FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

Nu mai rezistă în casă și vrea să se întoarcă pe teren: „Îmi este și mie greu, mă simt ca leul în cușcă, nu îmi este ușor să stau departe!”

Articol de - Publicat sambata, 28 martie 2020 11:45

Ilie Poenaru, antrenorul Academicii Clinceni a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, despre această pauză competițională forțată, cauzată de virusul COVID-19 care a pus stăpânire pe toată lumea

Chiar dacă Academia Clinceni se află în zona roșie a clasamentului, Ilie Poenaru crede în forțele echipei sale, declarându-se mulțumit de ultimele prestații ale elevilor săi. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani nu este încântat de această pauză în care aproape tot sportul mondial se află, însă cu această ocazie lansează un mesaj foarte puternic: "Sănătatea este primordială!".

- Domnule Poenaru, cum este această pauză pentru dumneavoastră și pentru echipă?
- Ne aflăm într-o situație foarte delicată, nemaiîntâlnită, însă înainte de toate primează sănătatea. Trebuie să stăm calmi, să nu intrăm în panică și să așteptăm deciziile care vor veni. Este o problemă mare, la nivel de țară, greu de gestionat, însă este nevoie să ne supunem măsurilor de urgență. Îmi este și mie greu, mă simt ca leul în cușcă, nu îmi este ușor să stau departe de teren. Ne bucurăm că petrecem mai mult timp lângă familiile noastre, însă ne dorim să revenim cât mai repede la ce avem de făcut.

- Fără antrenamente cum arată pregătirea la Clinceni?
- Greu! Fiecare se pregătește acasă. Este destul de periculos să ne reunim, până la urmă suntem 30 de persoane la un loc. Avem probleme și cu jucătorii străini, cărora le-am dat voie să plece acasă. Sunt multe necunoscute, iar situația aceasta afectează tot fotbalul.

- Jucătorii ce zic, cum îi simțiți?
- Sunt izolați în case, pot lucra la capitolul forță, însă este destul de clar ca nu se pot pregăti așa cum ne dorim. Putem pierde din pregătirea fizică, dar nu suntem numai noi în situația aceasta, și avem de suferit cu toții, începând de la cluburi și până la suporteri, pentru că e dificil să stai atât timp departe de fotbal.

- În cele două meciuri de play-out echipa a arătat un joc plăcut. Vă este teamă că jucătorii își pot pierde ritmul?
- Noi de la început ne-am dorit să atingem forma maximă în play-out. Am început să prestăm un joc foarte bun de la partida cu Mediaș, pe care l-am menținut în duelurile cu Dinamo și Viitorul. Aveam ritm, lucrurile erau bine puse la punct, dar această pauză poate avea un impact negativ. Am pregătit un program de antrenament alături de preparatorul fizic, însă acesta nu este atât de relevant.

- La finalul meciului cu Viitorul au existat nemulțumiri legate de arbitraj!
- Au fost foarte multe greșeli împotriva noastră, iar la un moment dat devii foarte frustrat. Noi ca și club muncim foarte mult, cheltuim bani și nu este deloc ușor să pierdem în acest fel o partidă. Desigur, greșeala este omenească, și eu greșesc, însă nu poți greși la nesfârșit. Mă gândesc că poate plasamentul domnului Rusandu nu a fost bun, sau poate colegii nu l-au ajutat... Dar dacă nu exista acel penalty la scorul de 2-1, despre care toată lumea a fost de acord că nu trebuia acordat, eu sunt destul de sigur că am fi câștigat partida, în acel moment Viitorul nu mai juca un fotbal bun și le-ar fi fost extrem de greu să ne egaleze.

"Consider că doar la Viitorul nu se poate pune problema retrogradării. Au un lot valoros, un antrenor experimentat care știe cum să-i motiveze, și chiar dacă mulți jucători de acolo sunt foarte tineri, au experiența meciurilor mari, fiind în sezoanele trecute în play-off. Restul echipelor sunt la egalitate, este o luptă care pe care, oricine poate să scape și oricine poate retrograda"
Ilie Poenaru, antrenor Clinceni

- Domnul Primar, Adrian Budeanu, a spus într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că va retrage echipa din campionat. 
- Noi ne dorim enorm să rămânem în Liga 1, muncim foarte mult să ne atingem obiectivul, iar din această cauză ajungem să spunem lucruri de care poate să ne pară rău mai târziu. Este dificil să pierzi trei puncte pe mâna arbitrului, un meci ca acesta poate să te retrogradeze, jucătorii devin foarte afectați, deoarece pierdem meciuri în care jucăm fotbal de bună calitate.

- Revin la întrebare. Credeți că primarul... 
- Am discutat cu domnul Primar, s-a mai liniștit, nu cred va recurge însă la această măsura pentru ca suntem într-un moment bun al nostru, avem calitate în joc, iar dânsul iubește foarte mult fotbalul, este un om devotat, mândru de noi, care își dorește enorm să facem performanță. Decizii nefavorabile au existat în tot campionatul, însă arbitrajul de la această partidă a fost picătura care a umplut paharul. Se mai întâmplă să avem și astfel de răbufniri la nervi. Fiind un club mic facem eforturi mari, din această cauză si frustrarea acumulată este atât de mare.

- Credeți că introducerea video arbitrajului și în Liga 1 ar putea acoperi aceste carențe ale "fluierașilor"?
- Eu sunt de acord cu introducerea VAR, chiar dacă ești sau nu avantajat la o anumită fază, adevărul trebuie să iasă la iveală. Eu am fost nervos la acel moment, începi să-ți pui tot felul de întrebări, am spus ca pot fi și altfel de intenții, dar gândindu-mă acum la rece sunt de părere că vremurile în care arbitrii avantajau în mod voit o echipă au trecut de mult. În prezent nu cred că se mai poate pune problema de așa ceva, dar urmărind fazele îți trec tot felul de gânduri prin cap. 

"Asta este viața, sper să fie ultima oară când pățim așa ceva, Comisia de Arbitraj trebuie să se sesizeze și să trimită și la meciurile din play-out arbitrii cu experiența primei ligi, pentru că și aici fiecare echipă își joacă propria șansă"
Ilie Poenaru, antrenor Clinceni

- În cazul în care campionatul s-ar încheia astăzi, Academica Clinceni ar trebui să dispute barajul pentru menținerea în Liga 1..
 - În acest caz, aceste meciuri vor fi cele mai dificile. Echipele din Liga 2 se motivează foarte puternic, am văzut și în anii trecuți că meciurile de baraj pentru formațiile din prima ligă n-au fost chiar la îndemână. Urmăresc cât pot de mult și Liga 2, sunt echipe puternice, 4-5 formații care se țin de pluton, dintre care oricare poate ocupa ultima treaptă a podiumului. Dacă tratezi o astfel de echipă de sus este foarte posibil să pierzi, iar dacă vom ajunge în această situație primul lucru pe care îl voi face va fi să-mi motivez cât se poate de bine elevii.

Imagini impresionant de la Vatican » Papa Francisc s-a rugat pe ploaie în Piața Sf. Petru pentru întreaga planetă

VEZI ȘI:

O fostă gimnastă, moment incendiar la „Românii au Talent” » A fost antrenată de Nadia Comăneci

Japonia uimește lumea! Ce secret poate avea în lupta cu coronavirusul? Takayuki: „Aşa am fost educaţi”

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează