FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Își pun iar suporterii în cap? » Șumudică vrea la Rapid, dar nu e pe placul șefilor! Reacția fermă dinspre peluză: „Cu el putem câștiga campionatul!”

Marius Șumudică, printre suporterii rapidiști
Marius Șumudică, printre suporterii rapidiști

Articol de , - Publicat vineri, 07 iulie 2023 15:30 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 18:12

Adrian Mutu a acceptat oferta lui Neftci Baku, informație dezvăluită azi în exclusivitate de GSP.ro, și va merge direct în cantonamentul din Rusia al azerilor. Șumudică vrea să revină la Rapid, dar nu e pe placul conducerii, care ar prefera să-l instaleze pe Isăilă sau pe Bergodi.

UPDATE 17:45 » Gigi Corsicanu, mesaj de susținere pentru Șumudică

Gheorghe Răducan, alias Corsicanu', fost lider de galerie la Rapid, își exprimă susținerea pentru Marius Șumudică, unul dintre numele vehiculate pentru înlocuirea lui Mutu. Acesta a publicat un mesaj pro-Șumudică pe contul său de Facebook: 

„Când a fost adus Adi Mutu antrenor, noi, suporterii nu am vrut să ne implicam în niciun fel, dacă cei din conducere asta au decis. Acum, Mutu vrea să plece și avem varianta cu Șumi, care este liber de contract. 

Este șansa noastră sa câștigam campionatul cu unul de-ai noștri, care este rapidist până în măduva oaselor. Omul acesta plânge pentru Rapid, iubește Rapidul, așa cum iubim toți rapidiștii adevărați o fac! Legat de opinia unor rapidiști, care invoca negocierile cu ciobanul de la palat (n.r. - Gigi Becali), vp asigur eu 101% că Șumi nu a avut niciodată intenția sa meargă acolo. El doar s-a folosit de cioban pentru a-i crește cota și pentru a stârni interesul altor cluburi. 

Așa că avem șansa sa aducem un antrenor rapidist care nu pune accent pe latura financiară, care a câștigat campionatul cu Astra în condițiile în care acolo erau mari probleme financiare, care a eliminat echipe de top din Europa, care a avut un parcurs frumos în cupele europene, care a ieșit cel mai bun antrenor din Turcia în condițiile în care el antrena o echipă fără un nume sonor si avea competitori cu nume grele.

Își pun iar suporterii în cap? » Șumudică vrea la Rapid, dar nu e pe placul șefilor! Reacția fermă dinspre peluză: „Cu el putem câștiga campionatul!”
Gigi Corsicanu

A antrenat jucători de mare valoare în Arabia Saudita, are experiența care ne poate ajuta sa câștigăm campionatul. În anul centenarului, ce poate fi mai frumos pentru noi, rapidiștii? Deci, din punctul nostru, de vedere numirea lui Sumi este cea mai buna soluție ln acest moment! Haide, Sumi, haide, Șumi, haide!”. 

Știrea inițială

Rapidiștii au sărbătorit centenarul și au pomenit despre planuri mari pentru sezonul acesta pe care ei îl consideră aniversar fiindcă pornește în anul în care clubul a împlinit suta, însă au trecut într-un timp foarte scurt către incertitudine și către tensiune.

Favoritul fanilor, Șumudică are o condiție radicală pentru a veni la Rapid: „Cu el nu voi putea lucra niciodată!”
RAPID
Favoritul fanilor, Șumudică are o condiție radicală pentru a veni la Rapid: „Cu el nu voi putea lucra niciodată!”

Pregătirea pentru campionat nu a mai curs lin fiindcă Adrian Mutu a fost ofertat de către Neftci Baku și, după ce a negociat cu azerii, a ales să plece. Antrenorul i-a înștiințat pe acționari despre intenția sa și a primit acceptul pentru a se transfera gratuit, fără a mai fi nevoie să achite suma din clauza de reziliere a contractului, în valoare de 200.000 de euro.

Adrian Mutu a plecat pentru bani de la Rapid la Neftchi Baku

Mutu a agreat deja contractul pe care i l-au întocmit azerii și urmează doar ca el să semneze documentul în cantonamentul din Rusia al lui Neftci. Adrian va câștiga 500.000 de euro anual, o sumă la care se vor mai adăuga 300.000 de euro pentru asistenții pe care va alege să-i ia la Baku. În Giulești primea 144.000 de euro pe sezon, așa că progresul economic al său e unul semnificativ.

Ce va face Rapidul în continuare? Clubul are la îndemână câțiva antrenori liberi pe care conducerea îi consideră potriviți. Cristiano Bergodi, care i-a mai antrenat pe vișinii în două mandate, și Daniel Isăilă, fost jucător al giuleștenilor, sunt favoriții acționarilor și ai conducerii executive. Cu oricare dintre ei se poate negocia direct, din moment ce ambii sunt șomeri.

Calculele legate de acest "casting" sunt complicate de faptul că suporterii îl vor instalat pe Marius Șumudică. Și nu e vorba numai despre rapidiștii moderați, dintre care 62 la sută l-au votat pe Șumi într-un sondaj de pe www.gsp.ro, ci și ultras, fanii cei mai înrăiți, insistă să fie readus Șumudică.

Își pun șefii Rapidului suporterii în cap?

Marius e și el liber, tocmai a reziliat contractul pe care-l avea cu Al Raed, din Arabia Saudită, și este extrem de interesat să se întoarcă în Giulești. Trecutul rapidist și cota foarte bună pe care și-a construit-o Șumudică în antrenorat nu-i sunt suficiente ca să fie el alesul, din cauza relațiilor proaste pe care le are cu conducătorii Rapidului.

El e certat cu președintele Daniel Niculae și nu e dorit nici de către Victor Angelescu, acționar minoritar acum. Nici Săpunaru, liderul incontestabil din vestiar, nu îl vrea pe Șumudică.

Opoziția lor nu e ușor de susținut. Dacă acționarii și "executivul" îl vor ocoli pe Șumi acum, noul antrenor va purta, pe lângă obiectivele concrete, și presiunea aceasta a suporterilor dezamăgiți că n-a fost ales favoritul lor.

Își pun iar suporterii în cap? » Șumudică vrea la Rapid, dar nu e pe placul șefilor! Reacția fermă dinspre peluză: „Cu el putem câștiga campionatul!”
Marius Șumudică, favoritul suporterilor din Giulești

Gigi "Corsicanu" și Liviu "Bocciu", liderii suporterilor, au contestat și instalarea lui Mutu din urmă cu un an și un pic, din același motiv: fusese trecut cu vederea Șumudică.

Mutu n-a avut încredere în echipă

Mutu va câștiga în Azerbaidjan de aproape patru ori mai mulți bani decât primea în Giulești, deci salariul a fost un motiv important pentru care a plecat la Neftci. Apropiați ai antrenorului povestesc că el a mai avut un motiv pentru care a ales oferta din Baku: i s-a părut că obiectivele pe care conducerea le stabilise pentru sezonul următor erau nerealiste. 

Rapidiștii vor să fie pe podium și să ducă o luptă reală pentru câștigarea campionatului, în condițiile în care campania de achiziții nu a fost una spectaculoasă, nu a ridicat valoarea echipei, conform lui Adrian.

Reghecampf a eșuat total pe banca lui Neftchi Baku

Neftci Baku e un club cu o situație economică foarte bună și cu ambiții mari, își propune să câștige campionatul și să fie în grupele competițiilor europene. Pentru aceleași obiective fusese angajat Reghecampf la Baku, doar că rezultatele lui Laurențiu au fost slabe și el a sfârșit prin a fi demis. 

Reghe a terminat cu Neftci pe locul al treilea, la 22 de puncte în spatele campioanei Qarabag, și a pierdut finala Cupei, 0-1 cu Gabala. Surse care cunosc situația din campionatul azer estimează că-i va fi greu și lui Mutu acolo: "Qarabag e foarte puternică, e aproape imposibil de dat la o parte. E posibil ca șefii de la Neftci să fie, totuși, mulțumiți și dacă Adi va ajunge să lupte într-adevăr cu Qarabag, să existe un echilibru, să nu mai rămână la zeci de puncte în spatele liderului".

VIDEO. Mircea Lucescu vrea cu Dinamo Kiev în Giulești: „Rapid și-a dat acordul”

Citește și: 

Cei mai răi huligani ai Bucureștiului » Jandarmeria a publicat topul echipelor cu cei mai mulți suporteri interziși în sezonul 2022/2023
RAPORT
Cei mai răi huligani ai Bucureștiului » Jandarmeria a publicat topul echipelor cu cei mai mulți suporteri interziși în sezonul 2022/2023
Fotbalistul care i-a uluit pe șefii Rapidului: „Rar am văzut așa un jucător! Se antrenează prea mult”
RAPID
Fotbalistul care i-a uluit pe șefii Rapidului: „Rar am văzut așa un jucător! Se antrenează prea mult”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (33)
Andgsp
Andgsp  •  09 Iulie 2023, 05:17

Galeria rapidului a căutat tot timpul să distrugă echipa și armonia din jurul echipei. Cum au simțit miros de bani au și început cu pretenții. Ei vor să fie patroni de club dar fără să bage niciun ban, tot ce bagă ei este "dragoste pentru rapid și deplasări făcute alături de echipă" faptul că ei merg la meciuri le dă impresia că își pot spune cuvântul în conducerea echipei. Sunt rapidist dar nu mă consider deloc reprezentat de acești oameni. Să-și țină părerile pentru ei pentru că pe mine nu mă reprezintă.

fibra
fibra  •  08 Iulie 2023, 13:09

Sumi vrea la Rapid,dar nu s-a dus la sarbatorire si totusi e sustinut de galerie. E greu de inteles.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează