FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Lovitură pentru Becali! Judecătorii au decis că patronul FCSB a folosit istoria și culorile Stelei deși nu are dreptul

Articol de GSP - Publicat joi, 01 iunie 2017 10:04

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Gigi Becali a pierdut definitiv procesul în care solicita suspendarea deciziei prin care clubul roş-albastru era obligat să îşi schimbe numele din FC Steaua în FCSB.

Decizia a fost dată inițial de Curtea de Apel, iar la cinci lui de la verdict instanța a prezentat motivarea deciziei dată în decembrie 2016, potrivit ziare.com, care se aplică și după decizia venită de la ÎCCJ.

Judecatorii au decis că se face o confuzie între Steaua, denumirea ce aparține Armatei, și Fotbal Club Steaua, cum și-a denumit mai întâi Becali echipa. Potrivit magistraților, nu este suficient să adaugi sintagma "Fotbal Club" pentru a evita confuziile.

"Analiând semnele în conflict, Curtea constată puternică similaritate a acestora. Reclamantul este titularul mărcilor combinate cuprinzând elementul verbal «Steaua București», iar pârâta folosește în activitatea sa comercială denumirea «Fotbal Club Steaua București». Elementul «Steaua București» se regăsește ca element principal și dominant în cadrul acestei denumiri"pasaj motivare instanță

De asemena, judecătorii arată în motivare ca CSA Steaua și societatea înființată de Becali activează în acelați domeniu și că Gigi Becali se folosește de istoria și de culorile CSA Steaua, deși nu are dreptul.

În plus, judecătorii spun ca societatea lui Becali revendică palmaresul, deși nu ar avea dreptul. Becali a cerut în 2004 acordul CSA Steaua pentru a înregistra marca Steaua ca proprie. Deși nu a primit acest acord de la MApN, Becali a înregistrat și a folosit marca timp de 10 ani, până în 2014.

"Reținând și că utilizarea de către pârâtă a denumirii comerciale cu funcția de marcă nu are loc conform practicilor loiale în domeniul comercial, dovadă fiind înregistrarea de către pârâtă, în anul 2004, a unei marci ulterior anulate pentru rea-credinta la înregistrare, Curtea reține astfel încălcarea dreptului exclusiv de folosință"pasaj motivare instanță

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (318)
sadiku
sadiku  •  01 Iunie 2017, 11:43

AFARA CU INFRACTORII DIN EUROPA !!!!! ........VREM FCSB ECHIPA INFRACTOARE IN LIGA A 5-A !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ........AU JUCAT PE FALS IN LIGA 1 !!!!!!!!!!!!!!

timm
timm  •  01 Iunie 2017, 12:05

Ce inseamna sa fii gigist? Sa ti cu fcsb si sa te crezi stelist. Sa termini campionatul pe 2 si sa te crezi campion. Sa crezi ca daca ai o bricheta la tine poti castiga orice meci in deplasare. Sa pierzi 0-5 acasa si sa crezi ca e rezultat bun. Sa crezi orbeste orice spune infractorul gigi. Sa crezi ca la Cluj 1,7 milioane in valiza e foarte corect si gigi a facut puscarie POLITIC apoi .Sa fii mult mai supus decat Lutu. Sa nu intelegi deloc ROAFul. Sa nu intelegi sentintele judecatoresti. Sa ai IQ mic, mic, mic.

luciann
luciann  •  01 Iunie 2017, 12:31
Postat de ticbis pe 01 Iunie 2017, 12:28

Mai citeste, mai invata... Nu trebuie sa scrie in regulament asa ceva, pentru ca scrie in constitutie: o sentinta a unei instante judecatoresti are putere de lege si toate celelalte regulamente, norme si reglementari i se supun in totalitate, indiferent de natura acestora. Vrei sa-ti desenez? Prostule, nu te mai baga acolo unde nu te pricepi!

Corect! Astia n-au invatat constitutia la scoala! )))

Vezi toate comentariile (318)
Comentează