FOTBAL  »  Superliga  »  ACCIDENT

Fost fotbalist de prima divizie, mort într-un accident teribil de mașină

Nicușor Jica +2   FOTO
Nicușor Jica

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 septembrie 2020 09:40 / Actualizat vineri, 25 septembrie 2020 10:18

Un fost fotbalist de la Dacia Unirea Brăila a decedat în urma unui teribil accident rutier, produs pe Şoseaua de Centură a Municipiului Brăila, între şoseaua Focşani şi şoseaua Baldovineşti. Fostul sportiv, Nicuşor Jica (54 de ani), venea de la muncă, el fiind angajat la spitalul de psihiatrie din Baldovineşti.

Nicușor Jica se afla la volanul unui autoturism Skoda când s-a produs accidentul. Bărbatul a pătruns la un moment dat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară, după impactul violent fiind aruncat direct într-un TIR venit din sens opus.

Brăileanul care a murit în urma tragicului accident, Nicuşor Jica, s-a făcut remarcat în fotbalul brăilean, în tinereţe. El a jucat doi ani în Divizia A la Dacia Unirea şi a promovat cu Petrolul Ianca în Divizia B. Foştii colegi şi antrenori ai lui Jica au primit cu tristeţe vestea morţii. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Din primele cercetări, autoturismul Skoda intră în coliziune cu duba, iar în urma impactului de pe partea stângă, din constatările de la faţa locului, se pare că se taie cauciucul Skodei, iar şoferul pierde controlul şi pătrunde pe sens opus. Intră în impact frontal cu ansamblu de vehicule, format din cap tractor şi semiremorcă. A rezultat decesul şoferului de la Skoda. Acesta era singur în maşină.
insp. Ciudin, Serviciului Rutier Brăila

Cine a fost Nicuşor Jica

Nicuşor Jica este unul dintre jucătorii care au scris istorie pentru Dacia Unirea Brăila, dar și pentru Petrolul Ianca. A făcut junioratul la Dacia Unirea Brăila sub îndrumarea antrenorului Vasile Grosu, cel care coordona Centrul de copii şi juniori al clubului de fotbal brăilean. Face parte din aceeaşi generaţie cu Vasile Brătianu, Pluto, cum era cunoscut în lumea fotbalului, sau cu Angelin Rădulescu.

În anul 1991, la Dacia Unirea Brăila, Jica a fost antrenat de Gigi Mulţescu şi Ionel Iuga, cel din urmă având numai cuvinte de laudă la adresa fostului său elev. Înainte de a ajunge la formația brăileană, acesta a fost legitimat la Petrolul şi de la această formaţie a revenit în Divizia C, la echipa din Ianca.

Nu-mi vine să cred. Ce băiat, ce fotbalist! Era piesa-cheie din angrenajul echipei Petrolul Ianca. M-a ajutat enorm, atât ca fotbalist cât şi ca om. Strângea grupul lângă el. Era un coordonator de joc bun, era decisiv, juca bine între linii, era un foarte bun executant al loviturilor libere. În tot ceea ce făcea se vedea şcoala de fotbal pe care o absolvise cu brio sub bagheta lui Vasile Grosu, un foarte mare antrenor la acea vreme, un adevărat profesionist. A fost din aceeaşi generaţie cu Vasile Brătianu. Jica era întotdeauna titular alături de alţi fotbalişti importanţi pe care i-am antrenat eu la Petrolul, Ailuţoaie, Zainea, regretatul Ştefan Vrăbioru, Săvescu, Ghiţă Buricea, Podoabă.
Ionel Iuga

Citește mai multe știri din Liga 1:

DINAMO. Diego Capel trăiește din amintiri! Dinamoviștii, primele impresii despre iberic: „E în urmă mult” » Când decide Contra dacă-l transferă

Dusan Uhrin, OUT de la Gaz Metan » Medieșenii au bătut palma cu fostul antrenor al CFR-ului!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează