FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali recurge la un gest disperat pentru a intra în Ghencea: „Îl sun azi sau mâine! Să execute ordinul!”

Gigig Becali / foto: GSP
Gigig Becali / foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 17 iulie 2023 12:16 / Actualizat luni, 17 iulie 2023 17:04

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a oferit ultimele informații despre situația închirierii stadionului din Ghencea pentru derby-ul cu Dinamo

Blocat de clauzele puse de cei de la CSA, finanțatorul vicecampioanei anunță că are de gând să-l contacteze pe prim-ministrul Marcel Ciolacu, cel care a făcut lobby pentru ca FCSB să joace pe stadionul Stelei.

Becali a explicat de ce a fost schimbat Coman la pauză cu FCU Craiova: „Iese când vrea el”
FCSB
Becali a explicat de ce a fost schimbat Coman la pauză cu FCU Craiova: „Iese când vrea el”

Gigi Becali recurge la un gest disperat pentru a intra în Ghencea: „Îl sun pe Ciolacu!”

O să-l sun azi sau mâine pe prim-ministrul Ciolacu. O să-i zic: «Domnule, prim-ministru, eu știu că te-ai ținut de cuvânt în toate. Dar dacă nu te ascultă miniștii, n-o să fii un bun conducător»!.  (...)Ce un milion, mă? Un gazon costă 200.000 de euro, nu un milion! 

Prim-ministrul (n.r. - Ciolacu) a spus: «Avem obligația și datoria ca Steaua să joace în Ghencea.» Așa a promis acum un an, pe scenă la Patriarhie, la un eveniment religios. Acum, vine, se ține de cuvânt, dă ordin la ministru, ministrul dă ordin mai departe, dar ăia vin și bagă niște chichițe?! Înseamnă că nu ascultă ordinul! Ordinul se ascultă cu sfințenie, nu punând bețe în roate.

Cum ai închiriat Federației, la fel închiriază-mi și mie, că nu ești privat, să pui ce vrei și cum vrei! Acum îmi dau seama ce înseamnă autoritatea în România. Ce înseamnă autoritate? Când sunt conducător, trebuie să se execute întocmai! Dacă dau ordinul și ăla face la mișto și bagă bețe în roate, nu mai sunt conducător. 

Dacă subalternii fac mizerie, nu e în regulă treaba. N-o las baltă, dar n-o fac neapărat ca să joc, ci ca să se afle dreptatea”, a afirmat latifundiarul, la emisiunea Fanatik

Gigi Becali: „Cum să accept clauzele lor?”

Becali a continuat: 

(...) Cum să accept clauzele lor? (n.r. - GSP a dezvăluit Armata a pus o clauză care obligă clubul lui Becali să se dezică de numele disputat în instanță). Să spun că nu sunt Steaua? Adică să spun că am pierdut procesul? Eu sunt Steaua, mă! Faceți ce vreți cu stadionul, eu am luat Steaua de la miniștrii voști din Armată, de la generalii voștri din Armată, am luat-o de la Guvern, care a dat hotărâre de Guvern. Puteți să vă dați cu capul de pământ, eu tot Steaua sunt!

(...) Când ești în România, așteaptă-te la lucruri aberante! O spun cu responsabilitate: n-avem cunoaștere, n-avem cunoștințe juridice, nu există demnitate, nu există subordonare, nu există ascultare!”, a mai spus Becali, conform sursei citate. 

Derby de România în pericol să nu se joace în Ghencea

Deși ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a semnat și a aprobat solicitarea FCSB de a avea la dispoziție stadionul Steaua pentru derby-ul cu Dinamo, contractul dintre CSA Steaua și clubul lui Gigi Becali încă nu a fost semnat.

FCSB nu a ajuns nici până la această oră la un numitor comun cu CSA în privința condițiilor de închiriere a Stadionului Steaua. Iar clubul lui Becali e în criză de timp.

Din informațiile GSP, FCSB se confruntă cu o altă mare problemă: nu reușește să găsească o firmă care să asigure terenul de pe Ghencea pentru suma de un milion de euro, nivel impus de CSA. Pentru acest gen de poliță, FCSB ar trebui să achite 100.000 de euro! Firmele de asigurări nu au în portofoliu o asemenea clauză și oricum nu vor să achite o sumă de 4 ori mai mare decât cea care ar fi necesară pentru înlocuirea gazonului.

Conform legii 4/2008, clubul organizator are obligația „să declare jocurile sportive naţionale şi internaţionale, cu cel puţin 5 zile înainte de data desfăşurării acestora, la unitatea de jandarmi competentă teritorial, care, după stabilirea gradului de risc, înştiinţează administraţia publică locală despre data desfăşurării competiţiei sau jocului sportiv". Cum FCSB - Dinamo e programat sâmbătă, 22 iulie, contractul dintre FCSB și CSA Steaua ar trebui semnat până astăzi, altfel s-ar încălca legea 4/2008.

Dacă FCSB nu ajunge la un acord cu CSA Steaua până luni, "Arcul de Triumf" va găzdui partida cu Dinamo.

VIDEO David Miculescu a luat cuvântul după victoria cu FCU Craiova: „Vrem în Ghencea! Ar fi întoarcerea noastră acasă”

Citește și alte știri de actualitate: 

Dezvăluire uluitoare » MM Stoica s-ar fi opus transferului lui Djokovic: „Nu-l aduce la FCSB”

Când joacă FCSB, CFR Cluj și Sepsi în Conference League: zilele și orele anunțate de UEFA + cine arbitrează

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (105)
Adi1919
Adi1919  •  01 August 2023, 23:46
Postat de steauaefcsb pe 17 Iulie 2023, 18:17

De generalii care au golot conturile clubului Steaua,nimic? Despre generalii care se cred stapani pe stadionul dtaului,nimic? De generalii care toaca banii statului pe fotbal,nimic?

Nu sunt stapani pe stadion,si cel care a devalizat e doar oierul.Dar nici nu poti accepta pe unul care iti este datore,ai decizii judecatoresti si tu vrei sa joci acolo..Hai sa fim seriosi...

alexh
alexh  •  19 Iulie 2023, 20:23
Postat de Karaganda_forever pe 19 Iulie 2023, 16:43

Aduna-te putin, Ateneul Roman pentru "concerte" de manele. Ai idee de ce?

NICIODATĂ manele la Ateneul Român! Ateneul Român este o instituție culturală de o anumită calitate. ELEVATĂ! Și a fost făcut (și) cu subscripție publică în urma lozincii "Dați un leu pentru Ateneu". S-ar zvârcoli in morminte marii noștri cărturari dacă s-ar întâmpla așa ceva. În schimb, pe stadionul Steaua, nu joacă George Enescu, Nicolae Iorga, C.I. Parhon, Eremia Grigorescu, Constantin Brâncuși, Anghel Saligny sau alte personalități ale acelor timpuri. Pe stadionul Steaua joacă oameni comuni Intr-un loc comun. De-aia un stadion public ar trebui închiriat oricărei persoane care plătește, respectă un set de reguli. Și Ateneul Român poate fi închiriat, dar pentru evenimente culturale de o anumită calitate. În antichitate stadioanele erau locuri de agrement ale oamenilor comuni.

Karaganda_forever
Karaganda_forever  •  19 Iulie 2023, 16:43
Postat de alexh pe 17 Iulie 2023, 20:59

Ciolacu tinde spre normalitate. Cine are bani, să închirieze. Dacă se aplică ceva condiții adevăratei STEAUA, acele condiții vor fi valabile și altor echipe. Vezi Farul, care vrea să joace pe Ghencea. Până acum csa nu avea fani pentru că nu avea stadion. Nici acum nu are, dar măcar administrează stadionul Ghencea. Fani tot n-are. Dar de ce nu se înghesuie patronii la csa? Ce-i oprește?

Aduna-te putin, Ateneul Roman pentru "concerte" de manele. Ai idee de ce?

Vezi toate comentariile (105)
Comentează