FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FARUL

Măsuri speciale luate de Jandarmerie pentru meciul FCSB - Farul. La ce vor fi atenți reprezentanții forțelor de ordine

Jandarmeria vrea să prevină un show cu peterde și fumigene pe Arena Națională
Jandarmeria vrea să prevină un show cu peterde și fumigene pe Arena Națională

Articol de - Publicat sambata, 27 aprilie 2024 10:49 / Actualizat sambata, 27 aprilie 2024 22:04

Jandarmeria a avertizat înaintea meciului FCSB - Farul că se vor efectua controale minuțioase pentru prevenirea introducerii de materiale pirotehnice pe Arena Națională.

  • Meciul FCSB - Farul este programat sâmbătă seară, de la 20:30, și va liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.

FCSB și-ar putea adjudeca matematic titlul, sâmbătă seară, dacă scoate măcar un punct din duelul cu Farul. Jandarmeria se așteaptă la un număr mult mai mare de suporteri decât în condiții obișnuite, motiv pentru care a decis să ia măsuri deosebite de securitate, pentru a preîntâmpina posibilele incidente.

Ținta principală a forțelor de ordine: materialele pirotehnice. Au și anunțat, într-un comunicat remis presei, că vor fi controlați atât spectatorii, cât și mașinile, pentru a preveni introducerea acestora în incinta Arenei Naționale.

Ilie Dumitrescu are un nou favorit la FCSB: „A intrat foarte bine în ultimele meciuri, poate să facă diferența! Dar îi recomand asta”
FCSB - FARUL
Ilie Dumitrescu are un nou favorit la FCSB: „A intrat foarte bine în ultimele meciuri, poate să facă diferența! Dar îi recomand asta”

Comunicatul Jandarmeriei înaintea meciului FCSB - Farul

„Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare. Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului sportiv, Jandarmeria Capitalei adresează spectatorilor următoarele recomandări:

  • să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților de acces, pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în arena sportivă
  • să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și să evite implicarea în conflicte de orice natură
  • în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă
  • părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii”.

Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului, e în arest din cauza materialelor pirotehnice

Faptul că autoritățile au toleranță zero în privința materialelor pirotehnice s-a reflectat și în modul cum au tratat cazul „Rapid”. Liderul galeriei giuleștene, Liviu Ungurean, este și acum în arest preventiv, iar președintele clubului, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare.

Acesta este suspectat că a furnizat bani pentru achiziționarea unor astfel de materiale și ar fi facilitat introducerea acestora pe stadion. Niculae l-ar fi sprijinit pe Ungurean, poreclit Bocciu atât moral, cât și financiar.

Daniel Niculae riscă închisoarea

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis oficial că Niculae e urmărit penal și a invocat articolul 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, care spune, la punctul 1, că: „Producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

De asemenea, Parchetul a invocat și Art. 38.1 din Codul Penal, care spune că: „Există concurs real de infracțiuni când două sau mai multe infracțiuni au fost săvârșite de aceeași persoană, prin acțiuni sau inacțiuni distincte, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna din ele. Există concurs real de infracțiuni și atunci când una dintre infracțiuni a fost comisă pentru săvârșirea sau ascunderea altei infracțiuni”.

Iar în Art. 41.1, tot din Codul Penal, invocat de Parchet, se arată: „ Există recidivă când, după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de un an și până la reabilitare sau împlinirea termenului de reabilitare, condamnatul săvârșește din nou o infracțiune cu intenție sau cu intenție depășită, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de un an sau mai mare”.

VIDEO. MATCHPREVIEW FCSB - Farul

Mai puteți citi:

Laurențiu Reghecampf, urmărit penal » I s-a deschis dosar de violență domestică + Ce pedeapsă riscă tehnicianul

Ultrașii lui Dinamo au explicat motivul pentru care n-au intrat pe stadion la meciul cu Voluntari: „Conducerea clubului a reușit ceea ce Jandarmeria n-a putut”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează