FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

VIDEO Reporterul GSP a răbufnit la conferința lui Vassaras: „Două ore, o greșeală! Aveți ceva de ascuns?”

Kyros Vassaras // foto: Cristi Preda, GSP
Kyros Vassaras // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 14:05 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 15:30

Kyros Vassaras (57 de ani), președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a susținut astăzi o conferință de presă mai lungă de două ore și jumătate, în care a prezentat mai multe faze de joc, din Liga 1 și fotbalul internațional, și cum ar trebui acestea interpretate. La un moment dat, reporterul GSP Andrei Crăițoiu a răbufnit, reclamând faptul că șeful arbitrajului nu explică faza golului Craiovei din meciul cu CFR Cluj de pe 2 aprilie, scor 1-1. 

La două ore de la începutul conferinței, jurnalistul a cerut perechii Kyros Vassaras - Alexandru Deaconu să explice felul în care a fost judecată faza golului egalizator din CSU Craiova - CFR Cluj 1-1, înscris de Koljic după ce Andrei Ivan, aflat la limita ofsaidului, s-a aflat pe traiectoria balonului. 

Alexandru Deaconu, managerul proiectului de implementare VAR, prezentase faza anterior, cu precizarea că linia a fost trasă pe piciorul lui Andrei Ivan. Reporterul Gazetei a întrebat de ce nu a fost luată în calcul poziția capului:

„Revin la rugămintea să ne puneți faza de la Craiova - CFR, la ofsaidul lui Ivan. Și să ne explicați de ce linia se trage la picior, ci nu la cap, unde e ofsaid toată ziua”.

Reporterul GSP a răbufnit la conferința lui Vassaras: „Două ore, o greșeală! Aveți ceva de ascuns?”
Poziția lui Ivan în momentul pasei lui Ndong

Reporterul GSP a răbufnit la conferința lui Kyros Vassaras: „Două ore, o greșeală! Aveți ceva de ascuns?”

Kyros Vassaras a continuat cu prezentarea altor faze, ceea ce a provocat răbufnirea din sală: 

„Dar nu putem să punem faza? Două ore ne-ați arătat o singură greșeală, una singură, la Barbu, în etapa 1! Nu puteți să puneți faza, să ne explicați ca la proști? Aveți ceva de ascuns, că nu înțeleg? În două ore ne-ați arătat o singură greșeală. 

Arătați-ne faza cu Ivan și explicați-ne de ce se judecă la picior, și nu la cap. Domnule Vassaras, puneți-ne și nouă faza aia, vă rugăm!”, a spus reporterul, provocând următorul dialog:

  • Kyros Vassaras: „OK, vom reveni la final, asta poate fi întrebarea ta. Nicio problemă, n-avem nimic de ascuns.
  • Reporter: „Păi haideți acum!”
  • Vassaras: „Oooh, ești atât de dur”
  • Reporter: „Două ore ne-ați arătat o greșeală. În două ore, o greșeală!”

Alexandru Deaconu: „Ivan nu trebuia să fie sancționat”

Ulterior, Alexandru Deaconu a revenit la microfon și a precizat că poziția lui Ivan nu era relevantă oricum, întrucât nu a influențat faza și nu a jucat mingea: 

Să presupunem că Ivan este în poziție de ofsaid. Întrebarea este de ce ar trebui să fie sancționat? Ce face Ivan? A fi în poziție de ofsaid nu este o greșeală. El trebuie să fie sancționat când intervine în joc, adică joacă mingea, intervine asupra unui adversar sau obține un avantaj. În momentul ăsta, coechipierul pasează către el. 

Nu blochează câmpul vizual, nu intră în disputa pentru minge, nu încearcă să joace mingea. Pe cale de consecință, nu trebuie să fie sancționat. Mingea este jucată de Manea, și sare către coechipierul lui. Acesta este surprins, iar mingea sare către atacant (n.r. - Koljic).

Citește și: 

CCA a dat cele două VERDICTE pentru „cartonașele roșii” din Rapid - FCSB! „Bombă”: cum a judecat Vassaras faulturile lui Răzvan Onea și Dragoș Grigore

Fostul antrenor de la FCSB e sigur că Elias Charalambous e doar de „decor”: „Pintilii decide tot la echipă”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (57)
traian_v
traian_v  •  01 Mai 2023, 16:22
Postat de r9_bmf pe 27 Aprilie 2023, 20:54

ca sa nu mai zic de reactiile ‘oamenilor de fotbal’: s-a intors norocul. in sfarsit nu l-am mai avut pe lubos michel. dpdv strategic, frf a sacrificat arbitrajul pe 10 ani pentru o calificare amarata. Acum intelegem supararea lui Mircea Sandu dupa meciul din grupe cu Olanda. Stia ca s-a vandut prea ieftin

Da, foarte corect analizat. Meciul ala cu Olanda din grupe... Ne invitau sa dam gol si noi nimic... cata prostie.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  30 Aprilie 2023, 18:08
Postat de Mazavalt pe 29 Aprilie 2023, 18:04

De fapt reporterul GESEPE vroia sa auda altceva.....Vassaras: Dar au gresit imi asum si drept urmare Demizionez... Asta vor.... sa vad cum sa le spun ca iar ma cenzureaza libertini....***

Nu. În mod normal greșelile trebuie penalizate cu suspendarea celui care greșește. Un jucător dacă comite o greșeală și primește rosu este suspendat. La fel și arbitrii trebuie sa pățească pentru ca asa spune regulamentul.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  30 Aprilie 2023, 18:06
Postat de doritor pe 27 Aprilie 2023, 16:53

Eu din poza pusa nu vad niciun cap in fata piciorelor niciunuia dintre jucatori. Cine stie la ce capete se uita craiul devenit floare masculina. Plus ca plecand in directii opuse avatantaj ar fi pentru Manea. Teoretic ar fi fost si mai mult in fata lui IVAN. Cat despre rosu la intrarile la minge criteriile raman: intentia, pozitia favorabila de gol si constatarea de ranire. Dupa vechiturile astea perpetuate pe la TV-uri s-ar da rosii si ofsaiduri oricum numai ca FCSB sa fie avantajata. Mentalitate din vremuri apuse.

Sunt curios de unde ai găsit tu astfel de criterii. Deci lipsa intenției dar accidentarea este în regula? Ambele faze sunt de rosu. Ambele atacuri nu au avut treaba cu mingea deci nici cu jocul. Cei doi nu au încercat sa joace deloc mingea ci doar sa intimideze. După mintea ta se da cartonaș rosu,nintr-o faza la mijlocul terenului doar dacă se soldează cu accidentare? Ești criminal.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează