FOTBAL  »  Superliga  »  COMUNICAT

Intervenție în forță în disputa de la Craiova » Luare rară de poziție a unei facțiuni istorice: „Să rămână o singură echipă în spatele căreia să stăm cu toții, ca altădată”

Suporterii olteni continuă să fie diviziați  / FOTO: Arhivă GSP
Suporterii olteni continuă să fie diviziați / FOTO: Arhivă GSP

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 15:20 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 16:47

Un nou subiect de discuție se întrepătrunde în „mișcările tectonice” de la FCU Craiova. Clubul lui Adrian Mititelu traversează o perioadă agitată: a pierdut procesul pentru palmares, trebuie să-și schimbe denumirea - o decizie a patronului fiind deja luată în acest sens - în timp ce mai mulți fani din Peluza Sud '97 au decis, individual, să nu mai încurajeze echipa ♦ În toate aceste „turbulențe”, gruparea istorică de suporteri care s-a delimitat de ambele echipe, „Ultras 2004 Craiova”, a emis un comunicat plin de substanță.

Departe de orice versiune de Universitatea Craiova din momentul în care vechea echipă a fost dezafiliată, fanii din facțiunea respectivă și-au exprimat punctul de vedere față de ultimele evenimente din Bănie. 

Aceștia se delimitează încă o dată de Adrian Mititelu, împotriva căruia au protestat chiar dacă n-au mai călcat pe stadioane, și încurajează ideea ca în oraș să existe un singur club. „O echipă în spatele căreia să stăm cu toții, ca altădată”, transmit cei din „Ultras Craiova 2004”.

„Orașul să se unească din nou, iar Mititelu să dispară definitiv”

„Să dispară URA! De 10 ani nu mai mergem la niciun meci cu excepția celor ale naționalei, refuzând, practic, însăși rațiunea existenței unei brigăzi. De 10 ani asistăm la ce se întâmplă și suferim. De 10 ani ne doare să vedem orașul divizat, scandal, bătăi, intrigi și, mai ales, URĂ. Multă ură. Ură între oameni care înainte împărtășeau aceeași pasiune, aceeași iubire, aceeași echipă. 

Nici noi nu am fost străini de aceste intrigi. Şi între noi au apărut disensiuni. Au dispărut între timp. Toţi ştiu cine este vinovat pentru toată această dezbinare. Acum, mai mult ca oricând, credem că ar fi oportun ca tot orașul, toată regiunea să se unească din nou, iar personajul acela - care devine tot mai mic, mititel, insignifiant - să dispară definitiv, cu toate scamatoriile lui ieftine”. 

„Facem echipă pe lumea cealaltă” » Izbucnire emoționantă după dispariția fostului campion cu Știința: „Doar noi am mai rămas”
INTERVIU
„Facem echipă pe lumea cealaltă” » Izbucnire emoționantă după dispariția fostului campion cu Știința: „Doar noi am mai rămas”

Luare de poziție a celor din „Ultras Craiova 2004”: „Să rămână o singură echipă în spatele căreia să stăm cu toții, ca altădată”

Aceștia și-au continuat mesajul:

„Noul FC Booveni (n.r. - se referă la FCU Craiova) nu mai are absolut nimic în comun cu Știința noastră. Nu are nume, nu are stemă, nu are palmares și firesc ar fi să nu mai aibă nici suporteri. Credem cu tărie și ne dorim să rămână o singură echipă în spatele căreia să stăm cu toții, ca altădată. 

Intervenție în forță în disputa de la Craiova » Luare rară de poziție a unei facțiuni istorice: „Să rămână o singură echipă în spatele căreia să stăm cu toții, ca altădată”
Suporterii din „Ultras 2004 Craiova” au un mare deziderat / Sursă foto: Facebook

Ar fi cazul ca, după toată această ură, să vină pacea. Probabil, am fi din nou cel mai cald și puternic public din țară. O SINGURĂ REGIUNE, UN SINGUR ORAȘ, O SINGURĂ ECHIPĂ! P.S. Ne delimităm clar de luările de poziţie ale unor foşti/actuali lideri ai suporterilor din PS ‘97”, se arată în comunicatul emis zilele trecute de suporterii din gruparea „Ultras Craiova 2004”.

„Ultras Craiova 2004” s-a retras din războiul CSU - FCU Craiova

Dacă brigada „Sezione Ultra” a trecut alături de CSU Craiova în 2013, iar majoritatea facțiunilor din Peluza Sud au rămas fidele lui FCU, „Ultras Craiova 2004” s-a poziționat la distanță de războiul identitar de la Craiova. N-a recunoscut niciuna dintre echipe, nici după reapariția clubului lui Mititelu. 

Din această grupare făceau parte și cei doi suporteri care au intrat pe teren la finala Europa League din 2012 cu celebrul mesaj „Justice for Craiova”

Peluza Sud '97 s-a „subțiat”

Între timp, Peluza Sud 1997 a adoptat poziții oscilante în startul de sezon, în special după pierderea procesului privind palmaresul istoric al Științei. Liderii de galerie n-au fost prezenți la duelul din prima etapă, cu FCSB, deși peluza a avut o prezență destul de numeroasă la Târgu Jiu. 

S-a vehiculat inițial posibilitatea unei ieșiri din scenă a lui Sorin Chipeșu, liderul P.S.'97, însă acesta a anunțat recent că revine la meciurile echipei. Cu U Cluj, săptămâna trecută, numărul fanilor a fost din nou în scădere, un semn evident al disensiunilor interne din peluză. 

Eu, tu, noi… 

Eu, tu, noi toți știm ce înseamnă Universitatea Craiova, știm fiecare treaptă a stadionului, știm fiecare gaură din gardul vechiului stadion și fiecare scaun șubred de pe ăsta nou. Noi toți știm unde zace spiritul Științei, unde sunt cupele noastre și unde este adevărul: acolo unde mereu apusurile sunt aurii, acolo unde Nea Ilie e prezent meci de meci, acolo unde Edi și Anu încă ne mai acompaniază, acolo unde este Cristi Neamțu! Eu, tu, noi toți am trecut prin momente grele pentru echipa asta. 

Am prins matineul județean cu fotbal prin nămol, interdicții, amenzi, dosare, lacrimi, pumni, despărțiri, certuri, demisii. I-a părut cuiva rău? Răspunsul îl știu si eu, si tu, îl știm noi toți! Eu, tu, noi toți am semnat un legământ sacru în momentul când am călcat prima oară în peluză. 

Pentru spiritul care dăinuiește printre noi pe care nu ni-l poate lua nimeni niciodată, pentru viața noastră ultra, pentru adevăr trebuie să fim mereu prezenți! Și eu, si tu, si noi toți! Vineri joaca Știința! Adevărata Știința! Vineri si eu, si tu, noi toți suntem pe stadion!

- Sorin Chipeșu, lider Peluza Sud '97, înaintea meciului cu U Cluj

„Menționăm că indiferent de discuțiile în contradictoriu, disensiunile și alegerile unei părți a membrilor, Peluza Sud rămâne o familie unită. Zvonurile «scindării» sunt total false și nu au nicio legătură cu noi”, au transmis, pe pagina oficială, cei din Peluza Sud '97, tot înaintea partidei de vineri. 

O brigadă și-a anunțat retragerea

Dincolo de mesajul de unitate al „căpeteniei” din Peluza Sud, o brigadă prezentă la meciuri în ultimele sezoane a luat hotărârea de a nu mai veni la meciuri. Suporterii reuniți în spatele steagului „Puștanii purisani” au anunțat că își încetează activitatea:

Intervenție în forță în disputa de la Craiova » Luare rară de poziție a unei facțiuni istorice: „Să rămână o singură echipă în spatele căreia să stăm cu toții, ca altădată”
«Puștanii Purisani» au decis să nu mai vină la meciuri / foto: Facebook

„Membrii fondatori ai grupului «Puștanii Purisani» doresc să facă câteva precizări referitoare la ultimele evenimente petrecute în jurul echipei, cât și a peluzei. Deși inițial grupul și-ar fi dorit continuarea activitații, unele disensiuni și discuții din interiorul grupului au făcut ca membrii fondatori ai grupului, cât și membrii vechi ai peluzei, să nu dorească continuarea activității.

Nu vom renunța la pasiunea vieții noastre și îl considerăm pe groparul Craiovei (n.r. - fac referire la Mititelu) principalul vinovat pentru situația actuală. Dacă însemne ale grupului nostru vor mai apărea pe stadion, precizăm că respectivii nu au parte de susținerea noastră”.

VIDEO Silviu Lung jr.: "Eu am jucat la Craiova, echipa aflată în faliment! Deci la niciuna dintre cele două din Liga 1"

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV GSP a dezlegat misterul noului logo. Manevra lui Mititelu + Ce înseamnă FCU Craiova

Rumoare la Craiova, după ultima apariție a lui Adrian Mititelu » Suporterii îl acuză pe finanțator: „Sperăm din tot sufletul ca nu acesta să fie noul nume al echipei!”

Scindarea Universității Craiova, episodul 3 » Amănunte exclusive despre tranzacția Staicu - Mititelu

Citește și:

Discurs aspru la GSP Live înainte de debutul României la Euro: „Marius Marin NU poate face față cu Ucraina” + „Am un mare semn de întrebare la Bancu”
Nationala
Discurs aspru la GSP Live înainte de debutul României la Euro: „Marius Marin NU poate face față cu Ucraina” + „Am un mare semn de întrebare la Bancu”
Corina Caragea a ajuns la Munchen! Într-o fustă scurtă, prezentatoarea de la Pro TV a făcut furori înainte de meciul România - Ucraina
Euro 2024
Corina Caragea a ajuns la Munchen! Într-o fustă scurtă, prezentatoarea de la Pro TV a făcut furori înainte de meciul România - Ucraina
UEFA, decizie radicală la meciul România - Ucraina » Adversarii „tricolorilor” au făcut cerere oficială
Euro 2024
UEFA, decizie radicală la meciul România - Ucraina » Adversarii „tricolorilor” au făcut cerere oficială

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (26)
tivireli
tivireli  •  01 August 2023, 13:31
Postat de 10iul73 pe 31 Iulie 2023, 20:11

Nu,iubim Craiova,iubim Univ Craiova...vrem o echipa puternica,vrem liniște..

Si cine vrei sa ti-o faca? Comunistii? Infinteaza tu ce echipa vrei. Universitatea nu mai exista de cand nu mai este a ministerului. Restul, niste iubitori ai comunismului. HAI FCU!

Maryusk74
Maryusk74  •  01 August 2023, 11:02

Vreau să încep acest comentariu, spuând ca sunt suporterul " ȘTIINȚEI" de la vârsta de 7 ani, adică din 1981! Nu înțeleg atâta răutate îndreptată asupra unui OM, care a pus suflet și bani. De ce nu văd aceeași vehemență la adresa lui ILINCA, STAICU, NEȚOIU? Dacă mâine un tribunal corect ar anula decizia de dezafiliere făcută de axa FRF PSD, care ar fi adevărata "ȘTIINȚA"???! Pentru mine "ȘTIINȚA" este FCU!!! restul sunt interese!

dandana
dandana  •  01 August 2023, 09:24

Craiova nu a fost o echipă mare pentru jucători. Și jucători jucau fotbal pentru fani minunați ai Craiovei. Ei își dau viața pe fani. Azi mititelu a distrus munca a sutelor de fotbaliști care au făcut echipa mare, ba mai mult ne-a batjocurit idoli și fani care cică sunt fanii Fcu au ajutat la asta. Bai când faceți asta nu aveti în comun cu Universitatea Craiova și doar niște delicvenți și troli pe aici. Noi fani trebuie sa luam atitudine și sa ne regăsim echipa, dar niciodată în care conduce asasinul ce a distrus spiritul fanilor. Trebuie sa ne strângem mâna și sa terminăm cu războaiele inutile. Craiova este una, Mititelu nu a știut ce sa facă cu ea, atunci aceștia sunt patroni cât o mai rămâne și Rotaru. Cred ca Universitatea trebuie susținută și Reghe încurcat. Rotaru sa bage mana în bani și sa aducă jucători cu calitate, iar noi fani sa cantam împreună sud cu nord din nou împreună. Ne-a spălat prea mult pe creier acest personaj. Adevărul ca el nu este de cât ucigașul Universități, mai mult cel care a împărțit suporteri în 3. Uni s-au dus la nord în mare parte, alți la sud și restul la alte echipe. Asta este dureros sa vezi fani Craiovei ca țin cu Dinamo sau fcsb. Și asta ii se datorează în mare parte lui Mititelu. Mulțumim Mititelu ca ai distrus cei mai frumoși fani ai Craiovei

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close