FOTBAL  »  Superliga  »  CRIZĂ FINANCIARĂ

UPDATE Dinamo ar putea scăpa de încă un adversar în lupta pentru evitarea retrogradării! » Noi reacții în acest caz + Luni, ședință decisivă la club

Dinamo ar putea evita la baraj una dintre echipele bune din Liga 2. Sibienii au probleme cu banii.
Dinamo ar putea evita la baraj una dintre echipele bune din Liga 2. Sibienii au probleme cu banii.

Articol de - Publicat duminica, 10 aprilie 2022 19:25 / Actualizat duminica, 10 aprilie 2022 20:00

După ce Clinceni și Gaz Metan s-au autoexclus din calculele luptei pentru evitarea retrogradării și i-au simplificat astfel misiunea lui Dinamo, acum roș-albii ar putea evita la baraj una dintre echipele bune din Liga 2, Hermannstadt. Sibienii au probleme cu banii.

Tot mai aproape de barajul de menținere/promovare în Liga 1, după înfrângerea cu FCU Craiova (1-2), dinamoviștii sunt atenți și la ce se întâmplă în play-off-ul Ligii 2. După ce au scăpat de retrogradarea directă după necazurile celor de la Gaz Metan și Academica Clinceni, „câinii roșii” ar putea să profite şi de problemele financiare de la Hermannstadt, una dintre posibilele adversare din Liga 2. 

Iuliu Mureșan consideră că Dinamo e o victimă: „Când o echipă e în dificultate, dau toți în ea. Nu ne mai respectă”
DINAMO
Iuliu Mureșan consideră că Dinamo e o victimă: „Când o echipă e în dificultate, dau toți în ea. Nu ne mai respectă”

Sibienii, în insolvență, se confruntă cu grave probleme financiare, jucătorii sunt neplătiți, iar președintele Dani Coman va avea luni o întâlnire decisivă cu patronii clubului, după care va decide dacă mai continua sau nu.

Dani Coman: „Pot să stau și-n cap”

„Mi-aș dori să-mi duc proiectul la bun sfârșit, să promovăm, dar asta nu mai depinde de Dani Coman. Poate să vină oricine, dacă nu le dai salariile jucătorilor o lună, două, trei, pot să stau eu și-n cap, că tot nu vom promova. Oamenii din fotbal nu înțeleg un lucru, că dacă nu le dai banii jucătorilor o perioadă, iar cu o zi înaintea meciului le promiți luna de pe cer, jucătorii vor, dar nu mai pot. 

Neantrenându-se sută la sută, gândindu-se zi de zi la bani, că n-au să-și plătească chiria, ratele, nu au cum fie pregătiți sută la sută la joc”, a declarat Dani Coman pentru GSP. Din cauza problemelor financiare, fostul portar a plecat de la echipă, după partida cu Chiajna, din 31 martie.

Marius Măldărășanu: „Lucrurile s-au reglat”

În schimb, Marius Măldărășanu, antrenorul lui Hermannstadt, este mai optimist: „Lucrurile s-au reglat. După meciul cu Petrolul, de la Ploiești, jucătorii au vrut să aibă vineri o discuție cu patronii clubului. Luptăm în continuare pentru promovare. Jucătorii sunt foarte înțelegători, chiar dacă sunt întârzieri salariale, ca peste tot”. 

După 3 etape, Hermannstadt se află pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, direct promovabil, iar mâine joacă pe teren propriu derby-ul cu U Cluj, locul 3. În cazul în care situația de la Hermannstadt se va agrava, și sibienii nu vor mai putea continua lupta pentru promovare, Petrolul, U Cluj, Concordia și Unirea Slobozia vor fi sigure cel puțin de locul de baraj. CSA Steaua nu are dreptul de a urca în primul eșalon. 

Pentru jucătorii din Liga 2, unde salariile sunt mult mai mici decât la Liga 1, e foarte greu să se descurce dacă sunt întârzieri salariale de două-trei luni.

E foarte important ca patronii să găsească forța necesară să ducă echipa până la vară, deoarece dacă echipa va promova în Liga 1, se va juca pe un stadion nou, vor fi generate venituri, va fi altă emulație 

-Dani Coman, președinte Hermannstadt

Citește și:

George Găman, salvat de „asistent” în Botoșani - Sepsi » Scene tensionate, după ce arbitrul s-a răzgândit: „Hoții, hoții!”

Îi tachinează pe cei de la FCSB înaintea meciului direct: „E clar că CFR Cluj va fi campioană”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (30)
aurelguga
aurelguga  •  12 Aprilie 2022, 00:50

Ca peste tot pe *** ***! Unii nu promit salarii mizerabile ca voi si kfr si ca multe alte mizerii. E ca si cum iti iei masina scumpa si platesti rata 2-3 luni si apoi te lauzi la lume ca ai masina scumpa. *** falimentari. U Cluj cand a fost in situatia voastra a luat-o de la inceput! Voi de ce nu o faceti ***? A .. Ghiolbanis!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibman
sibman  •  11 Aprilie 2022, 09:50
Postat de y.n.w.a. pe 10 Aprilie 2022, 21:08

De ce mai intrati ma in fotbal daca nu aveti bani destui? Iar rascoliti un oras intreg sa vina langa echipa si dupa va desfiintati. Pai Rotar(unul din finantatori, ma rog, creditor, ca isi recupereaza bani imprumutati din drepturile tv) are o firma de vinde produse pt slabit. Pai tu ai habar de fotbal? Doar pe Debeljuj puteai lua linistit fara efort 500-600k. L-ati dat pe nimic. Pe Cordea la fel, dat afara, super fotbalist la fcsb. Zero abilitati de management. De ce nu ai bagat ma echipa in faliment dupa retrogradare daca nu ai bani? Ne f00 t 1 la cap cu echipa ta si cand mai sunt cateva etape distrugi ce ai construit intr-un sezon intreg. Inter-ul s-a desfiintat, a urmat Fc Sibiu si Vointa. Toate s-au desfiintat. Ati venit cu Hermannstadt iar lumea s-a atatat de echipa asta. Cand am jucat in L2 pe propriul stadion am avut media de spectatori de top 5 in Liga 1. Ca sa ce? Ca sa va desfiitnati. Multa *** va doresc. Sper sa prind ziua cand orasul asta o sa aibe o echipa asa cum merita nu niste echipe de 2 lei conduse de finantatori care nu au bani nici de apa minerala. Anul trecut am scris pe pagina de fb " ca sa aveti pretentii ca jucatorii sa castige poate ar trebui sa ii si platiti, ca nu sunt sclavi" si boom, am primit block. Toti care isi exprima parerea in mod civilziat sunt blocati. Ca la comunisti. Sunteti praf.

Din cate aud, Rotar a ajuns la fundul sacului. De ceva timp, doar celalalt (imi scapa numele) mai plateste.

slobozia1974
slobozia1974  •  11 Aprilie 2022, 06:47

Insolventa, intarzieri salariale = faliment. Sa faca si ei un DDB sa salveze clubul. E usor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează