FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - DINAMO

UTA a îngropat-o pe Dinamo » Meciul a fost decis în prelungiri, din penalty!

Articol de , - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 20:00 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 21:00

UTA - Dinamo 2-1, în etapa #15 din SuperLiga. „Câinii” au avut 1-0, dar au pierdut cu un gol încasat în prelungiri.

Dinamo venea după un rezultat dezamăgitor, pe același teren, cu FC Bihor, 1-1 în grupele Cupei României. Surprinzător, în ciuda moralului scăzut al echipei, Dinamo a deschis repede scorul pe stadionul „Iuliu Bodola”. 

FRF a făcut anunțul: verdictul în cazul CSA Steaua - Chipciu » Cum a fost penalizat jucătorul pentru ironiile sale
SANCȚIUNE
FRF a făcut anunțul: verdictul în cazul CSA Steaua - Chipciu » Cum a fost penalizat jucătorul pentru ironiile sale

Dennis Politic, cel care a fost dezastruos cu FC Bihor, a luat o acțiune pe cont propriu în partea stângă, a driblat elegant un adversar și a tras necruțător la colțul scurt. Iacob a plonjat în van, 1-0 pentru Dinamo. UTA s-a trezit repede din șoc și a fost și ea aproape de gol. Luckasen a scăpat singur cu portarul advers, însă a finalizat modest. 

Dinamo a avut și ea o șansă bună, prin Ghezali, care a tras alături cu piciorul drept. Arădenii au egalat până în pauză, prin Micovshi. Balonul a ajuns cu noroc la el, după o deviere a lui Bena, a fost perspicace și a finalizat din alunecare.

UTA a dat lovitura în prelungiri

Repriza a doua s-a jucat pe contre, cu Dinamo mai periculoasă. „Câinii” au ratat o ocazie cum rar se vede în fotbal, prin Gregorio și Ghezali. Cei doi au scăpat singuri cu portarul Iacob, însă au tratat faza cu superficialitate. Deși putea să tragă, Ghezali i-a pasat lui Gregorio, care rămăsese singur în fața porții goale. 

A preluat dezastruos, prea lung, și a tras cu greu la poartă, din alunecare. Până a apucat să șuteze, Căpușă reușise să se replieze și a scos de pe linia porții. Asta i-a costat pe „câini”, care au încasat golul decisiv în prelungiri. Homawoo a făcut henț în careu, iar arbitrul a dat penalty după consultarea VAR. Freitas l-a învins pe Golubovic cu un șut plasat la firul ierbii și i-a adus „Bătrânei Doamne” o victorie uriașă.

Clasamentul din SuperLiga

Dinamo e în vrie, nu mai bate pe nimeni și e amenințată serios de retrogradare. „Câinii” sunt pe locul 15, cu 10 puncte, 7 sub primul loc care asigură salvarea directă. UTA a ajuns la 18 puncte și e pe locul 10.

FINAL. UTA - Dinamo 2-1

  • UTA a primit penalty după consultarea VAR, pentru un henț făcut de Homawoo. Freitas a marcat fără emoții de la 11 metri
  • Ocazie uriașă pentru Dinamo. Gregorio a primit mingea cu poarta goală, a preluat greșit în față și a tras din alunecare, dar căpușă s-a repliat bine și a scos miraculos
  • Abdallah are o ocazie bună, trage spectaculos din afara careului la colțul lung, dar Iacob prinde
  • UTA a reușit să egaleze cu noroc. Bena a deviat o minge care a ajuns exact la Micovshi, iar jucătorul împrumutat de UTA de la Rapid a punctat din alunecare
  • Dinamo putea face 2-0 prin Ilic, care a tras din careu la colțul lung, însă a fost blocat în ultima clipă de un fundaș advers
  • Ocazie mare pentru UTA. Luckasen a scăpat singur cu Golubovic, dar portarul lui Dinamo a respins în corner.
  • Denis Politic a deschis scorul pentru Dinamo, după o acțiune individuală. A pătruns singur din stânga și a șutat la colțul scurt, iar Iacob nu a putut interveni
  • Din cauza unui accident rutier la intrarea în Oradea, nu toți suporterii arădeni au putut ajunge la stadion la startul partidei.

UTA - Dinamo, echipe de start: 

UTA (3-4-3): Fl. Iacob (cpt.) - Conte, Stolnik, Dumitrașcu - Căpușă, Cr. Mihai, Freitas, Fabry - Micovschi, Luckassen, Ofosu
Rezerve: Kucher - Carp, Diogo Rodrigues, Omondi, Stahl, R. Pop, Iurasciuc, Cooper, Marku
Antrenor. Mircea Rednic

DINAMO (4-3-3): Golubovic - Cr. Costin, Lucas Alves (cpt.), Homawoo, Amzăr - N. Roșu, Bena, Ilic - Ghezali, Abdallah, Politic
Rezerve: Began - De Moura, I. Roșu, Gregorio, Larrucea, Iglesias, Bani, Patriche, R. Grigore
Antrenor: Ovidiu Burcă

Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești) / A1: Ciprian Danșa (Satu Mare) / A2: Alexandru Vodă (Alba Iulia) / Arbitru VAR: George Găman (Craiova) / Arbitru AVAR: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița - Prahova) / R1: Florin Andrei (Târgu Mureș) / Observator arbitri: Aron Huzu (Sibiu)
Stadion: „Iuliu Bodola”, Oradea

Informații importante înainte de UTA - Dinamo:

  • 9 meciuri la rând fără victorie a adunat Dinamo în ambele competiții interne, 4 remize și 5 eșecuri
  • 30 de jucători a utilizat Mircea Rednic în acest sezon, dintre care 17 au debutat pe prima scenă din România. Dinamo s-a bazat pe 26 de fotbalişti, 15 dintre ei fiind autohtoni, indică o analiză realizată de statisticianul GSP Liviu Manolache.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit de 78 de ori în principala competiţie internă, de 20 de ori s-au impus arădenii, de 38 de ori au câştigat bucureştenii, iar alte 20 de partide s-au terminat la egalitate.
  • Palmaresc cu UTA gazdă: 38 de meciuri - 13 succese UTA - 9 remize - 16 victorii Dinamo.
  • Cea mai recentă întâlnire directă din SuperLiga României: 13 mai 2022, Dinamo-UTA 1-1, marcatori C. Irobiso, respectiv N. Cardoso.

Mircea Rednic, înaintea meciului cu Dinamo: „Avem numai de câștigat, cu o victorie urcăm pe 10”

Mircea Rednic, tehnicianul „Bătrânei Doamne”, a prefațat duelul special cu Dinamo în cadrul unei conferințe de presă.

„Este un meci foarte important, vrem să câștigăm, ca să și putem să urcăm în clasament. Pentru ca apoi este și etapa de acasă cu Oțelul Galați și vrem să legăm rezultatele bune. 

N-o să fie ușor, mai ales ținând cont de situația lui Dinamo, care suferă. Când nu ai rezultate, atmosfera nu e bună, lumea caută vinovați. Mai puțin mă interesează adversarul, îmi doresc ca UTA să aibă o atitudine bună, să avem un spirit precum Petschovschi și colegii lui! 

Avem două-trei probleme de lot, Benga - accidentat, că tot era supărat că l-am schimbat, putea să rateze și sfârșitul de an. Are o contractură, va sta o săptămână, 10 zile. 

Vucenovic a recidivat, iar pe Aly (n.red Abeid) l-am pierdut două meciuri! I-a expirat viza, n-au reușit să obțină viza de ședere, a plecat în Mauritania să-și rezolve problema cu viza și începe și perioada de la națională, acolo. Oricum, se și accidentase, oricum nu putea juca, Dumnezeu le aranjează pe toate.

Avem numai de câștigat din meciul cu Dinamo, cu o victorie putem ajunge pe locul 10, apoi vine meciul cu Oțelul, de nivelul nostru, sunt partide foarte importante. Cu echipele cotate bine ne descurcăm, probleme avem cu celelalte. 

Cred că băieții mei au înțeles că nu e de joacă, toată lumea a făcut sacrificii pentru a ajunge la etapa asta. Mă bucur când suntem dați ca exemplu pozitiv", a reacționat Mircea Rednic înaintea partidei cu Dinamo.

Când pierd, nu caut scuze. Va fi diferit meciul cu Dinamo decât ceea ce a fost în Cupă. Aradul are un lot de 30 și ceva de jucători, am dat minute tuturor. Vreau să trag linie la iarnă, să vedem pe cine ne bazăm în continuare. Nu am rezerve sau titulari! 

- Mircea Rednic, antrenor UTA

Chiar îmi pare rău pentru fanii dinamoviști, restul nu mă interează. Filosofia lor, ei au ales antrenorul, transferurile... Când n-ai rezultate, antrenorul plătește! În Liga 2, Dinamo avea jucători de calitate, dar e diferență mare față de prima divizie. Nu trebuie să le dăm mingea! Calitate au, dar echipa suferă, totul e individual acolo.

-  Mircea Rednic, antrenor UTA

Teoria lui Ovidiu Burcă: „Dacă schimbi mulți jucători, se schimbă dinamica grupului”

La întâlnirea cu fanii de la Oradea, care a avut loc sâmbătă seară, tehnicianul Ovidiu Burcă a vorbit despre situația la zi de la Dinamo.

„Trebuie să avem stabilitate, se face pas cu pas, vom aduce jucători, la anul crește bugetul cu 30%. Ne descurcăm cu ce avem. E greu să aduci jucători în România, avem restricții, mulți aveau din alte părți, pe mai mulți bani.

Când intri în degringoladă, e greu mental să te redresezi. Suntem sub performanța așteptată, nu e normal să ai 8 goluri marcate.

Trebuie dezvoltate toate departamentele, să crească nivelul în tot ce înseamnă Dinamo. Pentru a lua jucători importanți, trebuie să formăm departamente. Dacă schimbăm mulți jucători, se schimbă dinamica grupului. Trebuie luați jucători pe stilul nostru de joc. E greu să găsești jucători care să vină la Dinamo.

Presiunea de la Dinamo e greu de dus, sunt jucători care nu au fost obișnuiți. Dacă nu ne prezentăm la nivelul dorit, e consecința crizei.

Ne trebuie rezultat pozitiv, de el ne agățăm. Asta ne trebuie din toate punctele de vedere, să ne reconectam cu fanii. Suntem într-un moment în care avem frână de mâna trasă. E dificil de gestionat emoțional tricoul lui Dinamo”, a transmis și Ovidiu Burcă.

VIDEO Dan Nistor a vorbit despre situația de la Dinamo: „Regret ce se întâmplă acolo. Burcă are nevoie de timp și de ajutor”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Mercato „fără număr” la Dinamo la iarnă: „Dacă ni se spune că avem nevoie de 10 jucători, vom face asta"

Ghinion teribil pentru fotbalistul lui Dinamo » A suferit o nouă accidentare gravă și va lipsi o perioadă îndelungată de pe gazon

Fostul dinamovist l-a ironizat pe Lamine Ghezali: „Când face sprintul i se deschide paraşuta!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (73)
fcsarbitri
fcsarbitri  •  10 Noiembrie 2023, 19:46
Postat de istet10 pe 10 Noiembrie 2023, 19:02

Prostalaule, tine-te de scoala! Vezi ca sunt ONG-uri care ajuta nevoiasii fara carte.

sper că le cunoști adresa acestor ong-uri , ,, isteț-ule" și să te duci la cursuri. ai grijă să nu vadă această perlă textuală scrisă de tine ca te exmatriculează și râd de tine, prostule, precum istețele când au văzut prostia asta:,, Postat de istet10 pe 04 Octombrie 2023, 19:47 Miu-le, sa-l spui lui Talpan! Il da in judecata. Auzi nesimtitul, sa nu te lase sa copiezi!" :))))

istet10
istet10  •  10 Noiembrie 2023, 19:02
Postat de fcsarbitri pe 09 Noiembrie 2023, 20:26

e bine că îți faci autocritica, ,, isteț-ule", pentru tine e un pas spre luciditate.

Prostalaule, tine-te de scoala! Vezi ca sunt ONG-uri care ajuta nevoiasii fara carte.

fcsarbitri
fcsarbitri  •  09 Noiembrie 2023, 21:04
Postat de istet10 pe 09 Noiembrie 2023, 18:43

La scoala cu tine. Daca nu esti capabil, la munca necalificata.

nu ți-am cerut să-mi redai dialogul cu ceea ce vezi în oglindă și să-ți faci autocritica, ,, isteț-ule".

Vezi toate comentariile (73)
Comentează