Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 18:05 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 20:00

FCU Craiova a anunțat că fundașul stânga Andrea Padula (27 de ani) a dobândit cetățenia română și va putea reprezenta naționala României, în cazul în care acesta ar fi convocat de selecționerul Edward Iordănescu.

Padula s-a născut pe 4 aprilie 1996, în Elveția, la Mendrisio, mama acestuia fiind din România, iar tatăl din Italia. Fotbalul l-a început în Campione d'Italia.

În urmă cu jumătate de an a ajuns la FCU Craiova. Înainte evoluând în al doilea eșalon din Elveția, la Bellinzona, club care l-a cumpărat, în vara anului 2022, de la FC Basel.

Fundașul lui FCU Craiova, Andrea Padula, fost la FC Basel, e român cu acte-n regulă

După ce-a depus toate actele necesare pentru dobândirea cetățeniei române, astăzi acesta a devenit român.

Sunt fericit că am reușit să devin român cu acte în regulă și că joc pentru FCU Craiova. Este prima mea experiență în România. Tot ce am realizat de la venirea mea aici, modul în care am fost primit, a fost ceva deosebit” a fost mesajul lui Padula într-o declarație pentru pagina de Facebook a grupării din Bănie.

Padula speră să prindă și naționala României. Fotbalist de bandă, are un profil asemănător cu al lui Nicușor Bancu de la Universitatea Craiova, titularul postului de fundaș stânga la lot. Padula poate juca atât în defensivă, cât și mai sus, în banda stângă.

Italianul din Superliga a devenit român cu acte-n regulă și atentează la postul lui Bancu în națională: „Voi purta cu mândrie tricoul”
Andrea Padula, prezentat oficial la FCU Craiova. Foto: Facebook @ Fotbal Club Universitatea 1948

Îmi doresc să realizez performanțe la cel mai înalt nivel cu echipa mea, iar într-o bună zi să pot reprezenta cu mândrie tricoul echipei naționale
Andrea Pandula, fundaș FCU Craiova

Își anunța visul în urmă cu trei ani

Pe 7 ianuarie 2021, Andrea Padula declara într-un interviu pentru GSP care e cel mai important vis al său. Dialogul de atunci cu fotbalistul s-a desfășurat în engleză.

„Nu vorbesc bine românește, insist mereu ca mama să vorbească doar în românește cu mine pentru că vreau să învăț, dar mai am de lucrat. Înțeleg destul de bine limba, dar îmi e greu să-mi găsesc cuvintele. Nu pricep în totalitate. Mama este româncă, din București. Am rude în țară și le cer mereu, când vorbim, să vorbim în română”, spune fotbalistul.

Care și-a anunțat și obiectivul ambițios: „Vreau să joc pentru naționala României! E visul meu”.

Florin Drăgan povestește relația cu Adrian Mititelu: „Era implicat total în viața echipei”

Citește și:

Adrian Mititelu a răbufnit în discuția cu GSP: „Am primit goluri de rahat! Cu mai mult noroc eram pe 3 în România” + Discuții pentru un fundaș central
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu a răbufnit în discuția cu GSP: „Am primit goluri de rahat! Cu mai mult noroc eram pe 3 în România” + Discuții pentru un fundaș central
Merge all-in pe FCU Craiova în 2024! „Nu îmi este frică de nimeni! Rezervele noastre ar fi titulari la orice echipă din Liga 1”
FCU CRAIOVA
Merge all-in pe FCU Craiova în 2024! „Nu îmi este frică de nimeni! Rezervele noastre ar fi titulari la orice echipă din Liga 1”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!