FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

COVID-19. LPF a anunțat când poate reveni Liga 1: „Vor fi 3-4 săptămâni în care jucătorii să reia antrenamentele”

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 21:09

Justin Ștefan, seceratul general al LPF, a vorbit despre Liga 1, competiție suspendată din cauza pandemiei de cornavirus.

Oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal a prezentat scenariile la care lucrează conducătorii fotbalului românesc și a spus când s-ar putea relua Liga 1: pe 13/14 iunie sau, dacă se joacă doar o manșă în semifinalele Cupei României, 17 iunie.

„Noi avem un scenariu care se raportează la momentul ridicării stării de urgență (n.r. 15 mai). Atunci ne-am dori să reluăm antrenamentele, iar la începutul lunii iunie am vrea să reluăm competiția. Vorbim de o perioadă-tampon de 3-4 săptămâni, în care jucătorii vor relua pregătirea și intra în zona de meciuri oficiale, pentru că nu mai e timp de jocuri amicale.

Finalul competiției trebuie să fie undeva în jurul datei de 20 iulie. Play-off-ul Ligii 1 și Cupa României trebuie să fie încheiate, pentru a putea transmite către UEFA cluburile participante în cupele europene. Ca principiu de lucru, ai nevoie de 11 date. Mai sunt 8 etape de play-off și 3 etape de Cupa României. Eu sper că putem relua competiția în luna iunie, cel târziu la data de 13/14 iunie.

În situația în care FRF va renunța la o semifinală, data de reluare a competiției, pentru a putea termina pe 20 iulie, este undeva la 17 iunie. Ne dorim ca FRF să poată juca semifinalele Cupei în dublă manșă, pentru că au și cei de acolo parteneriate comerciale”, a declarat Justin Ștefan la TV Digi Sport.

VIDEO. Klaus Iohannis: „De pe 15 mai, toată lumea trebuie să poarte măști”

FOTO. Imagini inedite din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1

EXCLUSIV S-au răzgândit cluburile din Liga 1?! „90% nu mai vor” » Propunere nouă: campionatul să se joace în București

Gigi Becali nu vrea să se bată la titlu în Antalya: „Voi credeți că eu voi accepta vreodată să mă lupt cu CFR pe pământ turcesc?

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
dora
dora  •  24 Aprilie 2020, 22:13

E bine asa...de la 5 iunie, la 13/14 iunie...mai vedem, nu-i asa?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează