FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Vasile Dîncu, ironii către Gigi Becali și FCSB: „Un club cu un patron care se dă foarte bogat ar fi făcut asta”

Articol de - Publicat marti, 08 august 2023 19:11 / Actualizat marti, 08 august 2023 21:51

Vasile Dîncu, 61 de ani, fostul ministru al Apărării, a reacționat după ce FCSB a jucat primul meci în noul Ghencea, 1-0 cu CFR Cluj.

Dîncu, cel care a vrut să schimbe legea Sportului pentru ca CSA Steaua să poată juca în SuperLiga din postură de club departamental și care nu a fost de acord ca FCSB să evolueze în Ghencea, a avut o reacție ironică la adresa lui Gigi Becali, patronul FCSB.

Gigi Becali are un om infiltrat la CSA
editorial
Gigi Becali are un om infiltrat la CSA

Vasile Dîncu, reacție ironică la adresa lui Gigi Becali

FCSB poate umple un stadion, asta ştia toată lumea. Dar un club cu un patron care se dă foarte bogat ar fi putut să-şi construiască un stadion, aşa cum are CFR, cum e la Cluj.

Dacă Gigi Becali a reuşit să facă asta acum (n.r. - să închirieze Stadionul Steaua), înseamnă că a fost inteligent. Aşa cum a fost şi când a luat clubul.

Pentru mine Gigi Becali nu e un subiect la care să reflectez. Nu mă interesează. Acum e pur şi simplu problema clubului şi a Ministerului Apărării. Dacă ei sunt decişi cu asta, câştigă şi nişte bani... E problema lor.

FCSB nu e o echipă care să mă intereseze şi mă duc la meciurile ei doar dacă joacă cu echipele mele preferate. În rest, nu mă interesează FCSB. Nu sunt inamicul celor de la FCSB, nu le sunt nici fan. Nu mă interesează. FCSB e un club născut mult după clubul Steaua”, a spus Vasile Dîncu pentru OrangeSport.

CFR Cluj a primit stadionul 

În martie 2019, CFR Cluj a primit din partea companiei CFR SA terenul de 30.000 de mp pe care se află stadionul, scria presa la acea vreme. Deși terenul ar fi fost evoluat de specialiști de 6 milioane de euro, o expertiză i-a stabilit valoarea de la 950.000 de euro.

 Iar terenul a intrat în posesia echipei printr-o asociere cu CFR SA. Compania urma să primească 20% din venituri, adică 5.000 de euro lunar, iar clubul de fotbal s-a ales cu 80% din venituri și dreptul de a folosi arena pentru 49 de ani.

Vasile Dîncu: „Nu e normal ca FCSB să joace în Ghencea”

Pe 11 iulie, Vasile Dîncu spunea că nu e de acord ca FCSB să joace pe Stadionul din Ghencea.

„Personal, nu vreau să comentez această decizie. Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu şi ministrul Apărării (n.r. - Angel Tîlvar) au semnat decizia să se joace în Ghencea. E o decizie pe care şi-o asumă. Eu nu mai sunt ministrul Apărării Naţionale. 

Din punctul meu de vedere, am considerat că atât timp cât între FCSB şi Clubul Sportiv al Armatei era un litigiu nerezolvat, nu era normal ca FCSB să joace în Ghencea. Aşa am considerat că e normal să se întâmple”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit Orange Sport.

VIDEO Totul despre FCSB - Nordsjaelland

Citește și:

Postul TV care a cumpărat drepturile de televizare pentru FCSB - Nordsjaelland

Fotbaliștii tineri și buni sunt la Nordsjaelland! Experimentații și titrații joacă la FCSB!

Citește și:

Trei jucători din Superliga, în cantonamentul Rapidului » Neil Lennon va lua decizia finală înainte de startul sezonului
Superliga
Trei jucători din Superliga, în cantonamentul Rapidului » Neil Lennon va lua decizia finală înainte de startul sezonului
Dinamo transferă de la campioana Israelului! Cine este jucătorul ochit de Kopic
Superliga
Dinamo transferă de la campioana Israelului! Cine este jucătorul ochit de Kopic
Lovitură dată de un club din Superliga! L-a adus pe fostul atacant de la Santos, dorit și de Barcelona!
Superliga
Lovitură dată de un club din Superliga! L-a adus pe fostul atacant de la Santos, dorit și de Barcelona!

Kaputt! Ce faci dacă îți „pică” mașina în drum spre EURO 2024 » Două ponturi care te pot salva de necaz

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (111)
Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  01 Septembrie 2023, 08:56
Postat de Stefan21 pe 31 August 2023, 22:44

Eu zic sa mai cauți un pic...nu e făcut din fonduri private...poate e modernizat u fonduri private

Vechiul stadion apartinea Regionalei CFR Cluj, in fapt un stadion asemenea unui stadion sătesc format dintr-o tribună de maxim 10 rânduri de scaune si o peluză la fel cu cca. 8-10 randuri de scaune. Clubul de fotbal CFR Cluj nu era favorizat de partidul comunist precum alte cluburi din țara precum concitadina rivală sau altele care le cunoastem cu toții. CFR Cluj a fost retrogradata in anii 70 deoarece a avut tupeul sa se claseze pe primele locuri si a dat si golgeterul campionatului. Intorcându-ne la problemă, de fapt clubul a primit acel teren evaluat după unii la 6 milioane de euro, dar cu criza imobiliara din 2008, nu valora mai mult de 1 milion. Ideea de baza era ca cineva a investit sume importante de bani in refacerea stadionului de la zero. Tot ce vezi acum la stadion e facut de la zero. Cand investesti 28 de milioane de euro la nivelul anului 2008, in conditiile in care Statul Roman nu a fost in stare sa faca un stadion, o consider un lucru mare. Acei bani probabil azi sunt echivalati la dublul sumei respective. Cu toate acestea, stadionul e invechit, necesita iar modernizat

Stefan21
Stefan21  •  31 August 2023, 22:44
Postat de Chris.Dumi pe 08 August 2023, 22:21

E 100% privat. Apartine clubului. Actionari precum Paskany sau Gadola au contribuit cu aproximativ 28 milioane euro

Eu zic sa mai cauți un pic...nu e făcut din fonduri private...poate e modernizat u fonduri private

John.Wick
John.Wick  •  14 August 2023, 10:32
Postat de Moshu pe 14 August 2023, 00:34

Haha,ma tem ca daca o sa scriu prea mult iarasi o sa spui "Însăilezi cuvinte fără noimă",asa ca uite cum facem : iei frumusel o oglida de dimensiuni medii,o pui in fata ta si ce vezi acolo este fix ce te intereseaza ! Adio prostule,e ultimul meu raspuns,poti sa te certi singur cit poftesti !

***, mincinos incult

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (111)
Comentează