FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

FCSB se pregătește de transformarea totală: vin transferurile. Foto: GSP
FCSB se pregătește de transformarea totală: vin transferurile. Foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 29 aprilie 2024 00:15 / Actualizat luni, 29 aprilie 2024 01:45

FCSB a cucerit titlul mult așteptat, sâmbătă, după 2-1 cu Farul Constanța, însă adevărata provocare abia acum începe. Gigi Becali visează la accederea în grupele Ligii Campionilor, obiectiv sportiv, dar mai ales financiar, ce necesită o metamorfoză bine orchestrată, de la un capăt la altul.

Pentru această luptă ce se va da în vară este nevoie de salt calitativ, transferuri și potrivire minuțioasă, potrivit spuselor patronului. „Abia de acum e meseria mea. Eu nu mă pricep la fotbal. Începe ceea ce mă pricep eu. Să cumpăr și să vând. Gigi, ai inteligență sau ești prost?”, a fost concluzia retorică la care a ajuns finanțatorul și pe care a exprimat-o public, așa cum îi place.

Păstrând proporțiile, o perioadă asemănătoare cu cea pe care FCSB se pregătește să o întâmpine a avut loc ultima dată în sezonul 2022-2023, atunci când roș-albaștrii au ajuns în grupele Conference League, după un parcurs dificil urmat de prestații lamentabile cu Silkeborg, West Ham și Anderlecht.

Gigi Becali pregătește transferurile de Liga Campionilor la FCSB

Cum vânzarea lui Florinel Coman în Qatar este iminentă, Gigi Becali are de gând să și investească masiv pentru a nu-și privi prematur visul spulberat.

Așa cum a declarat după cucerirea titlului, va face nu mai puțin de 7 transferuri și a dat câteva indicii despre ele, însă nu foarte multe, pentru că nu le deține.

Așadar, din nou o abordare cantitativă, nesurprinzătoare, dar care naște multe semne de întrebare în privința unui prim 11 absolut, cum a existat în multe etape ale stagiunii în curs.

Spectrul transformărilor de la FCSB este complex și variază periculos. Infuzia de jucători ar putea afecta negativ grupul, consolidat după ce a bifat performanța venită după o așteptare de nouă ani, dar l-ar putea și îmbunătăți, în condițiile în care achizițiile ar acoperi posturile deficitare, respectiv necesitățile evidente.

VIDEO. Gigi Becali anunță transferuri la FCSB

William Baeten și Denis Alibec, variante de atins. Louis Munteanu și Florin Tănase, mutări complicate

Gigi Becali a cântărit întotdeauna din perspectiva banilor, dar și-a făcut și propriile plăceri prin a pune un pariu cu el însuși, nu doar din dorința de a reuși, ci și a-și demonstra că fenomenul nu mai are niciun secret pentru el.

La acest capitol poate fi încadrat William Baeten (27 de ani), mijlocașul celor de la FCU Craiova, utilizat în flancuri la echipa sa actuală, cel mai adesea în partea stângă, acolo unde plecarea lui Florinel Coman va crea o breșă cu efect de instabilitate, ținând cont de forma lui Octavian Popescu din ultima vreme.

Belgianul ar putea fi transferat fără prea multe bătăi de cap în contextul în care formația lui Adrian Mititelu nu are o altă soluție decât o reformă totală după terminarea campionatului, pentru că fie va retrograda, fie se va salva in extremis, acțiune ce ar avea aceeași urmare.

Denis Alibec pare și el o opțiune viabilă. În prezent, situația sa nu este una tocmai bună, într-o analiză care nu include și latura financiară. Modul de viață din Qatar nu este pe placul său, iar perspectivele la Muaither SC sunt nule.

Contractul îi expiră în iunie, astfel că ar putea semna gratis cu campioana României, dar și cu o altă echipă din străinătate dacă evoluțiile sale la Euro 2024 vor fi bune. Până atunci, „omul cu banii” speră să-l ademenească prin a-i oferi posibilitatea de a se antrena cu roș-albaștrii până la startul turneului final.

Louis Munteanu și Florin Tănase pot fi încadrați la variante de lux, întrucât transferurile lor ar necesita investiții considerabile. Fiorentina ia în calcul să-l valorifice în vară pe atacantul care a impresionat la Farul și în actuala stagiune, pentru că intră în ultimul an de contract.

Achiziționat cu 1,7 milioane de euro în 2020, toscanii speră să încaseze în schimbul său cel puțin cât au investit și nu e dificil, cifrele fiind de partea sa. La pândă stau Farul, tot pentru un împrumut, și Dan Șucu, dispus să achite pentru a „pansa” criza giuleșteană.

1,5 milioane de euroeste cota de transfer a lui Louis Munteanu potrivit Transfermarkt

Un amănunt interesant este că Gigi Becali l-a dorit și vara trecută pe Louis Munteanu, însă jucătorul a amânat foarte mult în speranța că va fi oprit la prima echipă a Fiorentinei. Nu este exclus ca dorința lui să fie aceeași și acum, astfel că ar fi disponibil pentru plecare la finalul lunii august, atunci când preliminariile cupelor europene iau sfârșit.

În ceea ce-l privește pe Florin Tănase, fostul jucător al bucureștenilor nu ar dori să renunțe la salariul pe care îl are în prezent, motiv pentru care vede Turcia și Arabia Saudită ca posibile destinații, oricât de apropiat i-ar fi fostul său patron, cu care se sfătuiește constant.

Marius Ștefănescu, opțiunea interzisă, din umbră. Fundașul dreapta, marele punct nevralgic

Numele lui Marius Ștefănescu, fotbalistul celor de la Sepsi, a fost vehiculat în repetate rânduri când FCSB a sondat piața, în special în iarnă. Fotbalistul despre care s-a spus că se dă lovit înaintea duelurilor directe este pe placul afaceristului din Pipera, iar ultima ofertă a fost generoasă: un milion de euro.

Ștefănescu este deținut în procente egale, câte 50% dintr-un viitor transfer, de către Sepsi și Viitorul Mihai Georgescu, școala de fotbal unde a crescut mijlocașul, ceea ce complică situația dacă Becali nu oferă mai mult. Laszlo Dioszegi a transmis în mai multe rânduri că se opune mutării lui Ștefănescu la proaspăta campioană.

Pe postul de fundaș dreapta, bucureștenii suferă evident. Valentin Crețu și Ovidiu Popescu sunt opțiunile reale, urmate de Alexandru Pantea și Nana Antwi, în plan secund.

Pentru a acoperi „nevralgia” acestui rol, FCSB ar putea căuta soluții din nou în Africa de Sud, de unde provine Syabonga Ngezana, acomodat într-un final la echipă.

Cinci simulări de prim „11” pentru FCSB în sezonul viitor:

  1. Târnovanu - Vali Crețu (Pantea), Ngezana, Dawa (Chiricheș), Radunovic - Olaru, Șut, Lixandru - Băluță, Miculescu, Oct. Popescu;
  2. Târnovanu - Vali Crețu (Pantea), Ngezana, Dawa (Chiricheș), Radunovic - Olaru, Șut, Lixandru (Edjouma) - Băluță, L. Munteanu (Alibec), Baeten (M. Ștefănescu);
  3. Târnovanu - Vali Crețu (Pantea), Ngezana, Dawa (Chiricheș), Radunovic - Olaru, Șut, Oct. Popescu - L. Munteanu, F. Tănase, Denis Alibec (Baeten);
  4. Târnovanu - Vali Crețu (Pantea), Ngezana, Dawa (Chiricheș), Radunovic - Olaru, Șut, Băluță - M. Ștefănescu (Oct. Popescu), L. Munteanu (Alibec), F. Tănase (Baeten);
  5. Târnovanu - Vali Crețu (Pantea), Ngezana, Dawa (Chiricheș), Radunovic - Olaru, Șut, Băluță - Oct. Popescu, Louis Munteanu (Alibec), F. Tănase (Baeten);

32,45 milioane de euroeste valoarea lotului celor de la FCSB, potrivit Transfermarkt

Cele 3 mari întrebări după titlul cucerit de FCSB

Va fi bombă cu ceas visul de Liga Campionilor? Nu de puține ori, Gigi Becali și-a dorit să lupte pe toate fronturile posibile și a eșuat lamentabil în absolut toate. Fără un lot puternic, dar și pe fondul unei dezamăgiri puternice dacă nu reușește să acceadă în grupe, FCSB ar putea intra din nou în tăvălugul antrenorilor demiși și al jucătorilor mutați de pe un post pe altul.

Ce rol va avea Vlad Chiricheș în noul sezon? Adus pentru a dezvolta o apărare „de fier”, fundașul central a stat mai mult în afara terenului, fiind accidentat. În ultimele luni, inclusiv patronul a lăsat o portiță deschisă ideii ca Vlad Chiricheș să preia un rol în managementul clubului.

Cât îl mai așteaptă Gigi Becali pe Tavi Popescu? Plecarea lui Florinel Coman îi oferă o nouă șansă preferatului finanțatorului, însă aceasta vine la pachet și cu presiunea. Becali speră că el va fi următorul mare produs de export, de pe urma căruia să obțină milioane bune de euro.

Citește și:

Cu el vrea FCSB în Liga Campionilor » Mihai Stoica: „E cel mai bun atacant român”
FCSB
Cu el vrea FCSB în Liga Campionilor » Mihai Stoica: „E cel mai bun atacant român”
Ioan Varga are un mesaj pentru Gigi Becali: „Să îl felicite ei, eu nu am de ce!”
FCSB, CAMPIOANA ROMÂNIEI
Ioan Varga are un mesaj pentru Gigi Becali: „Să îl felicite ei, eu nu am de ce!”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (17)
dr.jivago
dr.jivago  •  30 Aprilie 2024, 06:26

Postacii buimaci măcăne aiurea-n tramvai... In lipsa de activitati interne si externe rumega un singur cuvant prețios: omenia! :)) Si dă-i in sus si-n jos cu omenia , de la sculare la culcare! Bă, baieti , voi chiar nu intelegeti , nici in al unsprezecelea ceas că , bateti-n tastele alea chiar de pomana si veti rămăne de pomină? Hatereala nu mai ține, apucati-va de ceva lucruri serioase, sa plimbati niste caini, sa umpleti niste sifoane... Hai, ca aveti niste " capabilități" !:)))

ray51
ray51  •  29 Aprilie 2024, 15:11

Gheorghe vrea ieftin si bun. Macar satisfacator. Asa erau secondhand-urile prin '90. Greu de crezut ca in acest mod se pot parcurge etapele din CL sau UL. Nu lovesc in jucatorii FCSB-ului, dar se pot uita si ei la meciurile internationale, la modul cum joaca similarii pe posturile lor de afara. Diferenta mare, uriasa.

supereduardo10
supereduardo10  •  29 Aprilie 2024, 11:34

Blatistii trebuie sa-si schimbe echipa :))) Sa vedeti cum pleaca toti campionii liberi de contract :)))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează