FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Kopic l-a salvat, Hakim l-a recompensat! I s-a îndeplinit visul atacantului din Madagascar: „Împreună”

Hakim Abdallah // foto: Cristi Preda, GSP
Hakim Abdallah // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2024 02:02 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 11:47

 Zeljko Kopic, 46 de ani, a jucat un rol esențial în revigorarea atacantului sosit vara trecută în „haită”. Nu doar că l-a păstrat în lot pe Hakim Abdallah, dar l-a ajutat să ajungă să dea cel mai bun randament, iar vârful pe care suporterii îl apostrofau a ajuns omul care trage echipa după el. Fanii i-au scandat numele așa cum a visat și a povestit în primul interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Hakim Abdallah, 26 de ani, a fost MVP-ul victoriei lui Dinamo cu Oțelul (3-1). Internaționalul din Madagascar a oferit două assist-uri, la golurile lui Politic și Gnahore, apoi și-a trecut el însuși numele pe lista marcatorilor.

4goluri în 24 de etape a adunat Abdallah, la care se adaugă alte două assist-uri

Hakim Abdallah s-a metamorfozat sub comanda lui Zeljko Kopic

Africanul a marcat, mai întâi, cu CFR Cluj (1-1), a făcut-o și cu FC Botoșani (2-0), a scos penalty-ul din care Goncalo a reușit golul victoriei cu FC Voluntari (1-0). În 2024, a dat gol cu Rapid (1-2), cu călcâiul!, apoi a fost prestația de duminică seară cu Oțelul. Exceptând reușita din remiza cu ardelenii, toate celelalte au fost în mandatul de antrenor al lui Zeljko Kopic.

Ioan Ovidiu Sabău, amuzat când a fost întrebat cine ar învinge la un meci de box între Dan Nistor și Alex Chipciu: „Fără gol marcat!” + Ce a sesizat la FCSB
U CLUJ - FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, amuzat când a fost întrebat cine ar învinge la un meci de box între Dan Nistor și Alex Chipciu: „Fără gol marcat!” + Ce a sesizat la FCSB

Ovidiu Burcă l-a adus în vară pe Abdallah, prima mutare din mercato-ul estival, după promovare, în schimb, atacantul a devenit un om important pentru Dinamo sub comanda croatului. Kopic a avut cuvântul decisiv ca Hakim să rămână în „haită”, la finele lui 2023, așa cum a anunțat de atunci GSP.ro, iar fotbalistul răsplătește, de atunci, încrederea de care a beneficiat.

Abdallah a ajuns un fotbalist esențial pentru Dinamo, iar suporterii au trecut de la ironii și apostrofări la aprecieri și aplauze. Atacantul malgaș a centrat decisiv din dreapta, apoi din stânga, pentru a marca și el pe final de partidă.

„Kopa” s-a văzut răsplătit, și el, pe lângă dinamoviști, după sesiunile în care a dialogat personal cu Hakim, care a ajuns un titular incontestabil.

Oamenii din România sunt buni, am opinii pozitive despre ei, nu mă interesează ce cred alții despre cei de aici. Da, știu ce imagine au unii români în Franța, în Occident, dar nu e așa. Chiar am avut video-call-uri cu prietenii și mă întrebau: «Cum e viața acolo?», «Sunt buni. Nu e cum ai crede». Îmi place să respect oamenii, iar ei mi-au oferit respect
Hakim Abdallah, atacant Dinamo, pentru GSP.ro în ianuarie 2024

M-au oprit oamenii în București, pe stradă, mi-au mai spus cum să joc fotbal, una-alta, dar nu m-am supărat, trebuie să accept asta. Atât timp cât ai argumente... Sunt fotbalist, trebuie să accept și criticile. E parte din fotbal, o zi poți fi sus, în alta jos
Hakim Abdallah, atacant Dinamo, pentru GSP.ro în ianuarie 2024

Hakim Abdallah, după victorie: „Cred în echipă, cred în mine”

În primul interviu acordat de Hakim Abdallah, vara trecută, în cantonamentul din Slovenia, africanul explica pentru GSP.ro unul dintre motivele ce l-au atras să semneze cu Dinamo.

Fusese impresionat de atmosfera creată de suporterii „câinilor” și modul cum îi scandau numele lui Lamine Ghezali, eroul roș-albilor în primăvara ce-a marcat promovarea în primul eșalon. Între timp, Ghezali s-a despărțit de Dinamo, este istorie, iar Hakim ar putea fi noul erou al echipei, în tentativa de a se salva de la retrogradare!

Fanii i-au scandat lui Abdallah numele, așa cum visa el vara trecută! Totuși, africanul rămâne modest și chiar afirma imediat după meci, într-un dialog cu reporterul GSP: „Am irosit din nou câteva oportunități, dar victoria rămâne ceea ce este cel mai important. Pot și voi arăta mai mult!”.

„Am luptat împreună, am marcat împreună și am învins împreună. Oțelul a fost o echipă bună, știam că va fi un joc diferit față de cel de la Constanța, cu Farul. Am vizualizat multe imagini pentru a fi pregătiți pentru această partidă.

Am un început bun de an, dar nu este vorba despre un secret. Este legat de timpul de care am avut nevoie pentru a mă adapta la echipă, pentru a mă adapta la fotbalul românesc.

Toți din club m-au ajutat să fiu mai bun pe teren. Dacă noi câștigăm și eu nu marchez sunt fericit. Și-așa. Luptăm împreună. V-am mai zis, o luăm meci cu meci. Cred în echipă, cred în mine”, a reacționat Abdallah la finele confruntării cu dunărenii.

13selecții a adunat Abdallah pentru naționala malgașă, marcând un gol

Citește și alte știri:

VIDEO + FOTO Ave, Cluj Napoca! U-BT a pus mâna și pe trofeul Cupei României, hegemonia continuă. Rapid doar s-a ținut scai de campioană

GALERIE FOTO „Regele” lui Dinamo a ajuns de nerecunoscut! » Cum arată acum, la 5 ani de când își etala „pătrățelele” pe coperta Gazetei

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (2)
mirstelistu
mirstelistu  •  19 Februarie 2024, 18:40

Sampon lig fratilor de la ora 11 sezonul viitor

dinamo4eva2
dinamo4eva2  •  19 Februarie 2024, 12:41

Burca... Mai bine aduci un strain decat alde Burca , Dica ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează