FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FRF a înștiințat UEFA că Gigi Becali a pariat pe Nordsjaelland - FCSB » Reacția imediată a lui Mihai Stoica

Federația Română de Fotbal a înștiințat UEFA cu privire la declarațiile făcute de Gigi Becali după Nordsjaelland - FCSB 2-0.
Federația Română de Fotbal a înștiințat UEFA cu privire la declarațiile făcute de Gigi Becali după Nordsjaelland - FCSB 2-0.

Articol de - Publicat marti, 22 august 2023 21:30 / Actualizat marti, 22 august 2023 22:43

Federația Română de Fotbal a înștiințat UEFA cu privire la declarațiile făcute de Gigi Becali, după Nordsjaelland - FCSB 2-0. Finanțatorul vicecampioanei României a spus că a pariat 20.000 de euro pe calificarea în play-off-ul Conference League. 

Pe Gigi Becali l-a luat gura pe dinainte, iar acum e pasibil de pedeapsă. Finanțatorul celor de la FCSB s-a dat de gol, a recunoscut că a pariat prin intermediul unui cunoscut. 

Revoluție la clubul din Superligă » Noul șef, un personaj controversat, îl va da afară inclusiv pe fostul antrenor de la FCSB
MERCATO
Revoluție la clubul din Superligă » Noul șef, un personaj controversat, îl va da afară inclusiv pe fostul antrenor de la FCSB

Gigi Becali a considerat că poate evita regulamentele UEFA pentru că nu deține nicio funcție oficială în acte la FCSB. FRF și forul european s-au sesizat și urmează să ofere detalii despre acest caz. 

FRF, reacție după pariul plasat de Becali la Nordsjaelland - FCSB 

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiție organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon. 

Informații suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”, a transmis FRF, potrivit Prosport

Ce riscă Gigi Becali, după ce a declarat că a pariat pe Nordsjaelland - FCSB

În articolul 12 din Regulamentul Disciplinar al UEFA se precizează că: „Toate persoanele trebuie să se abțină de la orice comportament care afectează integritatea meciurilor și a competițiilor”.

Iar la art. 12, paragraful 2, lit b se arată că „Integritatea meciurilor și a competițiilor este afectată de orice persoană care participă, direct sau indirect, în pariuri sau alte activități similare care au legătură cu meciurile sau competițiile sau care care are un interes financiar, direct sau indirect, din aceste activități”.

Regulamentul Disciplinar al FRF interzice implicarea în pariuri, iar articolul 60 explică ce pedepse riscă oamenii din fotbal care pariază. Astfel, dacă va fi găsit vinovat, Gigi Becali riscă să fie amendat cu 300.000 de lei și să i se interzică orice participare la activitățile legate de fotbal timp de 2 ani.

Mihai Stoica, reacție după anunțul FRF

Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al celor de la FCSB, e sigur că liderul Superligii nu va avea de suferit din această cauză. 

„Dacă vreau să pariez, pun pe cineva să o facă! Ce, suntem copii? Hai să ne scoată din competiție că a pariat cineva cunoscut... Gigi nici nu știe despre ce vorba, nu se pricepe.

Cum să fie faptă penală? Au fost prinși jucători că pariază împotriva propriei echipe. Sporturile individuale sunt mai viciate. La fotbal trebuie să cam știe 22 de jucători. 

Clubul nu are nicio treabă dacă a pariat sau nu Gigi. Are treabă el! Îl nenorocesc dacă îl suspendă, ce să zic...”, a concluzionat pe un ton ironic Mihai Stoica la „Sport Report” de la Orange Sport. 

VIEDO. Gigi Becali anunță că partida cu CSU Craiova se va juca în Ghencea: „E greu să ne învingă cineva în România”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Fețele lui Becali: acum îl vede bun pe Pantea, dar în 2020 a fost aproape să-i distrugă viitorul pentru un jucător care în prezent aproape că s-a lăsat de fotbal
FCSB
Fețele lui Becali: acum îl vede bun pe Pantea, dar în 2020 a fost aproape să-i distrugă viitorul pentru un jucător care în prezent aproape că s-a lăsat de fotbal

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (209)
adytzu82
adytzu82  •  29 August 2023, 13:14
Postat de Tibisor pe 23 August 2023, 15:21

Imi place ca Mimisor , fost puscarias cu acte in regula , da explicatii despre ce e corect sau incorect ! Penibil !

Nu crezi ca are mai multa experienta decat tine?

Hcm27
Hcm27  •  25 August 2023, 09:46
Postat de odoacru pe 23 August 2023, 03:37

Are dreptate mă prostule.

În afara faptului de a fi papagal, a aproba spusele cuiva, mai învață și alte cuvinte!

Giorgi
Giorgi  •  23 August 2023, 23:56

Declarația lui Becali in direct la tv că a pariat pentru un meci de fotbal ,in conformitate cu legislația actuală în vigoare constituie proba certa in acuzarea acestei fapte ilegale și va fi sancționată de UEFA(ce nu poate fi mituită că la noi ) în mod sigur cu excluderea completa a acestuia din activitatea fotbalistică inclusiv din reprezentare publică a fcsb de către acesta !!!

Vezi toate comentariile (209)
Comentează