FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

„De ce nu ajung jucătorii de la Academia Hagi în TOP 5 campionate?” » Iritat de întrebare, Gică Popescu arată înspre FCSB

Gică Popescu, la PrimaSport
Gică Popescu, la PrimaSport

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2023 18:27 / Actualizat duminica, 28 mai 2023 19:07

Gică Popescu (55 de ani), președintele clubului Farul, a fost chestionat în direct la TV de ce nu reușesc jucătorii vânduți de Gică Hagi în străinătate să se impună la echipe europene de top. Întrebarea nu i-a picat bine „Baciului”.

Clubul lui Gică Hagi a vândut în ultimele sezoane mai mulți jucători în străinătate. Printre cele mai importante mutări se numără vânzările lui Răzvan Marin la Standard Liege (4,8 milioane de euro), Ianis Hagi la Genk (4,7 milioane), Tudor Băluță la Brighton (2,9 milioane) și Alexi Pitu la Bordeaux (două milioane).

Dintre aceștia, singurul care a ajuns în top 5 campionate europene este Răzvan Marin, fotbalist important la Empoli, echipă din a doua parte a clasamentului în Italia.

Cât a oferit Șucu pentru transferul lui Grameni și cât vrea Hagi + Clubul intrat pe fir care ar fi dublat oferta Rapidului
FARUL
Cât a oferit Șucu pentru transferul lui Grameni și cât vrea Hagi + Clubul intrat pe fir care ar fi dublat oferta Rapidului

Gică Popescu, întrebat frontal: „De ce nu ajung jucătorii de la Academia Hagi în TOP 5 campionate?”

În acest context, Gică Popescu, partenerul lui Hagi și președinte la Farul, a fost întrebat în direct la Prima Sport: „De ce jucătorii crescuți de Academia Hagi nu ajung să joace în primele campionate ale Europei?”.

Întrebarea nu i-a picat bine „Baciului”.

„O să-l trimitem pe Gică să-i antreneze și acolo, la echipele unde se transferă (n.r. - sarcastic). Nu putem face asta, că am face-o. De ce la noi joacă foarte, foarte bine, de multe ori chiar și cu echipe de afară?

O să încercăm să facem o colaborare, să meargă Gică să-i antreneze. La noi joacă, dar după ce pleacă de la Otopeni nu mai...

Dar noi cum jucam înainte? Tot români sunt și jucătorii care pleacă de la noi. Spui de jucătorii de la noi, dar care jucător de la FCSB a triumfat? Vorbește în general, despre jucătorii români. Că nu e vreunul care să plece de la FCSB și să rupă gura târgului.

Nu putem să mergem să-i și antrenăm acolo. Dacă faci o discuție, fă-o la nivel general, nu te poți uita doar la Academia noastră, la clubul nostru”, a răspuns Popescu la PrimaSport. 

Gică Popescu: „Totul este diferit. E nevoie de adaptare”

„Depinde de jucător, de capacitatea lui de a se obișnui acolo, de club, să aibă răbdare. Jucătorii tineri au nevoie de adaptare, de timp. Îl avem pe Pitu la Bordeaux. La început a intrat sau nu, dar apoi a început să crească. Ritmul este diferit, presiunea este diferită, totul este diferit. Ai nevoie de o perioadă de adaptare.

Generația noastră a venit din perioada comunistă, unde erai obișnuit să auzi «aia nu, aia nu, aia nu». Copiii ăștia sunt la alt nivel, sunt obișnuiți cu toate. Noi eram obișnuiți să ne chinuim și poate aveam un grad de suportabilitate mult mai mare decât aveau ei”, a răspuns Popescu.

Fotbalistul menționat de Gică Popescu, mijlocașul Alexi Pitu, a jucat puțin în primele două luni la Bordeaux. Între timp a devenit o prezență constantă în echipa franceză, fiind chiar titular în câteva rânduri.

Mai multe știri din Liga 1: 

Viorel Moldovan dezvăluie unde ar putea ajunge Bergodi, după despărțirea de Sepsi: „Din ce am auzit eu”

Jucătorii de la UTA, băgați în ședință de galerie după remiza de la Buzău

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (19)
fabulos
fabulos  •  29 Mai 2023, 10:47

„O să-l trimitem pe Gică să-i antreneze și acolo, la echipele unde se transferă (n.r. - sarcastic). Nu putem face asta, că am face-o." Deci toti antrenorii de la acele echipe sunt slabi. Singurul care stie sa antreneze jucatori este Hagi. Sa spun jucatori romani? Sau jucatori din Academie? Degeaba vorbeste de jucatorii de la FCSB pentru ca majoritatea sunt adusi tot de la....... * Intrebarea am tot pus-o eu pe aici, se pare ca cineva mai citeste printre comentarii. Multumesc.

supereduardo10
supereduardo10  •  28 Mai 2023, 23:41

De *** deaia. Ce sa mai vb nu au valoarea necesare si sunt umflati . O dam dupa cires daca s-ar juca pe corecte in campionat poate am avea o sansa. Sper sa le vina mintea la cam intr-o zi celor din fotbal si sa incerce sa fie cat mai corecti altfel nu vom mai avea fotbalisti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

88gore88
88gore88  •  28 Mai 2023, 21:33

Romanii ajung foarte greu în Top 5 campionate pt ca nu au parametrii ceruți de acel nivel.Nu mai merge faza aia cu CD-ul...Strainii sunt aduși sa faca diferența (o spunea chiar Popescu cu 2 luni în urma).Dacă nu te impui se renunta rapid la tine.O excepție fac unii jucători autohtoni,vezi cazul Man Utd vs Hary Meguaire...:)

Vezi toate comentariile (19)
Comentează