FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ce a simțit noul jucător de la UTA când a venit ca adversar la Arad: „Cu atmosfera creată de fani, e mai rău ca-n iad!” + „Românii sunt mai deschiși ca italienii”

Godberg Cooper (25 de ani) a explicat de ce a refuzat U Cluj și a semnat cu UTA. Italianul vrea 10 goluri până în decembrie/ foto: Facebook
Godberg Cooper (25 de ani) a explicat de ce a refuzat U Cluj și a semnat cu UTA. Italianul vrea 10 goluri până în decembrie/ foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 15:25 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 17:51

Godberg Cooper (25 de ani) a explicat de ce a refuzat U Cluj și a semnat cu UTA. Italianul vrea 10 goluri până în decembrie.

Godberg Cooper, 25 de ani, este unul dintre jucătorii aflați pe lista „sosirilor” la UTA, într-o vară plină de schimbări la gruparea arădeană. Atacant de forță, italianul de 1,90 metri a venit de la retrogradata Chindia pentru a străluci la "textiliști". 

Primul șef de galerie al Rapidului îl face praf pe Șumudică: „Făcea ca toate alea când a dat gol Rapidului! E rapidist când îi convine”
RAPID
Primul șef de galerie al Rapidului îl face praf pe Șumudică: „Făcea ca toate alea când a dat gol Rapidului! E rapidist când îi convine”

Fotbalist cu o personalitate puternică, Cooper a explicat în interviul acordat Gazetei Sporturilor motivele ce l-au determinat să semneze cu arădenii. A povestit de ce a refuzat U Cluj, cum vrea să contribuie la calificarea alb-roșiilor în play-off și nu se ferește să declare câte goluri și-a propus pentru prima parte a ediției, până la iarnă.

- Godberg, de ce ai ales UTA?
- Am avut mai multe oferte după despărțirea de Chindia. Bine, dacă formația din Târgoviște ar fi continuat în prima divizie, poate că aș fi rămas acolo, poate nu, fiindcă nu toate au mers bine acolo. A fost un an dificil la Chindia, rezultate, m-am și accidentat.

- Ai mai avut și alte oferte în afara celei de la Arad?
- Au fost câteva. De exemplu, au fost discuții cu U Cluj, dar, când am auzit că vine Toni Petrea acolo, gata, am zis "nu", apoi a apărut oportunitatea UTA și nu m-am gândit de două ori, am zis "da" direct. Vorbim de un nume istoric în România, formație de tradiție, care are campionate câștigate.

„În față, mi-a vorbit frumos, pe la spate am auzit lucruri negative”

- Cu Toni Petrea ai lucrat la Chindia, de ce ai vrut să-l eviți?
- Eu am primit oferta de la U Cluj înainte să ajungă Petrea acolo, dar am auzit că sunt tratative să vină și el acolo, ceea ce s-a și întâmplat. Dacă am avut o relație negativă? Nici nu știu cum s-o traduc. Nu-mi explic de ce. Am jucat bine la începutul lui 2023, am dat și goluri, apoi m-a pus pe bancă. De ce? Doar el știe. Habar n-am! Eu sunt genul care oferă respect și speră să aibă parte de respect în schimb. Nu știu de ce n-a mers relația mea cu Toni Petrea.

- Ți-a reproșat ceva sau ce n-a funcționat? Mai exact.
- În față, mi-a vorbit frumos, de bine, pe la spate... Am auzit lucruri negative și nu o dată. Nu este genul de persoană cu care să am o legătură, nu-mi place. Dacă cineva are ceva cu mine, să-mi zică în fața! Dar destul despre trecut, să vorbim despre prezent și viitor.

„Diavolul arădean”

- Lucrezi acum cu Mircea Rednic, un antrenor titrat. Cum crezi că va decurge relația cu noul tehnician?
- Îmi place. Este un bun motivator și cred că vom avea rezultatele așteptate de către suporteri. Știam că Mircea Rednic a câștigat titluri, trofee, are o carieră în fotbal impresionantă, nu putem compara antrenorii. Și noi, jucătorii, și antrenorul dorim să facem din UTA unul dintre numele respectate în România. Rednic are un fel deosebit de a se apropia de jucători.

- Ai spus că ai ales UTA pentru istorie, pentru tradiție, ai mai avut vreun detaliu care să te atragă la Arad?
- Cum să-ți explic, să joci ca adversar la Arad, cred că e cel mai rău!

- Adică?
- Stai că încerc să-ți explic peisajul: e mai rău ca-n iad! Când joci ca adversar la Arad, parcă întâlnești diavolul în persoană. Pentru adversari e teribil. M-am gândit că fiind jucător al Aradului voi avea cei mai buni suporteri alături, motivație suplimentară pentru a crește. UTA e mulți ani în față vizavi de organizare, stadion, fani, față de ceea ce am văzut eu până acum.

Vede UTA în play-off

- Play-off-ul este un obiectiv prea îndrăzneț? Totuși, UTA a rămas în Liga 1 doar după baraj.
- Chiar cred, sută la sută! Ca și club, e ceva de nivel superior.

- De ce este nevoie ca să nu repete anul anterior?
- Trebuie doar să învingem. Acesta este obiectivul major. Oamenii în Arad lucrează pentru ceva mare. Avem o echipă istorică, trebuie să facem rezultate mari.

- Tu ce ți-ai propus?
- Vreau să arăt că sunt bun, printre cei mai buni din Liga 1. N-am jucat prea mult, din cauza "prietenului" de la Chindia, dar cred în mine. Și cred că sunt un atacant de top în România. Consider că UTA a fost pasul cel mare, necesar, pentru cariera mea, la 25 de ani.

- Cum îți vezi viitorul personal?
- Vreau doar să muncesc din greu. Nu am altă șansă ca să cresc. Acesta este obiectivul meu. Nu mă gândesc la mine, ci la grup, să fim în play-off. Și trebuie să fiu răbdător, e foarte important.

Target: de la 10 în sus

- Cel mai greu fundaș, cu cine ai avut probleme?
- Bună întrebare, stai să mă gândesc. Cei de la U Cluj, Ispas și încă unul, Dawa, de la FCSB, cu Benga, de la Arad, actualul coechipier, am avut contre tari.

- Cum îți explici că fosta ta echipă, Chindia, a retrogradat tocmai când a jucat primul meci pe stadionul nou din Târgoviște după patru ani de exil?
- Nu m-am așteptat niciun moment să se întâmple ceea ce a fost. La un moment dat, adu-ți aminte, vorbeam în Antalya, în stagiul din iarnă, credeam că putem forța accederea în play-off. Totul s-a rostogolit, negativ, nimeni nu a crezut că se putea întâmpla așa ceva. E de plâns. Capul sus și tot binele din lume celor de la Chindia, să revină rapid în Liga 1!

- În iarnă, în stagiul din Antalya, când am făcut interviu, ai spus, te citez, "marchez 7 goluri în sezonul de primăvară și în sezonul viitor mă voi lupta pentru a fi golgheterul campionatului". Ai dat 4 goluri, ai avut și perioade nefaste, blocat de accidentări. Nu te ferești de cifre, ce ți-ai propus în prima parte a sezonului, până la finele lui 2023?

- În iarnă, în stagiul din Antalya, când am făcut interviu, ai spus, te citez, „marchez 7 goluri în sezonul de primăvară și în sezonul viitor mă voi lupta pentru a fi golgheterul campionatului”. Ai dat 4 goluri, ai avut și perioade nefaste, blocat de accidentări. Nu te ferești de cifre, ce ți-ai propus în prima parte a sezonului, până la finele lui 2023?
- Nu știu câte, dar vreau cât mai multe. Să fie un număr din două cifre. Adică de la 10 în sus. Eu sunt genul de om care se ține de cuvânt. 

expl.foto

Cooper a demarat în trombă în 2023, 4 goluri în primele 7 etape, după care și el, și Chindia au luat-o la vale

cifre

13 formațiia adunat Cooper în carieră, până acum: Aurora Seriate, USD Scanzorosciate, Verdelo, Condeixa, Arouca, Espinho, Vianense, Schaffhausen, Kukesi, Lavello, Makedonija, Chindia și UTA

5 goluria reușit atacantul în tot campionatul trecut, pentru Chindia, în 30 de meciuri în toate competițiile, având și un assist

5 idei de la Cooper despre România:

  • „Aradul, ca oraș, e plăcut, din ceea ce am sesizat până acum. Îmi place. Oamenii sunt faini, le pasă de străini, sunt primitori. Și la Târgoviște am întâlnit oameni buni, nu vreau să fac comparații, chiar îmi pare rău de oamenii de acolo”;
  • „Ce-mi place la România? Oamenii. Sunt buni. Am învățat câte ceva despre istoria și cultura acestei țări, sunt multe talente, nu doar în sport, am aflat că aveți multe personalități în multe domenii”;
  • „Am fost tratat bine de către români. Sper că nu doar fiindcă sunt fotbalist. Am observat că oamenii sunt deschiși, te ajută când ai nevoie”;
  • „Nu mă pot plânge de nimic aici. Românii sunt mai ospitalieri, mai open decât italienii. Se aseamănă cu cei din sudul Italiei, eu sunt din nord, unde există relații mai distante”;
  • „Nu există ceva de criticat în România. Singura chestie de care m-am lovit este asta, într-o zi e soare, a doua zi plouă, apoi iar iese soarele, apoi iar plouă. Nu pricep asta!”

Citește și:

Portretul noului antrenor de la Rapid: 4 trofee, o mare bilă neagră + cum l-a umilit pe Becali: „M-a jignit în ultimul hal!”
RAPID
Portretul noului antrenor de la Rapid: 4 trofee, o mare bilă neagră + cum l-a umilit pe Becali: „M-a jignit în ultimul hal!”
Balaci e al lui CSU » Cum se împarte palmaresul Craiovei și marele câștigător al zilei, în urma verdictului de la Curtea de Apel
PALMARESUL ȘTIINȚEI
Balaci e al lui CSU » Cum se împarte palmaresul Craiovei și marele câștigător al zilei, în urma verdictului de la Curtea de Apel

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  10 Iulie 2023, 15:59

...foarte bun italianul acesta ...UTA a facut o afacere buna...o sa termine peste Farul ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează