni la ei, dar au voie să intre cu tricouri sau banderole adresate împotriva unui finanțator din Liga 1? Cam mare discrepanța”, a opinat jurnalistul în această dimineață, la emisiunea GSP Live.

Eu n-am jignit-o pe fata aia arbitră! Dacă lumea a luat-o aiurea și nu mai vor să înțeleagă niște păreri... Bă, e la mintea cocoșului! Bun, arbitre femei, fotbal feminin, faceți cum vă place vouă. Dar pentru ce să dai arbitră femeie la bărbați? Că n-am văzut asta nici în Anglia, nici în Franța, n-am văzut așa ceva, nicăieri n-am văzut! 

Atunci faceți fotbal mixt! Ce i-am spus ăluia? «Bă, dacă-i dă cu mingea-n țâță?» Eu am spus-o mai mult în glumă. N-am jignit-o cu nimic. 

- Gigi Becali, marți, la 4 zile după prima serie de declarații despre Iuliana Demetrescu

Mai multe știri de actualitate: 

Încă visează la națională, iar Academia i-o lasă lui Ianis » Gică Hagi dă cărțile pe față într-un interviu pentru GSP și anunță un plan gigantic: „Nu putem rămâne ce suntem azi”

Pleacă la vară după cel mai bun sezon » Becali a căutat să-l retrogradeze. Ultimul episod l-a făcut să ceară transferul

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (40)
John_Doe
John_Doe  •  11 Mai 2023, 22:33

FRF e obligată să asigure arbitrii competenți la fiecare partidă. Arbitrii trebuie sa fie bine pregătiți teoretic și sa treacă niște probe fizice (baremuri). Doamna care a arbitrat meciul din superliga, a trecut testele fizice pentru bărbați? Avea înălțimea minimă impusă arbitrilor de gen masculin? Dacă răspunsul la una din întrebările de mai sus e negativ, înseamnă că bărbații sunt discriminați pentru că li se cer performanțe mai bune decât ale femeilor pentru a ocupa același post. Dacă baremurile minime impuse bărbaților au scopul de a asigura un arbitraj care sa întrunească niște criterii minime de performanță, e clar ca aceste criterii nu pot fi întrunite de o persoana care nu trece baremul și federația nu își îndeplinește îndatorirea de a asigura un arbitraj decent.

John_Doe
John_Doe  •  11 Mai 2023, 22:33

FRF e obligată să asigure arbitri competenți la fiecare partidă. Arbitrii trebuie sa fie bine pregătiți teoretic și sa treacă niște probe fizice (baremuri). Doamna care a arbitrat meciul din superliga, a trecut testele fizice pentru bărbați? Avea înălțimea minimă impusă arbitrilor de gen masculin? Dacă răspunsul la una din întrebările de mai sus e negativ, înseamnă că bărbații sunt discriminați pentru că li se cer performanțe mai bune decât ale femeilor pentru a ocupa același post. Dacă baremurile minime impuse bărbaților au scopul de a asigura un arbitraj care sa întrunească niște criterii minime de performanță, e clar ca aceste criterii nu pot fi întrunite de o persoana care nu trece baremul și federația nu își îndeplinește îndatorirea de a asigura un arbitraj decent.

John_Doe
John_Doe  •  11 Mai 2023, 22:12

Toți avem mame, pe care le iubim și le respectăm. Unii avem iubite, soții, fiice, pentru care am face orice. Sunt convins că femeile sunt egale cu bărbații inteligență îndemânare, în general acolo unde nu e necesară forța fizică, viteza și rezistența. Nu as avea nicio problemă sa ma consulte o doctorița, dar n-as fi prea optimist dacă as avea de săpat un șanț și contractori mi-ar trimite o femeie cu târnăcop.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează