FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”

Ngezana // sursă foto: kaizerchiefs.com
Ngezana // sursă foto: kaizerchiefs.com

Articol de , , - Publicat joi, 15 iunie 2023 11:53 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 12:31

Clubul sud-african Kaizer Chiefs a anunțat transferul stoperului Siyabonga Ngezana (25 de ani) la FCSB. Fost internațional sud-african de tineret, Ngezana a jucat până acum doar în țara natală.

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a anunțat miercuri seara transferurile a doi fundași centrali: „Discuțiile s-au încheiat, urmează să semneze contractele. Cu unul dintre ei suntem foarte aproape să semnăm zilele astea”.

Ofertă de 20 de milioane de euro pentru fotbalistul român: „Au refuzat-o. Vor 40!”
TRANSFER
Ofertă de 20 de milioane de euro pentru fotbalistul român: „Au refuzat-o. Vor 40!”

FCSB l-a transferat pe sud-africanul Siyabonga Ngezana

Unul dintre aceștia este Siyabonga Ngezana, stoper care vine de la Kaizer Chiefs, din Africa de Sud. Transferul a fost anunțat chiar de clubul acestuia:

„Kaizer Chiefs și-a luat rămas bun de la fundașul Siyabonga Ngezana, care a semnat cu gigantul român FCSB, cunoscut în trecut ca Steaua București. Îi urăm tot binele!”.

Din informațiile GSP.ro, Gigi Becali plătește aproximativ 600.000 de euro pentru stoperul sud-african. Ngezana așteaptă viza, apoi va zbura la București pentru a efectua vizita medicală și a semna contractul.

Până la transferul lui Siyabonga Ngezana, FCSB avea doar doi stoperi în lot, pe Joyskim Dawa și Denis Haruț. Gigi Becali a renunțat la finele sezonului precedent la alți doi fundași centrali, Iulian Cristea și estonianul Joonas Tamm. 

În sezonul 2022/2023, Ngezana a jucat 19 meciuri în campionat pentru Kaizer Chiefs, în care a înscris două goluri și a fost primit 5 cartonașe galbene.

Fundaș din Africa de Sud pentru FCSB

Transfer de 600.000 de euro la FCSB: „A semnat cu gigantul club român”
Ngezana, în alb, al doilea de la dreapta la stânga // foto: Facebook @ Kaizer Chiefs

Ngezana măsoară 1,88 metri. În ultima vreme, Gigi Becali s-a concentrat pe transferul unor stoperi impunători, dar Mihai Stoica susține că latifundiarul și-a schimbat strategia: „Gigi a zis acum că-l interesează să pornească construcția de la fundași”.

Siyabonga este evaluat de publicația de specialitate Transfermarkt la 750.000 de euro. Aceeași cotă de piață o are Joyskim Dawa, cu care ar putea face pereche în centrul apărării. 

Mai multe știri despre FCSB:

MM confirmă Gazeta: „Ne-am depus candidatura”

Mihai Stoica, intervenție virulentă în cazul Băluță: „Păcănele? Și eu am avut viciul ăsta” » S-a luat de Rotaru: „N-am văzut ceva mai umilitor!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (62)
jean_valjean
jean_valjean  •  16 Iunie 2023, 03:46
Postat de luciann pe 15 Iunie 2023, 15:48

Ba are 2 selectii la nationala mare si 3 la U23! Nu stiu unde te-ai uitat tu!:)

Nu mai dezinforma ! Nu are nici un meci la nationala mare...acceseaza transfermarkt..e simplu ! Nu imi dau cu parerea despre el..e posibil sa fie bun ptr liga 1...dar de fiecare data cand fcsb aduce un jucator, ii ridicati voi valoaarea in comm...! Daca il aducea alta echipa..radeati de ei ca transfera un jucator care a jucat doar in celebrul campionat din africa de sud..si care nu are o selectie pana la 26 de ani la puternica nationala a lor !

Banila13
Banila13  •  15 Iunie 2023, 21:01

Am auzit ca se oficializează zilele următoare și transferul magazionerului Gibraltarului și a fundașului stânga al Maltei ,care vin liber de contract dar cer bani la semnătura

conicor2008
conicor2008  •  15 Iunie 2023, 20:30

"Sfanta treime" a gsp-ului, in formt nou, ne tamponeaza iar cu limba romana: "Ngezana a jucat 19 meciuri în campionat pentru Kaizer Chiefs, în care a înscris două goluri și a fost primit 5 cartonașe galbene." Aha, am inteles! Dar cartonase rosii, d-astea cu eliminare, cate "a fost primit"? Oare asa micu', asta nou sa fi mazgalit asta? Si corifeii ceilalti nu au verificat? Eu i-as da afara pe toti 3, sa e angajeze scriitori la CFR! Nu , nu cfr-ul ala din klooj! Ala adevarat, la depou, scriitori de vagoane!

Vezi toate comentariile (62)
Comentează