FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

VIDEO „Ia-l pe ăsta de aici!” » Fostul patron al Științei a dezvăluit abia acum culisele care au provocat celebra replică a lui Claudiu Răducanu: „Pentru o ciorbă, nu pot să vin la Craiova!”

Fotomontaj GSP +27   FOTO
Fotomontaj GSP

Articol de - Publicat sambata, 23 decembrie 2023 16:43 / Actualizat sambata, 23 decembrie 2023 19:51

George Ilinca (65 de ani), fostul finanțator al Universității Craiova din anii '90, a povestit după mai bine de două decenii culisele unei declarații antologice făcute de Claudiu Răducanu (47).

Fostul copil al Băniei n-a mai apucat să joace pentru Știința și s-a consacrat în tricoul rivalei Steaua. Claudiu Răducanu s-a transferat în 2000 la roș-albaștri de la defuncta Extensiv Craiova, dar înaintea acestui episod a existat un moment în care ar fi putut semna cu Universitatea.

+7 FOTO

Într-un interviu acordat în urmă cu două decenii, după transferul lui la Steaua, Claudiu Răducanu a făcut ochii mari înainte să ofere o declarație care a rămas în folclorul fotbalului românesc.

Videoclipul cu momentul în care fostul atacant a încercat să explice de ce n-a ajuns la alb-albaștri a strâns peste 600.000 de afișări pe YouTube.

VIDEO memorabil cu Claudiu Răducanu: „Am discutat cu Ilinca. Pentru o ciorbă, nu pot să vin la Craiova!”

„Tu n-ai jucat la Universitatea Craiova. Este o durere pentru tine?”, l-a întrebat reporterul pe „Blocnotes”.

„Deci... a fost mai acum nu știu câți ani. Am discutat cu Ilinca, și când eram la Extensiv. Mi-a propus ceva, dar... Cum să vă spun?... pentru o ciorbă nu pot să vin la Craiova. Cum a zis atunci. Ne descurcăm. Și asta a fost. Am plecat la Steaua”, a parat fostul golgeter al Superligii din sezonul 2002-2003, cu 21 de goluri.

„Ți-ai dori totuși să evoluezi la Universitatea?”, au insistat jurnaliștii, moment în care „Blocnotes” a răspuns: „Eu am zis, mi-aș dori, de ce nu?, e o «șanse», dar... Mai am de jucat afară”.

George Ilinca, fostul finanțator al Craiovei, povestește culisele declarației lui Claudiu Răducanu: „Omul nu știa nimic. «Ia-l pe ăsta de aici!»”

Finanțatorul Craiovei din acea perioadă, George Ilinca, unul dintre fondatorii primului grup de firme Topway, a explicat acum în premieră ce anume s-a întâmplat la negocierile cu Răducanu. 

„Nu i-am oferit nimic. Am avut o discuție, n-am spus nimănui până acum. Era un jucător de talent, de perspectivă. Juca la o echipă din Craiova, era sub contract.

După cum știți, n-ai voie să contactezi un jucător sub contract. Am rugat un fin de-ai mei: «Adu-mi-l să stau de vorbă cu el». Cu acest Claudiu Răducanu. Și l-am întrebat. Îmi aduc aminte...

Printre altele, l-am întrebat. «Cât mai ai tu contract?». «Păi, nu știu, ăia știu». «Cine sunt ăia?». Erau patronii, cei doi frați. «OK, atunci ce salariu ai». «Păi, nu știu, ăia știu». Omul nu știa nimic!

Vreo 5-10 minute a durat discuția. Și l-am rugat pe finul meu: «Ia-l pe ăsta de aici!». Mi-a zis: «Nașule, e un jucător de perspectivă». I-am zis să se ducă cu el. Asta e singura mea discuție cu el. Răspunsul meu e Claudiu Răducanu. Înțelegeți voi...", a declarat Ilinca pentru iAM Sport.

58de goluri în 106 meciuri a marcat Claudiu Răducanu în cei patru ani petrecuți la Steaua. În 2001 a fost golgeterul Diviziei A, cu 21 de reușite

FOTO. Claudiu Răducanu, surprins cu un căruț prin centrul Craiovei: „Nu îmi este rușine, nu o să mă denigrați”

Căruțul buclucaș cu care a fost surprins Claudiu Răducanu
Căruțul buclucaș cu care a fost surprins Claudiu Răducanu
Căruțul buclucaș cu care a fost surprins Claudiu Răducanu
Căruțul buclucaș cu care a fost surprins Claudiu Răducanu
+23 FOTO

Răducanu și-a luat licența la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova și a devenit profesor de sport la o școală din aceeași localitate. 

În vară, într-o postare pe contul personal de facebook, el le-a răspuns contestatarilor care l-au văzut la „munca de jos” în câteva imagini apărute în mediul online. Claudiu a fost surprins cărând un căruț prin centrul orașului Craiova.

„Ați încercat să îmi denigrați imaginea, dar încă nu vă pot da această satisfacție. Nu am ajuns să car moloz cu roaba. Muncesc pentru business-ul familiei mele și nu îmi este rușine. Ca să am succesul pe care îl am acum, bunurile materiale pe care le am acum, trebuie să muncesc la propriile afaceri.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că muncesc pentru afacerile mele și nu muncesc pentru alții. Vă aștept și la spălătoria mea, să mă pozați și acolo. Mai pregătesc un nou business. Când e gata, vă aștept și acolo la poze. Să vă dea Dumnezeu după suflet și să fiți sănătoși! Vă pup, fanii mei! 

P.S. În Centrul Vechi am spațiul meu, în Bariera Vâlcii am spălătoria mea și în curând vă voi surprinde cu un alt business”, a scris Claudiu Răducanu pe contul personal de Facebook.

Citește și: 

El e fotbalistul care nici nu vrea să audă de Gigi Becali: „Pot să-mi dea câți bani vor! 99% n-aș accepta”
INTERVIU
El e fotbalistul care nici nu vrea să audă de Gigi Becali: „Pot să-mi dea câți bani vor! 99% n-aș accepta”
Transfer anunțat oficial de FCSB, înainte de Crăciun: „Suntem mândri de el, va înfrunta cu brio noua provocare!”
FCSB
Transfer anunțat oficial de FCSB, înainte de Crăciun: „Suntem mândri de el, va înfrunta cu brio noua provocare!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (6)
Tibisor
Tibisor  •  24 Decembrie 2023, 10:10

Voi va dati seama ce caterinca iese daca il pui pe Raducanu impreuna cu Lutu la o mica sueta ?? Show total ... la un podcast ca astia doi , si eu m-as uita !

alex03036
alex03036  •  23 Decembrie 2023, 22:36

*** Inteviul lui Răducanu era dat la ceva ani dupa ce plecase in străinătate, nicidecum imediat ce s-a transferat la *** lui Bekali. In momentul ala patron la Craiova era Mititelu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ssLazio
ssLazio  •  23 Decembrie 2023, 20:33

De ce nu specificați și ca interviul a fost dat pentru Iamsport.ro? Încercați sa ne faceți sa credem ca va ocupați și cu altceva in afara de preluat știri de la alții, tradus articole din presa străina si luat imagini de pe instagram?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează