FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ZALAEGERSZEG

CORESPONDENȚĂ DIN SLOVENIA Dinamo a cedat pe final cu Zalaegerszeg » Concluziile amicalului, cum s-au mișcat achizițiile + imagini de la reporterii GSP prezenți în Slovenia

FOTO: Cristi Preda (GSP.ro) +35   FOTO
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de , - Publicat duminica, 02 iulie 2023 21:00 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 21:56

Dinamo a fost învinsă de Zalaegerszeg (locul 9 în prima divizie sezonul trecut), scor 0-1, în al doilea test al stagiului de pregătire din Slovenia. „Câinii” au fost salvați de intervențiile impresionante ale lui Adnan Golubovic, portarul sloven aflat la prima apariție, care nu a mai avut însă ce face la șutul din minutul 85 al lui Milovanovic.

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Slovenia și transmit toate informațiile de la amicalul lui Dinamo. 

Ovidiu Burcă a continuat să dea credit sistemului care a făcut furori la baraj, 5-3-2, care devine 3-5-2 pe faza ofensivă. În prima parte, "aripile" Amzăr și Moura au oferit surplus de energie pentru faza ofensivă, defensiv "câinii" au știut să-și păzească echipa.

„Ce miliardar a venit la meciul nostru?” » 3 momente inedite surprinse de trimișii GSP la amicalul Dinamo - Zalaegerszeg
Dinamo - Zalaegerszeg
„Ce miliardar a venit la meciul nostru?” » 3 momente inedite surprinse de trimișii GSP la amicalul Dinamo - Zalaegerszeg

Au debutat portarul Golubovic și atacantul Abdallah la dinamoviști, „șeptarul" Goncalo doar s-a pregătit pe margine.

Concluziile amicalului Dinamo - Zalaegerszeg: noii veniți s-au mișcat bine

Golubovic a fost integralist la prima sa prezență în tricoul "câinilor". Dacă în prima repriză a avut doar două faze mai importante, pe una rezolvând-o foarte bine, la alta având și șansă, în partea secundă slovenul s-a afirmat. I s-a suplimentat rata „paradelor”. 

+31 FOTO

A scos extraodinar de sub transversală, o minge deviată, apoi a atins balonul cât să-l devieze un pic și să nu iasă un tonto-gol la o reluare a lui Buleică. Pe final de meci, a intervenit magistral, unu la unu, pe poziție centrală, cu un adversar! N-a mai avut ce face la șutul precis al lui Milovanovic.

Abdallah a arătat că are potențial. Puștiul unui român venit să vadă meciul l-a botezat „Lukaku”. Are un fizic impresionant, o capacitate mare de efort, o forță a naturii, care încearcă să se implice în joc, dar puține baloane au ajuns la el. 

Dinamo a cedat pe final cu Zalaegerszeg » Concluziile amicalului, cum s-au mișcat achizițiile + imagini de la reporterii GSP prezenți în Slovenia
Abdallah, la balon / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Și a avut și un adversar redutabil, un tușier local, care a semnalizat două ofsaid-uri ce i-au enervat pe roș-albi. A avut o reluare de fotbalist din lateral stânga, după o fază personală.

Pentru Dinamo este al doilea test al verii. În primul, „câinii” au trecut de Slaven Belupo, scor 1-0. Elevii lui Ovidiu Burcă mai au un test, cel mai tare, pe 5 iulie, împotriva lui Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu. 

FINAL. Dinamo - Zalaegerszeg 0-1

  • A marcat: Daniel Milovanovikj 85

S-a terminat partida! Dinamo pierde amicalul cu Zalaegerszeg, scor 0-1.
min. 85, gol Zalaegerszeg, 0-1: Golubovic nu mai are ce face la un șut din interiorul careului, pe contră, lângă bară. Marcator a fost Daniel Milovanovikj.
min. 84: Încă o intervenție excelentă a lui Golubovic. Noul portar dinamovist s-a aruncat la picioarele adversarului și l-a blocat, într-o poziție ideală, central, în interiorul careului de 16 metri.
min. 82: Hakim a creat o acțiune în banda stânga, si-a impus gabaritul superior, apoi a tras din unghi de la peste 20 de metri.
min. 80: Hakim Abdallah a fost sancționat de două ori pentru poziție în afara jocului. Dinamoviștii au fost deranjați de semnalizările arbitrului asistent.
min. 70: Dinamo, aproape de un autogolul hilar. Golubovic a respins în ultimul moment o minge trimisă „acasă” de Buleică. Corner pentru maghiari.
min. 61: Golubovic are o intervenție extraordinară. Scoate de sub bara transversală o minge șutată de la marginea careului și deviată.
min. 60: La meci asistă și 10 suporteri români, veniți din Austria. Unul dintre puștii prezenți este fan Ghezali și are un mesaj: „Dă-mi tricoul tău”.

Dinamo a cedat pe final cu Zalaegerszeg » Concluziile amicalului, cum s-au mișcat achizițiile + imagini de la reporterii GSP prezenți în Slovenia
FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

min. 59: Un moment tensionat, „centralul” este nevoit să intervină pentru a liniști lucrurile. 
min. 55: Hakim Abdallah a fost introdus de Ovidiu Burcă, debut în tricoul „câinilor”. Au mai fost trimiși în teren Țîră și Iulian Roșu. Cei înlocuiți sunt Bani, Ghezali și Irimia.
Echipa lui Dinamo la startul reprizei secunde: Golubovic - Moura, Giafer, Bena, R. Grigore, Amzăr - Larrucea, N. Roșu, A. Irimia - Bani, Ghezali
A început repriza secundă!

+31 FOTO

Remarcații primei reprize din Dinamo - Zalaegerszeg:

  • Ionuț Amzăr: foarte vivace și cu intrări tăioase. I-a „curentat” pe adversari, bun la deposedări și cu joc ofensiv calitativ. A adus un plus pe banda stângă. 
  • Gabriel Moura: a avut câteva deposesări, a furat mingea adversarilor. A încercat să vitalizeze atacul în flancul drept.
  • Ahmed Bani: a încercat câteva incursiuni ofensive și să mărească ritmul. Mic, dar arțăgos, s-a luat de guler cu adversarii.
  • La polul opus a fost Ghezali. Francezul a încercat prea multe, s-a complicat, tot căutând poziția perfectă pentru a finaliza.

min. 38: Moura are o intervenție excelentă în ofensivă, îl lansează pe Alexandru Irimia, dar acțiunea nu are urmări pe tabelă.

min. 34: Maghiarii au cerut penalty la o intrare a lui Patriche. Fundașul central dinamovist a atins și mingea, dar faza a fost una la limită.
min. 25: Amzăr inițiază o acțiune ofensivă, pasează către Ghezali. Francezul a recentrat, dar voleul lui Bani s-a dus în blocaj.
min. 22: Ghezali, aproape de deschiderea scorului. Șutul francezului a fost blocat în ultimul moment de un apărător advers.

min. 15: Burcă este extrem de activ, strigă la fiecare fotbalist în parte, îi aranjează în teren, le cere să păstreze distanțele. Înaintea partidei a discutat câte un minut cu fiecare în parte.
min. 10: Debut echilibrat de partidă. Dinamoviștii nu se feresc de duelurile tari. Ovidiu Burcă le cere elevilor lui să facă presing, să pună presiune pe posesorul balonului. 
A început partida! Ploaia s-a oprit, vremea este numai bună pentru fotbal. 

Echipa de start a lui Dinamo: Golubovic - De Moura, Giafer, Patriche, R. Grigore, Amzăr - Larrucea, Iglesias, A. Irimia - Bani, Ghezali
Rezerve: Dujmovic, Oncescu - I. Roșu, Goncalo, Țîră, D. Irimia, Crețu, V. Borcea, Ionescu, Abdallah, N. Roșu, Buleică, Al. Pop, A. Florescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

Portarul Adnan Golubovic (27 de ani) și atacanții Gonçalo Gregorio (28 de ani) și Hakim Abdallah (25 de ani) sunt pe foaia de joc contra maghiarilor de la Zalaegerszeg. Goalkeeperul este titular, iar cei doi oameni de gol sunt pe banca de rezerve.

Spectator-surpriză la meciul lui Dinamo

Cătălin Mișu, patronul firmei Regata, și-a făcut apariția la amicalul lui Dinamo. S-a salutat cu Iulian Mihăescu, apoi s-a întreținut amical cu Andrei Nicolescu. Mișu este un suporter recunoscut al Rapidului. Prezent în Slovenia, a venit doar să urmărească meciul.

Ploaie torențială înainte de Dinamo - Zalaegerszeg

O ploaie torențială a răcorit atmosfera cu o jumătate de oră înaintea amicalului.

VIDEO. Dinamo, pregătită de al doilea test al verii

Meciul amical al lui Dinamo se joacă în localitatea Dobrava pri Konjicah. La ora meciului sunt 25 de grade Celsius.

Zalaegerszeg a cucerit Cupa Ungariei în stagiunea precedentă și va reprezenta Ungaria în cupele europene. Maghiarii sunt într-un moment mai avansat al cantonamentului. Vor intra în turul secund preliminar din Conference League. Acolo vor da peste croații de la Osijek.

Lotul lui Dinamo din cantonament: 

  • Portari: Denis Oncescu, Filip Dujmovic, Adnan Golubovic
  • Fundași: Quentin Bena, Gabriel Moura, Alin Buleică, David Irimia, Geani Crețu, Răzvan Patriche, Deniz Giafer, Ricardo Grigore, Costin Amzăr
  • Mijlocași: Iulian Roșu, Dani Iglesias, Gorka Larrucea, Andrei Florescu, Ionuț Borcea, Cristian Ionescu, Alex Irimia, Nelut Roșu, Ahmed Bani, Antonio Bordușanu
  • Atacanți: Cătălin Țîră, Alexandru Pop, Lamine Ghezali, Hakim Abdallah, Gonçalo Gregorio

Citește și alte știri din cantonamentele formațiilor de Liga 1: 

Andrea Compagno, interviu-eveniment pentru GSP: „Nu ar fi corect să fur tricoul unui român” +  „România are o imagine falsă în Italia, realitatea și viața de aici sunt total altceva față de cum se vorbește despre voi la mine acasă”
FCSB
Andrea Compagno, interviu-eveniment pentru GSP: „Nu ar fi corect să fur tricoul unui român” + „România are o imagine falsă în Italia, realitatea și viața de aici sunt total altceva față de cum se vorbește despre voi la mine acasă”
Cum s-au mișcat noile achiziții ale Rapidului la amicalul cu Gyor » Trimisul GSP din Slovacia a analizat prestațiile transferurilor
RAPID
Cum s-au mișcat noile achiziții ale Rapidului la amicalul cu Gyor » Trimisul GSP din Slovacia a analizat prestațiile transferurilor

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (23)
Observator01
Observator01  •  03 Iulie 2023, 15:43

uauuu

rocky3
rocky3  •  03 Iulie 2023, 09:29
Postat de pafnutie.gigel.becaliu pe 02 Iulie 2023, 21:38

2-5 iti spune ceva. E o echipa de b! fc10sb ii spune, parca....

Toate țara tine cu tska 1948!

concret
concret  •  03 Iulie 2023, 09:14
Postat de valentindragobete pe 02 Iulie 2023, 22:57

pafnutie nu mai fi prost !

El nu e, dar tu esti... rau te tot!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează