FOTBAL  »  Superliga  »  ATAC

LPF ripostează după propunerea lui Burleanu: "El nu poate cheltui banii din drepturile TV după bunul plac"

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2017 22:01

Justin Ștefan, secretarul general LPF, a atacat propunerea înaintată de președintele FRF, Răzvan Burleanu, ca o parte din banii pentru drepturile TV ale echipelor din Liga 1 să fie redirecționați către echipele din ligile inferioare.

"Președintele Federației Române de Fotbal ar fi trebuit să înțeleagă, după 3 de ani de mandat, că Liga Profesionistă de Fotbal, prin cele 14 cluburi participante în Liga 1, este principalul partener din cadrul fotbalului românesc.

Să încerci să diminuezi bugetul cluburilor cu peste 1,5 milioane euro, pe sub masă, printr-o hotărâre care nu aparține Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, este un gest de haiducie incompatibil cu principiile de management promovate la nivel de discurs de echipă FRF.

Domnul Burleanu trebuie să înțelega că banii din drepturile TV pentru Liga I nu aparțin Federației, astfel încat nu îi poate cheltui după bunul sau plac și, mai ales, printr-un gest calificat corect de media ca fiind vădit electoral.

Iar dacă vorbim de solidaritate, ea funcționează și invers, motiv pentru care așteptam ca domnul Burleanu să propună ca o parte din veniturile realizate de echipa naționala să se întoarcă la cluburile din Liga I, tocmai pentru a încuraja în contiuare aceste cluburi să formeze jucători de o calitate excepțională.

Sau o astfel de măsura nu contează atâta vreme cât voturile celor 14 cluburi din Liga I nu sunt importante în economia alegerilor programate anul viitor la Federația Romana de Fotbal?", a declarat Justin Ștefan. 

Conform principiului soldarității financiare, propus de FRF, 5% din drepturile TV pentru Liga 1 ar urma să revină cluburilor din liga a doua și din liga a treia. Proiectul nu a fost însă votat de cluburile din Liga 1.

"Apreciez că dacă domnul Burleanu dorește să pretindă în continuare o reputație pozitivă, trebuie să abandoneze încercarea de subordonare a cluburilor din Liga I și să devină un partener real de dialog pentru Liga Profesionistă de Fotbal și membrii săi"
Justin Ștefan

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
florar
florar  •  09 Mai 2017, 08:49

Nu e mai usor pentru FRF sa dea o parte din banii proveniti din televizarea echipelor nationale?

romulus65
romulus65  •  09 Mai 2017, 00:14

Nu, Burleanu si FRF nu pot lua bani din drepturile tv. ale formatiilor din liga 1 deoarece contractul este semnat intre televiziuni si LPF. Chiar daca in statutul LPF scrie ca aceasta este subordonata FRF,LPF are personalitate juridica.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează