FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Circ absolut la FCSB » Cei prezenți la stadion au rămas interziși! Conducătorii au ajuns să ironizeze deciziile lui Becali

Andrei Istrate (al doilea din stânga), la Supercupă +41   FOTO
Andrei Istrate (al doilea din stânga), la Supercupă

Articol de , , - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021 07:45 / Actualizat miercuri, 28 aprilie 2021 08:13

Scene incredibile petrecute în timpul Supercupei dintre FCSB și CFR Cluj (1-4 d.p., 0-0): cei din staff-ul de conducere al roș-albaștrilor și-au ironizat un jucător, pe puștiul Andrei Istrate (19 ani), care a fost impus în echipă de Gigi Becali la solicitarea lui Ilie Dumitrescu și i-a luat astfel locul croatului Ante Vukusic, pariul lui MM Stoica.

FCSB continuă să surprindă prin evenimentele, aproape unicat, care se petrec acolo. La confruntarea cu CFR Cluj, din Supercupa României, desfășurată pe 15 aprilie, la Ploiești, oficialii FRF, dar și ai campioanei, au rămas interziși din cauza anumitor scene care au avut loc pe parcursul reprizei secunde. La pauză, FCSB a efectuat toate cele 5 schimbări permise de regulament. Printre cei introduși s-a aflat și Andrei Istrate, un tânăr atacant de doar 19 ani.

„Gata, rezolvă meciul Istrate”

Decizia patronului, de a apela la el pentru a evolua și de a-l lăsa iarăși pe bancă pe croatul Vukusic, a determinat o reacție incredibilă din partea celor din conducerea clubului roș-albastru, care se aflau în tribune. Pe durata celor 45 de minute bifate de Istrate, aceștia au avut remarci prin care îi ironizau jocul și îl luau peste picior

„Gata, acum rezolvă meciul Istrate”, „Hai, că la faza asta dă gol” au fost doar câteva dintre replicile pe care cei de la FCSB le-au avut în timpul jocului, discuții care au fost auzite inclusiv de cei din echipa FRF, dar și de cei de la CFR.

Pe Istrate, Ilie Dumitrescu l-a băgat în echipă la FCSB

Ideea lui Gigi Becali de a începe să mizeze pe Istrate i-a fost dată de un expert TV. Ilie Dumitrescu spusese pe 7 martie într-o emisiune la DigiSport că „au acolo un atacant interesant, masiv, puternic, l-am văzut în toamna trecută jucând, a și marcat un gol. Nu l-am mai văzut, dar cred că ar merita și el mai multe șanse, îl cheamă Istrate”. 

Imediat, patronul FCSB a decis să-l folosească și după numai 6 zile a fost introdus la pauză în deplasarea de la Arad, cu UTA. Ulterior, a ajuns să evolueze în meciurile cu adversari importanți: U Craiova, CFR și Botoșani. Istrate însă debutase pe prima scenă în vara trecută. 

În iulie, pe finalul campionatului precedent, el a fost folosit pentru prima dată la Mediaș, după care a evoluat 90 de minute în meciul cu CFR, în care Becali a ordonat să fie introduși aproape numai copii, tocmai pentru a facilita victoria clujenilor și a se răzbuna astfel pe Craiova.

Decizia lui Becali, de a miza pe Istrate, mai alea că a fost o variantă sugerată din exteriorul clubului, nu din partea staff-ului tehnic pe care îl are sau din partea managerului Mihai Stoica, a provocat multă iritare și nemulțumire în rândul celor conduc echipa. Astfel că reacțiile ironice pe care aceștia le-au avut la adresa tânărului atacant, în timpul Supercupei, s-au dorit, foarte probabil, să fie și un protest față de mutarea pe care patronul a făcut-o, la indicațiile tactice ale lui Ilie Dumitrescu.

Propunerea lui Mihai Stoica a pierdut echipa în fața lui Istrate

În plus, mișcarea lui Becali a avut darul de a-i submina lui Mihai Stoica autoritatea, dar și competența la echipă. MM fusese cel care l-a propus pe croatul Vukusic, iar sfatul lui Ilie Dumitrescu, pus în aplicare de patron, a scos, practic, în decor pariul managerului. De la acel moment, Vukusic nu a mai intrat nici măcar un minut! 

S-au mai disputat de atunci 8 partide: în 4 a fost rezervă neutilizată, iar în alte 4 a fost lăsat complet în afara lotului! În schimb, în aceeași perioadă, recomandarea lui Ilie Dumitrescu a jucat în 5 jocuri, iar în restul de 3 a fost rezervă neutilizată.

Cât a jucat Istrate din momentul în care Ilie Dumitrescu l-a propus în echipă

MeciMinute
UTA - FCSB 0-138
FCSB - CFR 3-02
FCSB - Craiova 0-024
CFR - FCSB 1-045
FCSB - Botoșani 2-145
TOTAL154 minute

0 minutea bifat Vukusic din momentul în care Ilie Dumitrescu l-a solicitat în echipă pe Andrei Istrate

6 aparițiiîn echipa FCSB-ului bifase croatul Vukusic din momentul în care a venit la echipă și până la declarația lui Ilie Dumitrescu

26 de goluria marcat Vukusic pentru Olimpja Ljubljana în sezonul 2019-2020, fiind golgeterul campionatului din Slovenia

Adversarii îl luau la mișto pe Toni Petrea la Supercupă

În timpul unui schimb de replici mai dur între cei doi antrenori, cineva din staff-ul CFR-ului l-a ironizat din tribune pe Toni Petrea, moment surprins de imaginile filmate de Telekom Sport. „Toni, la telefon! Toni, telefonul!”, i s-a strigat lui Petrea, cu trimitere directă la faptul că Gigi Becali îi face toate schimbările din timpul jocurilor și nicio înlocuire nu e realizată fără a primi aprobarea patronului sau a fi venită dinspre acesta.

DEZBATEREA ZILEI » Toni Petrea sau Gigi Becali? Cine e vinovat pentru forma slabă a FCSB-ului?

Mai multe știri despre FCSB:

Fotbalistul din play-out care trebuie să apară la FCSB sezonul viitor: „Obligatoriu!”

Gigi Becali reacționează după ce Istvan Kovacs a fost delegat la Craiova - FCSB: „Vor să arate că sunt stăpâni! Dar îmi convine”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (52)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  29 Aprilie 2021, 08:30

Si au pretentia sa castige campionatul CIRCARII astia!!!

rocky5
rocky5  •  28 Aprilie 2021, 18:51

fcsb e o glumă proastă făcută de un puscarias incult!

kuba
kuba  •  28 Aprilie 2021, 17:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează