FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SLOVENIA Hakim Abdallah, despre cum „mâna destinului” l-a adus la Dinamo: „La 3 zile după meci, m-au sunat de la club. Ce ciudat!”

Hakim Abdallah // foto: Cristi Preda, GSP
Hakim Abdallah // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2023 10:32 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 10:40

Hakim Abdallah (25 de ani) a fost prima mutare a „câinilor” în mercato, așa cum a anunțat Gazeta la începutul săptămânii trecute. Dinamo are un acord cu atacantul din Madagascar, la fel cum are cu portughezul Goncalo și cu slovenul Golubovic. Atunci când se va ridica interdicția la transferuri - ceea ce ar trebui să se întâmple zilele viitoare - vor fi semnate și angajamentele.

Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Slovenia și transmit toate informațiile din cantonamentul lui Dinamo. 

Hakim a evoluat ediția precedentă la Excelsior Virton, care nu a reușit să se salveze și a retrogradat în liga a treia belgiană. Fotbalistul cu dublă cetățenie, malgașă și franceză, a marcat 4 goluri în 20 de meciuri în sezonul regulat, apoi doar unul în 11 meciuri din play-out. A început în forță 2023, trei goluri în primele două meciuri, apoi a prins tot mai puțin echipa.

Totuși, Abdallah este una dintre speranțele „câinilor” într-un sezon reușit la revenirea pe prima scenă. La primele antrenamente a impresionat prin șuturile sale, a legat deja prietenii cu Ghezali și cu Bena, alături de care-și împarte timpul liber de la Zreče, se familiarizează și cu restul lotului.

Într-un dialog cu reporterii GSP, pe un ton relaxant, Hakim se prezintă fanilor dinamoviști.

Horațiu Moldovan, așa cum nu-l cunoșteai » „Îngerul păzitor” al Rapidului și naționalei s-a destăinuit în cantonament: „Investesc din banii câștigați. Vreau siguranță”
RAPID
Horațiu Moldovan, așa cum nu-l cunoșteai » „Îngerul păzitor” al Rapidului și naționalei s-a destăinuit în cantonament: „Investesc din banii câștigați. Vreau siguranță”

Hakim Abdallah: „La 3 zile după ce am văzut Dinamo - FC Argeș, a sunat telefonul. Jur!”

Hakim a explicat de ce a ales Dinamo și cum a primit semnale din partea destinului vizavi de această mutare: „Am avut și alte opțiuni, inclusiv din România, dar și din Belgia, din Franța. Am ales Dinamo fiindcă am văzut primul meci de baraj al lui Dinamo, cu FC Argeș, 6-1, am urmărit partida alături de un prieten, Felix Menn, care a fost în liga a doua din România, la Progresul Spartac.

Mi-a zis: «Trebuie să urmărești câteva meciuri din România, să vezi reacția fanilor, bla bla». A venit la mine acasă, am pus partida la TV. Am zis: «Wow!». Fanii au fost minunați. I-am spus amicului: «Ar fi minunat să ajung să joc acolo!».

Nu aveam nicio discuție cu Dinamo, iar după trei zile de la acest duel m-a sunat agentul meu și mi-a zis că cei de la Dinamo vor să aibă un zoom-call cu mine. E ciudat, de-abia văzusem meciul. Dinamo este un club mare, un loc bun să cresc, să-mi exprim calitățile. A fost mâna destinului! Jur.

Hakim Abdallah: „Adorm în fiecare zi devreme, cu un singur gând”

Abdallah de-abia așteaptă să joace susținut de galeria dinamovistă și visează la goluri pe Arena Națională:

„Adorm în fiecare seară foarte devreme, fiindcă vreau să fiu odihnit și pregătit pentru fotbal. Am văzut și acel meci de baraj, mi-aduc aminte cum urla crainicul stadionului după golurile lui Ghezali: «Lamineeeee».

De-abia aștept să ajung și eu acolo, să simt acea vibrație, sper că va fi momentul meu. Îmi imaginez după ce voi marca un gol, să pun palmele la urechi, privind galeria și să aud ce strigă. Să prind momentul. Vreau să simt! Voi juca într-o atmosferă fantastică, sunt foarte emoționat să fiu într-un asemenea club”.

Noul jucător al lui Dinamo bătea mingea pe maidan cu românii

Abdallah a avut un prim contact cu România, cu Bucureștiul, înainte de a ajunge în Slovenia:

„Știam că București e capitala României, și nu Budapesta. Acolo unde locuiesc, la Brest, am avut mulți amici români, jucam fotbal în copilărie. Băteam mingea pe maidan, după școală.

Un alt detaliu al destinului, ciudat, sunt mândru să port acest tricou al lui Dinamo acum. Bucureștiul e mare și prima impresie este că acolo sunt genul de oameni pe care ți i-ai dori ca vecini. Nu mi se pare un oraș chiar atât de obositor din punctul de vedere al traficului, am locuit în Paris. Și de acolo cunosc românii, am văzut atâția”.

CV Hakim Abdallah:

  • Vârsta: 25 de ani 
  • Înălțime: 1,87 metri 
  • Origini: S-a născut la St. Leu, Reunion, dar reprezintă Madagascar, țara mamei sale; familia locuiește la Brest, în Franța 
  • Selecții: 10 meciuri/1 gol pentru Madagascar 
  • Cluburi: Brest U19, Stoke City U21, Avranches, Ejido, Nantes B, Hesperange, Lierse, Virton, Dinamo 
  • Cotă transfermarkt: 200.000 de euro

Tot despre Dinamo: 

Dinamo începe săptămâna cu două transferuri! Unul i-a interzis visul lui Gigi Becali în 2022
DINAMO
Dinamo începe săptămâna cu două transferuri! Unul i-a interzis visul lui Gigi Becali în 2022
Ovidiu Burcă n-a ratat niciun subiect, după amicalul pierdut de Dinamo cu Zalaegerszeg » Următoarele mutări în mercato + marele câștig
Dinamo - Zalaegerszeg 0-1
Ovidiu Burcă n-a ratat niciun subiect, după amicalul pierdut de Dinamo cu Zalaegerszeg » Următoarele mutări în mercato + marele câștig

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (13)
Parintele.avacum.din.pipera
Parintele.avacum.din.pipera  •  05 Iulie 2023, 00:25
Postat de brentford pe 03 Iulie 2023, 11:31

Valoarea o da doar nea Gigi! Daca zice ca faci "cinzeci de meleoane" te-ai scos. Daca nu,esti vai de steaua ta...

Tare asta! Și chiar adevărată! Fotbalul românesc stă la mâna unui *** instituțional! Așa ceva....!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Parintele.avacum.din.pipera
Parintele.avacum.din.pipera  •  04 Iulie 2023, 13:33

Alexis pentru "șampion lig" se pregătește ciobanul fardat. De câteva luni bune.

Parintele.avacum.din.pipera
Parintele.avacum.din.pipera  •  04 Iulie 2023, 13:26
Postat de alexiosas pe 03 Iulie 2023, 19:15

ireal de ilogic....daca Dinamo l-a cautat pe asta de a retrogradat dintr-o liga obscura si a zis el ca l-au cautat si altii si aia nu cauta romani,nu ca ar fi inferiori in mediocritate,ci pur si simplu ca romanii cer prea mult pentru aceeasi mediocritate,asta nu inseamna ca ne creste valoarea campionatului sau te pomenesti ca o sa intre Dinamo in sampions lig cu asta?

Lasă logica discutabilă în seama parapsihologiei. Nu cred că un fotbalist care s-a plimbat prin vestul fotbalistic, chiar și pe la echipe de b, poate fi mai slab decât vopsiții lui Gigi Becali! Ăștia *** becalieni, deși au jucat în campionatul nostru sub protecția arbitrajelor părtinitoare, au ajuns în vest doar la echipe de b și c! Trebuie sa fii ori prost fără dubii, ori ticălos rău intenționat ca sa pariezi și să denaturezi o realitate e vi den tă! In sensul că străinii care vin în Romania sunt toți mai proști decât românii noștri. Nu este deloc adevărat! Punct.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează