FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - VIITORUL 1-1

VIDEO+FOTO » Țucudean, înapoi la FCSB! Campionatul se joacă » FCSB și Viitorul au remizat, 1-1

Foto: Alex Nicodim +40   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat luni, 24 aprilie 2017 22:25

Atacantul dat afară de roș-albaștri a egalat în minutul 73 dintr-o fază-excepție, o minune într-o partidă pe care echipa lui Reghecampf a condus-o și de care și-a cam bătut joc cu ratări greu de priceput. FCSB și Viitorul au terminat la egalitate în etapa a șaptea din play-off, scor 1-1.

Pfff... Cine face livetext meciul pe site-uri și-a tasat buricele degetelor tot adunând taste pentru atâtea ocazii! E pauză, însă numărul fazelor de relatat e cât pentru trei-patru etape cu prestația obișnuită a echipei lui Reghecampf. Și a unui adversar normal.
Azi e finala campionatului FCSB. Viitorul a fost invitată să întrețină petrecerea. Cu o victorie, roș-albaștrii încă nu sunt matematic campioni, dar matematica trebuie forțată la maximum, în ideea că liderul nu mai face patru puncte din ultimele trei etape și ai lui Hagi redevin spectaculoși și ambițioși.

S-a dus, așadar, abia o repriză. Asemenea calcule ar fi pentru final, doar că desfășurarea din primele 45 de minute permite graba. Lucrurile par clare. E doar 1-0 din cauza ratărilor și a zilei proaste pe care o prinde arbitrul Radu Petrescu.

Unde e Viitorul?

"Centralul" nu vede două penalty-uri și păstrează senzația de echilibru pe care numai tabela singură o întreține, în ciuda a ceea ce s-a petrecut pe teren. Și s-au petrecut toate doar la poarta lui Râmniceanu!

Alibec n-ar mai fi supraponderal dacă fiecare joc i-ar permite să participe în atâtea acțiuni importante. O "foarfecă" ratată, apoi un șut pe lângă poartă, pe urmă o bară. Denis a avut concurență din partea coechipierilor, nu a adversarilor. Boldrin a alternat gesturile de fotbalist experimentat și talentat cu ale unui spectator invitat să joace într-o echipă de profesioniști: șut pe lângă bară, singur cu Râmniceanu, și un "exterior" dezastruos care a trimis balonul paralel cu poarta. Lângă Alibec și lângă Boldrin a apărut Enache, mijlocașul care suferă fiindcă determinarea îi depășește prea mult tehnica.

Gabi e implicat în multe faze, doar că majoritatea intențiilor sale se împotmolesc într-un chin. Driblingurile se lovesc de contra primului oponent, când rămâne singur cu portarul își dă mingea pe lângă el și o trimite cam moale spre poarta goală, ca o invitație la o "alunecare" salvatoare a lui Țâru. Toate ratările acestea plus golul lui Pintilii, în doar 45 de minute! Unde a fost Viitorul?

Hagi face 1-1

Pauza nu schimbă deloc trupa lui Hagi. Gică a modificat sistemul special pentru partida cu FCSB, a ales o așezare cu trei fundași centrali, un 5-2-1-2 în faza defensivă. Densitatea de apărători există numai în cifrele înșirate drept tactică. Pe teren, spațiile din defensiva dobrogenilor sunt uriașe.

Viitorul își menține foarte sus linia apărătorilor și îi invită pe steliști să se demarce în spatele trioului Hodorogea-Țâru-Boli. Majoritatea ocaziilor, inclusiv golul lui Pintilii, așa au apărut. Repriza a doua continuă după același scenariu. Mingea se plimbă prin careul Viitorului, Ovidiu Popescu o expediază în bară. În următoarea fază, Popescu trage de aproape și Râmniceanu întinde dreapta cu reflex de portar de handbal la o lovitură de la 7 metri.

Chițu are prima șansă importantă a oaspeților în minutul 57, o lovitură de cap oprită de Niță. E vreo graniță? De ce abia acum? Hagi adaugă ingrediente noi, intră Țucudean și Vlad Morar. Peste trei minute, centrează fundașul stânga Ganea și Țucudean se aruncă în calea balonului rostogolit prin fața lui Niță. 1-1! Prea ocupată cu ratatul ocaziilor imense, FCSB n-a mai avut grijă să se și apere, Țucudean s-a demarcat și a înscris ca la un exercițiu din antrenament în care nu sunt folosiți și adversari.

Calculele rămân complicate

Fără date monitorizate în față, scorul fazelor importante trebuie să fie 20-2, dar fiecare formație a înscris câte un gol! Desfășurarea stranie capătă elemente noi. Hodorogea se accidentează de bucurie, în grămada în care s-au adunat constănțenii în urma golului egalizator. Fundașul iese pe targă, Viitorul continuă în zece.

Reghecampf îl trimite pe Gnohere pe post de berbece bun ca ultimă soluție în fața unei redute care lăsase atâtea spații. Ai lui Hagi mai avansează doar ca să câștige timp, nu mai au putere pentru atacuri.
Echipa lui Becali și-a dominat clar pepiniera principală, al cărei progres l-a finanțat în ultimii ani cu transferuri de milioane.

Afacerile și aspectul jocului nu rezolvă întrebarea dinaintea ultimelor trei runde ale sezonului. Cine ia titlul? Urmează Viitorul-Astra și Dinamo-FCSB. Dacă ei bat și liderii pierd, dobrogenii revin pe primul loc. Alibec și ceilalți nu mai au ratări la dispoziție, le-ar trebui șapte puncte din nouă. E prea devreme să se pregătească cineva de Champions League.

FCSB - Viitorul 1-1 VIDEO / TEXT
Au marcat: Pintilii 40 / Țucudean 73

Echipele de start:

FCSB: Fl. Niță - Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovici - Pintilii, Ov. Popescu - Enache, Boldrin, Fl Tănase - Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Tamaș, Muniru, Jakolis, De Amorim, Gnohere, Achim
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Viitorul: Rîmniceanu - Hodorogea, Țîru, Boli, Ganea - Benzar, Roșu, Vînă - Purece, Chițu, Fl. Coman
Rezerve: Buzbuchi, Doru Dumitrescu, Casap, Morar, Ciobanu, Mladen, Țucudean
Antrenor: Gheorghe Hagi

EVENIMENTELE DINAINTEA MECIULUI

UPDATE 20:30

Cu câteva minute înaintea startului de joc mai multe sute de persoane se aflau la turnicheți pentru a intra pe stadion, însă Gigi Becali a coborât și a ordonat firmei de pază să deschidă porțile pentru a intra toate persoanele fără a mai fi verificate: "Gata, deschideți porțile să intre toată lumea!".

UPDATE 19:30

Meciul de astăzi stârnește un interes imens pentru suporteri. E foarte multă agitație la casele de bilete din jurul Arenei Naționale, cu o oră înaintea startului partidei. Sunt cozi uriașe în special la intrarea dinspre Maior Coravu, unde sunt în jur de 200 de persoane care așteaptă să-și cumpere tichet.

În altă ordine de idei, Vali Argăseală a venit la meci alături de fostul arbitru slovac Lubos Michel (foto jos, în stânga). În prezent slovacul e directorul sportiv al celor de la PAOK și în această seară a venit pentru a vedea la joc doi fotbaliști. Citește AICI mai multe detalii! Roș-albaștrii l-au vândut anul trecut pe Varela chiar la PAOK.

 

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (708)
haideusicfr
haideusicfr  •  25 Aprilie 2017, 08:27

Tucudean e un jucator inconstant ,fecior de bani gata cu Ferari la poarta. Cum zicea un fost stelist de pe vremuri: trebuia sa dai 20 de goluri atunci sa ajungi sa speri ca te va lua Steaua. Acuma e deajuns unul singur....

zecs93
zecs93  •  25 Aprilie 2017, 01:06
Postat de randoom_._ pe 24 Aprilie 2017, 22:36

stiu ca nu esti prea destept,dar pana dupa ultima etapa,se tine cont de golaveraj si nu de meciul direct. la ce moral are fecedebe aka rusinea romaniei dupa meciul cu csu,o sa pierdeti la scor.pai erati in forma maxima in tur si tot v-am dat cu terenul in cap.

***, daca se sanctiona penaltyu ala clar ca lumina zilei la patrick petre voi mai bateati doar covoarele atat !!! Iar azi Viitoru era pe locu 1 , si etapa urmatoare cu voi dadeam lupta decisiva pt locu 2 !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zecs93
zecs93  •  25 Aprilie 2017, 00:36
Postat de vasy86le pe 24 Aprilie 2017, 21:40

*** de fcsb a facut egal cu mediasul, nu pentru ca au fost corecti ci pt ca atat au putut. Dinamo a ajuns in play-off datorita ei , au castigat toate meciurile, daca fcsb statea capra cu mediasul Dinamo rata play-off-ul, dar fcsb nu prea era intr-o pozitie in care isi permitea sa mai piarda puncte doar pentru a incurca Dinamo.

Boss, ei nu ne-au ajutat pe noi, asta nu inteleg ei, eu am vazut meciu ala cap-coada si ii lasau fcsbistii pe medieseni sa traga la poarta, pai nu mai sikorski ala a avut 3 ocazii mari de tot, daca aia au fost prosti si n-au marcat ?? Deci FCFCSB ei nu au jucat deloc corect in meciu ala, au fost aia mult prea prosti, si acum imi aduc aminte cum fugeau fcsbisti pe teren,parca erau pe un teren minat !!!

Vezi toate comentariile (708)
Comentează