FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

REMEMBER „Mi-a sărit salamul din ghiozdan, de asta urăsc Steaua”. Marius Șumudică, mărturii senzaționale, „ascunse” în timp: „Tu râzi, dar nu e deloc de râs”

Marius Șumudică - foto: Arhiva GSP +12   FOTO
Marius Șumudică - foto: Arhiva GSP

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 12:52 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 17:23

Marius Șumudică este unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria Rapidului, dar puțini mai știu cum a început pasiunea fostul vârf din Giulești pentru echipa alb-vișinie. Mai mult, puțini știu că Șumudică era dus cu forța la meciurile Stelei și că, de acolo, a pornit o mare antipatie pentru echipa Armatei. 

Într-un interviu de colecție dat pentru GSP în urmă cu 8 ani, Șumudică a vorbit deschis despre începuturile sale ca fan în fotbalul românesc. Iată cele mai interesante declarații date de antrenorul ajuns în prezent la 52 de ani:

Nelu Varga și-a amanetat apartamentele! Prăpăd financiar la CFR, situație explozivă la club
CFR CLUJ
Nelu Varga și-a amanetat apartamentele! Prăpăd financiar la CFR, situație explozivă la club

Cum a devenit Marius Șumudică rapidist: „Am fost un rebel”

- Şumi, te-ai născut sau ai devenit pe parcursul vieţii anti stelist?
- Nu m-am născut, n-aveam cum. Am devenit.

- Cum?
- Aveam 5-6 ani, iar bunicul m-a dus prima oară pe un stadion de fotbal, pe Republicii. Ţin minte şi acum, Rapidul juca în B, dar la meci erau 35.000-40.000 de oameni, am înnebunit când am văzut atmosfera. După care, eu tot timpul am fost un rebel, mi-a plăcut să ţin cu ăia mai slabi, mi-a plăcut să fac dreptate în tot ceea ce se întîmplă, la şcoală, peste tot. Cred că m-am născut ca lider, ca un purtător de cuvânt pentru ceilalţi.

- Cînd ţi-ai dat seama de asta?
- Păi, uite, să-ţi dau un exemplu, cînd eram mic şi mă duceam prin parc, vedeam copiii că se lovesc p-acolo pe la leagăne, interveneam şi certam părinţii că n-au grijă de ei. Ăsta a fost Şumudică mereu.

Marius Șumudică - foto: Arhiva GSP
Marius Șumudică - foto: Arhiva GSP
Marius Șumudică - foto: Arhiva GSP
Marius Șumudică - foto: Arhiva GSP
Marius Șumudică - foto: Arhiva GSP
+8 FOTO

„S-au răzbunat pe mine din cauza lui Hagi”

- Totuşi, de unde antipatia asta mare faţă de Steaua?
- În primul rînd, fiindcă aveau echipă bună, câștigau mai mereu. Apoi, racolau şi ei şi Dinamo tot ce puteau datorită Armatei, ca să nu mai zic că ulterior şi eu am avut multe de pătimit din cauza Armatei, m-au chinuit teribil.

- Adică?
- Adică şi-au bătut joc de mine în Armată.

- Unde ai făcut armata?
- La Unitatea Militară 2317, chiar în club la Steaua şi pentru că aveau un diferend cu Sportul pentru Hagi, era o dispută, ceva, se răzbunau pe mine. O lună a fost groaznic.

- Cum adică te-au chinuit pe tine pentru Hagi? Ce treabă aveai tu cu Hagi?
- Păi, eu terminasem junioratul la Sportul. Aveam 18-19 ani şi toată frustrarea lor că au neînţelegeri cu Sportul pe cazul Hagi s-a abătut asupra mea. O lună de chin.

„Am pierdut salamul şi am făcut foamea pe Ghencea”

- Pentru toată lumea era chin în armată.
- Fii atent aici. Ne îmbrăcau în ostaşi şi ne duceau cu forţa la meciuri, pe Ghencea, nu-mi plăcea deloc. Eram compania a II-a, trebuia să fim obligatoriu la stadion când juca Steaua acasă.

- Hahaha, asta trebuie să fi fost o imagine tare, Şumudică în haine militare pe Ghencea la un meci al Stelei.
- Tu rîzi, dar nu e deloc de rîs. Mi-aduc aminte că ne duceau în pas alergător şi o dată mi-a căzut salamul din ghiozdanul ăla pe care îl aveam toţi la spate. Alergînd aşa, am rămas fără sulu' de salam, l-am pierdut. M-am certat cu toţi colegii la meci, că nu mai aveam cu ce să facem sandviciuri, am rămas nemîncaţi. Uite, aşa am ajuns eu antistelist.

- Îţi mai aduci aminte prima ta contră directă cu Steaua?
- Sînt şi pe YouTube imagini, cînd bag nişte alunecări feroce, din spate, una la Ungureanu şi cealaltă la Dan Petrescu. Aveam 18 ani, jucam la Sportul. Am privit mereu Steaua ca pe un rival, poate şi pentru că au avut mereu echipă mare şi luau cam toate trofeele.

- S-a întîmplat vreodată să te bucuri de un succes al Stelei, în vreo conjunctură anume? 
- Niciodată aşa ceva! Niciodată, niciodată! Indiferent cu cine a jucat Steaua, în ţară, în cupele europene, am ţinut cu adversara. Reţine, tot timpul!

Citește și: 

RÂZI CU NOI » "Bă, ești nebun? Tu pe mine mă scuipi?" » 5 faze INCREDIBILE cu Daniel Bălan și Semeghin: "Să vă spun cum am topit 20.000 de euro într-o lună la Humor"

„L-ai ține pe Mutu sau l-ai aduce pe Șumudică?” » Ionuț Chirilă nu se dezminte. Răspuns fără echivoc: „Pe el l-aș pune la Rapid”

Criticat de un fost coechipier de la Rapid: „Șumudică nu spune nici bună dimineața fără să își planifice pașii. Nu era momentul!”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (26)
balderis
balderis  •  30 Aprilie 2023, 09:48
Postat de AmuzantulTrollescu pe 29 Aprilie 2023, 13:33

Bine, nenicule. Dar poate se intampla sa simti nevoia sa faci pe lupul moralist. In acele momente sa iti amintesti aceste chestii!

Ai auzit-o și tu pe asta cu lupul moralist și văd că o ții așa gaia-mațu ! Mai schimbă și tu, că începi să plictisești !!!

Reluflory13
Reluflory13  •  30 Aprilie 2023, 05:36

Vorbește Șumudica care ia părut rău ca nu a venit la Steaua?ca avea toate condițiile după cum a declarat el ?doar șoul și vrăjeala e de el așa și-a întreținut vocația de antrenor????un titlu și Supercupa ce mai antrenor cu Astra in rest multe luni nu a stat nicăieri,doar la arabi ca aia sunt mai *** și pun clauza mare la antrenor dacă îl da afara de asta mai sta Șumi acolo,sau a mai stat sa plângă in portugheza lui stricata pe lângă ronaldo sa îi dea tricoul????????ce antrenor in viața asta sa dus după un jucător sa îi ceară tricoul asta va întreb și eu pe voi????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

manx
manx  •  29 Aprilie 2023, 15:45

Ce vrajeala ieftina. Ca soldat erai disperat sa iesi din unitate. Am fost si eu dus la meciuri. Preferam asta în loc sa fac sectoare sau sa stau degeaba în unitate. A facut armata la fara frecventa, asta este explicatia. Privilegiat! Era parerea tuturor. Daca asta este unul dintre cei mai reprezentanti jucatori ai Rapidului, vai si amar de ea echipa. Totusi nu este cazul.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează