FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Fostul golgheter lui Dinamo: „Dacă n-ai jucat acolo, înseamnă că nu ești fotbalist!”. Ce sfat le dă șefilor clubului

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 09:40

Marian Savu, 51 de ani, fost golgheter al lui Dinamo în urmă cu trei decenii, apoi puncher al campionatului, a explicat cum vede el situația actuale a echipei și cere și transferuri de calitate.

Marian Savu a jucat în cupele europene, cu „câinii” și cu FC Național, apoi în Champions League cu Șahtior Donețk, la începutul formării unei echipe fantastice a ucrainenilor. 

Ionuț Negoiță, tentat de revenirea la Dinamo! Mărturisire într-un interviu GSP: „Ar fi o soluție, dar nu doar să punem bani și să decidă alții!” » Atac la noii șefi: „Salvatori!?”
DINAMO
Ionuț Negoiță, tentat de revenirea la Dinamo! Mărturisire într-un interviu GSP: „Ar fi o soluție, dar nu doar să punem bani și să decidă alții!” » Atac la noii șefi: „Salvatori!?”

A evoluat în diverse campionate, în Europa, în Asia, și mai îmbracă tricoul lui Dinamo la meciurile din old-boys.

Singura salvare văzută de Marian Savu: „Dinamo e în cădere, trebuie să facă transferuri. Au fost mereu probleme cu banii”

În week-end-ul trecut, Savu a evoluat și a marcat în „All Star Game”-ul dintre „Galacticii” și „Extratereștrii” într-un meci caritabil al „Ligii Legendelor”, la care GSP a fost partener media. Suporterii au putut viziona partida live pe GSP.ro, în ziua în care România s-a calificat la Euro 2024.

Marian Savu își face griji din cauza „câinilor roșii”. Realist, în acest moment, nu-i vede salvându-se de la retrogradare. Sau, cel puțin, n-o pot face fără niște transferuri tari.

„Nu știu ce se va întâmpla cu Dinamo. Îmi pare rău de ceea ce e acolo. Am fost golgeterul echipei în 1993-1994 și sper ca Dinamo să redevină acea echipă care juca în cupele europene, cum a fost meciul nostru cu Cagliari, cu 60.000 de oameni în tribune.

2000este anul în care Marian Savu a luat titlul de golgeterul campionatului în România

Ce sfat să le dau atacanților... Am văzut că nu prea dau goluri. Am văzut că și bugetul e limitat, nu poate face transferuri. Dinamo e în cădere, dar sper să facă niște achiziții și să iasă din zona aia periculoasă.

77de goluri a marcat Marian Savu în 223 de meciuri în prima divizie din România

Atacanții au perioade și perioade, Dinamo se chinuie să scape de insolvență. Și pe vremea mea erau probleme cu banii, stăteam cu banii neplătiți câte șase luni! Dinamo a avut doar câțiva ani buni. Întotdeauna au fost probleme cu banii, veneau, ne arătau banii, plecau, apoi iar ne țineau... Probabil, acum, în insolvență, se plătește la timp”, a reacționat Savu-gol într-un interviu acordat GSP.ro.

Marian Savu drastic: „Realist, acum, nu se salvează. Trebuie să rezolve transferuri cât mai repede”

Jucătorii care au trecut prin Ștefan cel Mare susțin că tricoul alb-roșu e foarte greu. Și conducătorii vorbesc de presiunea de a juca pentru Dinamo.

1gol și 12 meciuri a strâns atacantul în cupele europene

Marian Savu este de acord cu aceste detalii: ”Este presiune aparte când îmbraci tricoul lui Dinamo. Când intri în Ștefan cel Mare, dacă n-ai jucat la Dinamo, înseamnă că n-ai fost fotbalist. Realist, în momentul ăsta, nu se salvează! Dacă în iarnă nu aduce jucători, va fi foarte greu... E o situație dificilă pentru Dinamo, dacă nu rezolvă cât mai repede, retrogradează”.

Ca întotdeauna, eu dau goluri exact când trebuie. Am participat la acest meci caritabil, ca să ajutăm copiii defavorizați.

Ca o glumă, am putea juca toți un pic la momentul ăsta. Important e că ne-am bucurat de anul ăsta, al României, cu o calificare la Euro 2024.

- Marian Savu, fost golgeter al Diviziei A

VIDEO EXCLUSIV Ionuț Negoiță, despre revenirea la Dinamo: „Nu exclud! Pe cei din acționarat nu i-am căutat și nici nu m-au căutat”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo, „lovită” în Marca: „Cum a pus piciorul în România, a realizat că totul a fost o minciună!”
DINAMO
Dinamo, „lovită” în Marca: „Cum a pus piciorul în România, a realizat că totul a fost o minciună!”
Se mută Dinamo din București? Planul omului de afaceri care vrea să preia acțiuni: „Facem noi un stadion”
DINAMO
Se mută Dinamo din București? Planul omului de afaceri care vrea să preia acțiuni: „Facem noi un stadion”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  20 Noiembrie 2023, 12:52

...un mare jucator ...el spune vorbe curate dinamo retrogradeaza ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează