FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ÎNTÂLNIRE DE GRADUL ZERO LA FCSB! Șumudică vine la București să negocieze cu Gigi Becali

Marius Șumudică
(foto: Cristi Preda, GSP)
Marius Șumudică (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de , - Publicat luni, 13 mai 2019 09:00

Gigi Becali a admis în premieră că negociază cu Șumudică venirea la FCSB. Antrenorul mai are de disputat o etapă în Arabia Saudită, după care va reveni la București pentru discuția hotărâtoare cu Gigi.

Teja spera degeaba să fie confirmat în funcție, Becali a anunțat chiar după victoria cu 5-1 la Sfântu Gheorghe că-i caută înlocuitor: „Mi-ar conveni să accepte Șumudică oferta. El mi-a zis că dacă doarme liniștit acasă cu nevasta, nu prin străinătate, n-are nicio treabă, vine la FCSB. Ne-am înțelege, fiindcă Șumi nu e cu vrăjeli, el vorbește direct despre tot”.

Termină în Arabia și vine la negocieri

Afirmațiile lui Becali descriu într-o notă optimistă tratativele cu Marius. În realitate, Șumudică nu a acceptat, deocamdată, s-o preia pe FCSB, există doar interesul lui Gigi și disponibilitatea tehnicianului pentru o discuție. Ea va avea loc peste o săptămână, când Șumi va reveni în București, la finalul sezonului din Arabia Saudită.

Echipa lui, Al Shabab, mai are de disputat o partidă, o deplasare la Al Hilal, a doua clasată. Shabab e a treia și ar trebui să învingă pentru a păstra locul din clasament și biletul pentru ediția viitoare din Champions League a Asiei. Indiferent de deznodământul stagiunii, trupa lui Șumudică s-a comportat mai bine decât sperau șefii astă-vară, când l-au angajat pe român. Doar că relația lui Marius cu conducerea și cu suporterii s-a deteriorat, sunt șanse mici ca el să continue în Arabia Saudită, deși contractul cu Shabab mai e valabil un an.

Pe Marius a ajuns să-l laude și Helmuth Duckadam, cu care s-a tot certat în public în ultimii trei ani. „Dacă vine Șumi și câștigă campionatul, normal că-l vom iubi!” e afirmația cu care a surprins fostul portar. Duckadam povestise în trecut că Porumboiu îi făcea schimbările lui Șumudică atunci când îl avea angajat la Vaslui. „Helmuth e doar un breloc”, i-a răspuns antrenorul. Acum ar fi dispuși să lucreze împreună la FCSB!

Nu doar împăcarea cu Duckadam ar fi surpriza, în general e greu de imaginat asocierea dintre un fan rapidist care a jucat și a antrenat în Giulești și rivala continuatoare a Stelei! Dacă-i reușește transferul acesta, Becali înscrie „afacerea Șumudică” printre cele mai faimoase „trădări” din fotbalul românesc, de la Revoluție încoace. 

Alte cazuri cu mutări șocante

  • Dănciulescu la Steaua. Dinamo îl adusese de la Electroputere în 1995, când avea doar 19 ani. După 22 de goluri în două sezoane din Divizia A, „câinii” l-au vândut la Altay Izmir. Danciu nu s-a acomodat în Turcia și a revenit în România, dar în Ghencea! 
  • Copos a făcut o mutare ce părea greu de realizat la finalul anilor '90: Mircea Lucescu, Rednic, Sabău și Lupu la Rapid! O bucată importantă din Dinamo '90, una dintre cele mai bune formații din istoria ligii românești, lupta în vișiniu contra roș-albilor. 
  • Becali a mai uimit piața transferurilor cu câteva afaceri, n-ar fi Șumudică primul nume recrutat în mod surprinzător: i-a transformat recent în steliști pe Marica, pe Tamaș și pe Țucudean. Mai ales primii doi aveau imagine clară de dinamoviști și de antisteliști, comparabilă cu a rapidistului Șumudică. 
  • Un dinamovist și mai mare, Bogdan Stelea, a plecat după '90 din Ștefan cel Mare, unde crescuse de copil. A evoluat la Mallorca și la Standard Liege, după care s-a întors în România, dar întâi la Rapid și apoi la Steaua, exact rivalele istorice ale „câinilor”!
  • Înainte de '89, dar și după, idolii oltenilor au sfidat atitudinea anti-București a galeriei Universității: Lung, Ungureanu, Trică și Luțu au trecut la Steaua. Balaci, Cămătaru, Claudiu Niculescu, Grigorie, Pleșan s-au făcut dinamoviști. 

„Mi-ar plăcea să lucrez cu Șumudică fiindcă el e un tip direct, nu umblă cu vrăjeli. Eu așa vreau, un antrenor cu care să vorbesc direct despre tot. Dacă acceptă condițiile mele, metoda mea de lucru, pe care voi o știți, vine Șumudică!”
Gigi Becali, la DigiSport

4 sezoanea petrecut Șumudică la Rapid ca jucător. A marcat 34 de goluri pentru vișinii în Divizia A și a câștigat un titlu, cu Mircea Lucescu antrenor. În urmă cu 9 ani a avut un mandat și ca tehnician în Grant, la cârma clubului său favorit

Citește și:


SEPSI - FCSB 1-5 // Florinel Coman, cel mai bun de pe teren! Experimentul lui Teja nu a funcționat + unul dintre preferații lui Becali, cel mai slab din echipă

Citește și:

Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (36)
1025138504184136
Constantin Valentin  •  13 Mai 2019, 16:30

Sa vina Sumi este o idee buna, pai ce dorim un antrenor cu sange in el sau miorlaiti de care tot am avut in ultimii ani si ati vazut ce performante am facut !!! De aia nu a inflorit Rapidul cu nea Mircea Lucescu ca avea trecut de dinamovist sau ca avea in suflet pe Dinamo ? Astea sunt imaturitati de pusti corditi ! Peste tot in lume se intampla astfel de lucruri, ca antrenor ori esti profesionist, ori esti stelist, rapidist sau mai stiu eu ce ...

adicn
adicn  •  13 Mai 2019, 13:43

Mai bine înc-un an fără titlu luat Decât cu ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  13 Mai 2019, 13:34

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează