FOTBAL  »  Superliga  »  CANTONAMENT

FOTO+VIDEO CORESPONDENȚĂ DIN SLOVACIA » 1/3 din averea lui Gigi Becali! Totul despre baza unde se pregătesc cei de la FCSB

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor +5   FOTO
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 16 iunie 2017 15:35

Steliştii se pregătesc într-un complex sportiv de 5 stele, X Bionic Center, locul de întâlnire al şeicilor pasionaţi de hipism, care a costat 100 de milioane de euro.

O fotografie făcută cu o cameră profi de sus te transpune într-o altă dimensiune. Când pătrunzi în lumea complexului " X Bionic Center" din Samorin realizezi că totul e aşa cum ţi-ai dori.

Steliştii se antrenează în Slovacia - la 1.000 de kilometri de Bucureşti, la 25 de Bratislava şi la 100 de Viena - într-o bază cu adevărat de 5 stele. Iar după pregătirile extenuante, ce încep de obicei la ora 11:00, un ceas mai târziu în România, au posibilitatea să se relaxeze ca nişte şeici.

Fiindcă complexul din Samorin este vizitat frecvent de bogătaşi din zona Golfului, atraşi de zona ecvestră a bazei, una dintre cele mai bine cotate la nivel mondial.

Premium

Lăsăm deoparte aria cu nisip fin adus special din Olanda şi locul de întâlnire al patronului Mario Hoffmann cu tot felul de prinţi, printre care şi Albert de Monaco. Roş-albaştrii aleargă sau bat mingea pe o arenă cu 5.000 de locuri, cu pistă!, că e olimpică.

Iarba naturală e adusă din munţii Tatra, îmbinată cu cea artificială made in UE, iar cine vrea să stea să privească are scaune curate, nu trebuie să se teamă de praf sau că ia vreo bacterie din mizerie.

Cred că vorbim maghiara

După trudă, mesele sunt servite într-o sală special amenajată, doar pentru români, "Energy" se numeşte, unde există şi zona de studiu video. Paralele cu cele două mese lungi sunt scaune pentru ca jucătorii să fie instruiţi la un ecran rabatabil. Intrarea în camerele de orice fel este parolată şi securizată.

Samorin - înrudit cu Gheorghieniul nostru - este la câteva zeci de kilometri de graniţa cu Ungaria, toţi locuitorii zonei cunosc limba maghiară şi cred despre noi acelaşi lucru.

"Vorbiţi şi voi maghiară, nu? Păi nu sunt anumite zone în România populate de unguri, cum nu ştiţi?", s-a mirat, ingenuu, Noemi, una dintre localnice. 

300.000.000 €este averea lui Gigi Becali conform Top 300 Capital pe 2016, fiind al 9-lea cel mai bogat om din România

1.000.000.000 €este averea estimativă a lui Mario Hoffmann

150 €costă o cameră dublă pe noapte la hotel, dar grupurile, cum sunt şi cel al Stelei, beneficiază de reduceri la pachetul premium

27 de sporturi olimpiceîşi pot desfăşura activitatea în complexul de peste un milion de metri pătraţi (379.000 de metri pătraţi ocupă doar parcul ecvestru)

50.000 €scoate Becali din buzunar pe sezon pentru cantonamente

Au bani şi aleg ce vor

În ultimii ani, roş-albaştrii au investit cei mai mulţi bani dintre echipele româneşti în cantonamente, invernale sau estivale. În Antalya, au fost invitaţi la "Mardan Palace", un hotel de 7 stele, sau, ulterior, în 2016, s-au antrenat în OZN-ul de la Gloria Sports Arena.

Tot în stagiile din Turcia au ales hoteluri premium de 5 stele, precum Regnum Carya, acolo unde s-a ţinut Summit-ul G20. Vara, în 2013 şi 2014, s-au pregătit la St. George"s Park, baza "naţionalei" Angliei, fie în Italia sau Olanda. 

Calcă pe urmele lui Hamsik

Sunt zone VIP, cu intrări, cu camere, cu spa, cu toalete destinate clienţilor high class, roş-albaştrii ocupă zona Premium, unul dintre cele 5 pavilioane, "Cangur" pentru ei.

Au mai fost oaspeţi aici "naţionala" de fotbal a Slovaciei, Hamsik şi băieţii, şi campioana Turciei, Beşiktaş. Dunărea e peste drum, Budescu şi compania au privelişte către ea, liniştită şi albastră, iar mobila încă miroase a nou, complexul fiind inaugurat anul trecut. Produsele de menaj sunt oferite de compania L'Occitane. 

Fără tobogane, dar la film

Steliştii se pot relaxa la biliard sau bowling, dacă nu aleg una dintre cele două imense piscine olimpice. N-au voie la tobogane, gata vacanţa! Acolo este aria vizitată frecvent de copii, de fapt preţurile în acea zonă pornesc de la 12 euro pe zi.

Localnicii beneficiază de reduceri. Dar impresionantă de-a dreptul este sala de cinema, viu colorată, cu nişte fotolii-pernă de toate frumuseţea, confortabile şi care îmbie fie la film, fie la somn.

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (42)
10202925648180625
Eugen Qy  •  17 Iunie 2017, 05:39
Postat de iosif_vs pe 16 Iunie 2017, 16:44

In judecata PENTRU CE?

...........pentru ca au spus STELISTI in loc de fecesebisti !!!!!

bvd_magheru
bvd_magheru  •  16 Iunie 2017, 18:58

Contra a recunoscut astazi ca nici un club romanesc nu se poate compara din punct de vedere financiar cu steaua / fcsb sau cum i-o mai spune !! Deci va avea de indeplinit o munca titanica asta daca nu va pleca intre timp !

glont
glont  •  16 Iunie 2017, 18:53

Da doamne sa-i piarda.!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează