FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Gigi Becali chiar are motive de nemulțumire! FCSB, statistici îngrijorătoare: ultima jumătate de oră din meci e HORROR

Damjan Djokovic, după marcarea primului gol din Petrolul - FCSB
Damjan Djokovic, după marcarea primului gol din Petrolul - FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 30 octombrie 2023 15:49 / Actualizat luni, 30 octombrie 2023 16:48

Statisticile FCSB-ului din acest sezon demonstrează că echipa lui Elias Charalambous trăiește din execuții. E fragilă, la poarta ei se șutează extrem de des, și nici pofta patronului nu e satisfăcută, posesia fiind abia a 6-a din L1.

Din 14 meciuri în acest sezon, FCSB a câștigat 9. În 13 partide a marcat, singura fără gol înscris fiind remiza cu Voluntari, 0-0. Celelalte partide pe care echipa lui Elias Charalambous nu le-a câștigat sunt 4 la număr, 3 remize și un eșec.

FCSB nu știe să țină de rezultat

Toate aceste 4 meciuri au un punct comun. În fiecare dintre aceste jocuri FCSB a avut la un moment dat avantaj pe tabelă, însă a terminat cu maximum un punct sau, mai rău, pierzând jocul, așa cum a fost la Arad, cu UTA. Și mai îngrijorător pentru lider e faptul că mare parte dintre golurile primite vin pe final de meci.

FCSB a luat 9 goluri în ultima jumătate de oră

FCSB a primit în acest sezon 13 goluri, 9 dintre ele venind în ultima jumătate de oră. Cinci între minutele 61-75, alte 4 în ultimul sfert de oră. Iar diferența dintre golurile primite în prima și a doua repriză este șocantă. Din totalul celor 13 goluri, FCSB a primit în a doua parte 10!

FCSB, fragilă la toate capitolele

Echipa lui Gigi Becali arată rău și la capitolul șuturi împotrivă. FCSB e abia a 12-a într-un clasament al echipelor împotriva cărora s-a tras de cele mai multe ori la poartă. E vecină în această ierarhie cu echipe ca Botoșani, UTA și FCU Craiova. Dar, surpriză! Și cu CFR Cluj, care e pe 11. În medie, spre poarta FCSB s-au tras 11 șuturi, timp în care UTA are tot 11, Botoșani și FCU Craiova câte 12. 

13 șuturise dau în medie la poarta Voluntariului, cu doar două mai mult decât la FCSB, liderul din L1

Mult mai bine decât FCSB stau Hermannstadt, Oțelul și Poli Iași, ultimele două fiind nou-promovate, dar sunt pe locurile 2 și 3, cu o medie de doar 9 șuturi. Și Dinamo prinde play-off-ul, stă mai bine decât FCSB, cu o medie de șuturi la poartă împotrivă de 10.

FCSB nu știe să recupereze

FCSB e ultima la capitolul recuperări reușite/meci. Vicecampioana României are o medie de 70 de recuperări, cu mult sub Oțelul (86), Farul (84) și CFR (82). Ce e mai rău pentru FCSB e că are o medie de doar 9 recuperări în ultima treime, ceea ce poate ascunde o problemă fizică. Sau dezorganizare totală.

Gigi Becali, egalul lui Dinamo la tiki-taka!

Nu au fost puține cazurile în care Gigi Becali a cerut o echipă care să paseze, să aibă posesia. Numai că nici la acest capitol FCSB nu excelează. În acest sezon e abia a 5-a ca număr de pase într-un meci. Sub Universitatea, Farul, U Cluj și FCU Craiova. Și e vecină de clasament cu Dinamo! FCSB are în medie 409 pase pe meci, în timp ce Dinamo e la 408. 

4 pase filtrantepe meci dă FCSB, locul 12 în L1, Farul având 7

Iar la posesie, FCSB are o medie de 52,5%, a 6-a a Ligii 1. Dinamo e pe 2! Cu 55,7%. Din nou surprinzător, FCSB e foarte aproape de o altă nou promovată, Poli Iași. Echipa lui Grozavu având doar 0,1% mai puțin decât FCSB, adică 52,4%.

Eu dintotdeauna spun: posesie, pasă, posesie, pasă. Să jucăm repede, rapid. În viteză, dintr-una. Recuperăm, apoi a doua atingere să fie pasă. Când recuperează, să paseze, fără să facă două atingeri.

De ce să fiu dezamăgit? Ce, a egalat Petrolul? A egalat Dumnezeu. El știe de ce. Petrolul a avut o lovitură, la care portarul trebuia să intervină. Orice echipă poate da gol dintr-o lovitură.

Pentru ce dai minge lungă la 2-0? Cum să joci așa? Normal, e de antrenor, nu fac eu antrenamente. Trebuia să le spună: am 2-0, miuță! Posesie, mingea la mine.

- Gigi Becali, patron FCSB

VIDEO Silviu Lung contrazice declarațiile date de Gigi Becali privindu-l pe Ștefan Târnovanu: „Nu a fost greșeala lui, nu ar trebui schimbat!”

Alte articole despre FCSB:

Gigi Becali a făcut echipa de start pentru FCSB - Rapid » Ce surprize i-a pregătit lui Bergodi
FCSB - RAPID
Gigi Becali a făcut echipa de start pentru FCSB - Rapid » Ce surprize i-a pregătit lui Bergodi
Gigi Becali se contrazice înainte de FCSB - Rapid: „O surclasăm!” vs. „O să avem probleme”. Ce-l neliniștește pe patronul roș-albaștrilor
FCSB - RAPID
Gigi Becali se contrazice înainte de FCSB - Rapid: „O surclasăm!” vs. „O să avem probleme”. Ce-l neliniștește pe patronul roș-albaștrilor

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează