FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Meciurile de la națională i-au convins! Ofertă nouă pentru Denis Alibec: salariu URIAȘ pentru jucător

La insistența lui Marius Șumudică, Gaziantep mărește oferta pentru Denis Alibec până la 800.000 de euro
La insistența lui Marius Șumudică, Gaziantep mărește oferta pentru Denis Alibec până la 800.000 de euro

Articol de , , - Publicat miercuri, 16 septembrie 2020 08:06 / Actualizat miercuri, 16 septembrie 2020 08:41

La insistența lui Marius Șumudică, Gaziantep mărește oferta pentru Denis Alibec (29 de ani, atacant) până la 800.000 de euro. Antrenorul a presat conducerea după 1-3 cu Galatasaray: „Nu vreau jucători la cantitate, vreau fotbaliști și aceștia costă bani!”.

Prestațiile recente ale lui Alibec în echipa națională au crescut un pic și interesul, și oferta pentru el. Potrivit unor surse, Gaziantep ar înainta o propunere nouă pentru achiziționarea lui Denis. Suma: 800.000 de euro. Turcii oferiseră 600.000 de euro inițial.

Efortul suplimentar e generat și de protestul lui Șumudică de după partida cu Galatasaray, 1-3 în prima etapă din noul sezon. „Am doar 16 jucători, așa că lotul trebuie să fie întărit. Și nu mă ajută să aducem jucători doar pentru cantitate, am nevoie de fotbaliști, iar pentru aceștia trebuie să plătim!", a cerut antrenorul în conferința de presă de după jocul cu Galata. 

Toată lumea câștigă

Oficialii turci ar fi de acord să crească oferta pentru Alibec până la 800.000 de euro. Ioan Niculae cerea 1.200.000 de euro, așa că o diferență încă mai există în negociere. Presa din Turcia forțează și anunță un acord iminent pentru perfectarea afacerii. Transferul arată ca unul convenabil pentru toate părțile, chiar dacă nu a licitat Gaziantep cât cerea Niculae. Șumudică are nevoie de un atacant și îl cunoaște pe Alibec, deci se poate folosi de calitățile lui fără să mai fie necesară vreo evaluare. 

Astra ar încasa 800.000 de euro și ar mai putea stinge din datoriile uriașe pe care le-a acumulat, cu salariile neplătite de trei luni. Fotbalistul beneficiază și el. În loc de 240.000 de euro, cât câștigă la Giurgiu, ar încasa 600.000 de euro pe sezon. La 29 de ani, Denis calculează ultimii ani din carieră mai ales în funcție de criteriul financiar, fiindcă nu a acumulat atâția bani încât să-și fi asigurat viitorul după retragere.

2 jucători românise mai află la Gaziantep, Toșca și Alex Maxim. Ambii sunt internaționali și au evoluat în acțiunea recentă a naționalei lui Rădoi, în partidele cu Irlanda de Nord, 1-1, și cu Austria, 3-2. La turci mai joacă și Junior Morais, fundașul stânga brazilian fost coleg cu Alibec la Astra și la FCSB

„Eu am tot insistat pentru transferul lui Alibec fiindcă e un fotbalist cu care am avut performanțe, am câștigat campionatul în România, și-mi place să-i ajut când pot pe jucătorii care m-au sprijinit la un moment dat" 
Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantepspor

Cea mai bună ofertă era de la CFR

Turcii nu se apropie de suma pe care o solicită Ioan Niculae, 1.200.000 de euro, dar un club din România ajunsese mai aproape de cererea lui. CFR oferise un milion de euro în schimbul lui Alibec. Jucătorul a refuzat transferul, fiindcă la Cluj ar fi avut un salariu asemănător aceluia pe care îl are la Giurgiu, 20.000 de euro lunar. 

Nu l-a atras suma aceasta, după ce auzise deja că Samsunspor și Gaziantepspor, cluburile din Turcia care îl voiau, îi ofereau 700.000, respectiv 600.000 de euro anual. Samsun se află în liga a doua și speră să promoveze. Cu Gaziantep ar avea ocazia să joace în primul eșalon.

Match Preview Astra Giurgiu - CFR Cluj

Citește mai multe știri din Liga 1:

Analiză drastică pentru una dintre vedetele echipei: „Mă așteptam să aibă probleme. Acolo a început regresul lui”

Justin Ștefan confirmă GSP.ro: „Doi membri din staff-ul FCSB au fost confirmați pozitiv pe 10 septembrie” » Ce va face oficialul LPF

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
adriann_
adriann_  •  16 Septembrie 2020, 11:50
Postat de liga303 pe 16 Septembrie 2020, 10:27

Personajul asta a dezamagit toate cluburile unde a evolutat...cariera lui de fotbalist e practic incheiata avand in vedere varsta care o are...nu inteleg de ce un club ar irosi bani pe un asemenea specimen? La ora actuala nici un jucator de fotbal care evolueaza in Romania nu merita mai mult de 5000 lei brut pe luna si trei mese pe zi.

Durerea becalistilor e miere pentru romanii care iubesc fotbalul. :))) Sufera postacii ciobanului ca puscariasul din Pipera n-a putut da cu Alibec tunul visat, dar fotbalistul ar putea reusi totusi in strainatate sub bagheta magicianului Sumi :)))

liga303
liga303  •  16 Septembrie 2020, 10:27

Personajul asta a dezamagit toate cluburile unde a evolutat...cariera lui de fotbalist e practic incheiata avand in vedere varsta care o are...nu inteleg de ce un club ar irosi bani pe un asemenea specimen? La ora actuala nici un jucator de fotbal care evolueaza in Romania nu merita mai mult de 5000 lei brut pe luna si trei mese pe zi.

1065808933555529
Andrei Preda  •  16 Septembrie 2020, 10:18
Postat de Alice Popa pe 16 Septembrie 2020, 09:45

Craiova inca e datoare arbitrilor pentru play-off! Cat despre grasul si lentul Alibec... e mai bun ca tot lotul Craiovei!!

Ca s vezi cum ne explica sumi de ce merge treaba prost in romanica : il ajuta pt ca a fost de treaba si la ajutat sa ia titlul ! Adica jucatorii platiti nu jucau decat cum aveau chef si lui ii pare normal ...Asta pt ca la noi nu exista concurenta reala in fotbal ( ca si la celelalte ) fotbalistii actuali sant rude sau prieteni ale fostilor fotbalisti sau ai unor mari smekeri deci ei sant pe pozitie iar antrenorul maimutoi ! Iar mare parte din spectatori din familia extinsa :-))) Monopolul caragialesc se mentine la putere cu consecinta scaderii performantei in lipsa concurentei reale ! La fel si la tenis din pacate ! Oricum nea begali dupa ce nu va mai manca pufuleti va ajunge ce a fost , sau chiar mai putin de atat ! Ia ficatooooooon !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează