FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Șumudică merge la negocieri cu Angelescu, dar Șucu are alte planuri » Culisele luptei pentru postul de antrenor la Rapid

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 13:55 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 20:52

Dornic s-o preia pe Rapid, din vară, Marius Șumudică are un susținător în persoana acționarului Victor Angelescu. Însă, din informațiile Gazetei Sporturilor, acționarul majoritar, Dan Șucu, nu-l privește cu ochi buni.

Numit „interimar”, după demiterea lui Cristiano Bergodi, Bogdan Lobonț a debutat cu dreptul pe banca Rapidului. N-a câștigat derby-ul cu FCSB (2-2), e adevărat, dar a întrerupt seria de 4 eșecuri consecutive a predecesorului său.

Cine o mai poate opri pe FCSB în lupta la titlu » Teama lui Gigi Becali: „El mă poate face să pierd campionatul”
FCSB
Cine o mai poate opri pe FCSB în lupta la titlu » Teama lui Gigi Becali: „El mă poate face să pierd campionatul”

Acționarul majoritar, Dan Șucu, i-a promis lui Lobonț că va rămâne și sezonul viitor pe bancă, dacă-i duce pe giuleșteni în cupele europene. Însă Marius Șumudică vizează și el postul. Și încearcă să profite de relația bună pe care-o are mai nou cu celălalt acționar, Victor Angelescu, și de popularitatea de care se bucură printre suporteri.

Marius Șumudică: „Există semnale că ar trebui să ne întâlnim”

„Există semnale că ar trebui să ne întâlnim. Am vorbit prin mesaje cu Angelescu, urmează să ne vedem la începutul săptămânii. Dacă primesc o ofertă și îmi va fi pe plac, asta e. Nu vreau să vorbesc de Rapid, pentru că Rapid are antrenor.

Îl respect, a fost colegul meu (n.r. - Lobonț). Este clar că voi lua în calcul, în momentul de față există posibilitatea să mă întorc în Turcia, am refuzat o ofertă din Iran. Era ofertă mare, cred că era al doilea salariu din carieră. Mi-au dat două milioane”, este citat Șumi de fanatik. ro.

Dan Șucu nu agreează soluția „Marius Șumudică”

Însă surse ale Gazetei Sporturilor din anturajul clubului giuleștean susțin că Dan Șucu nu agreează soluția „Marius Șumudică” pentru banca tehnică. Și nu doar din cauza tensiunilor care au existat, de-a lungul timpului, între „Șumi” și președintele clubului, Daniel Niculae.

Pur și simplu, la etajele superioare ale conducerii Rapidului, antrenorul care s-a despărțit nu demult de Gaziantep este văzut mai degrabă ca un show-man decât ca omul de care ar fi nevoie pentru dorita revenire în fruntea fotbalului românesc. Ieșirile lui spumoase în presă și criticile aduse mai demult clubului n-au dat deloc bine.

Marius Șumudică s-a propus și la Universitatea Craiova și a fost refuzat de Mihai Rotaru

Însuși Angelescu i-a replicat vara trecută, când a fost preferat Bergodi: „Mi se pare puțin greu să ne gândim că-l punem pe Șumudică, pentru că în ultimii ani a criticat non-stop ceea ce se întâmplă la Rapid. Atâta timp cât nu ești de acord cu patronatul, cu centenarul, 101 dalmațieni, cu ceea ce face clubul, cu oamenii din club și ai anumite reacții, atunci mi se pare incredibil să spui că poți să fii numit antrenor. Tu vii, arunci cu pietre non-stop, anunți că vrei să fii antrenor și că ești rapidist... Mi se pare incredibil”.

Disperat să antreneze undeva, „îmi e greu, mor când stau acasă, turbez! Este prima dată în 17 ani de carieră când stau două luni acasă”, Șumudică s-a propus nu doar la Rapid, ci și la Universitatea Craiova, după îndepărtarea lui Ivaylo Petev. Însă patronul oltenilor, Mihai Rotaru, l-a refuzat elegant și l-a pus pe Costel Gâlcă. Ceea ce vorbește mult despre cum e văzut la ora actuală, în Liga 1.

Performanțe mai degrabă modeste în ultimii ani

Nici performanțele din ultimii ani nu vorbesc pentru antrenorul Șumudică. Dimpotrivă. De la CFR Cluj (iunie - august 2021) și de la Malatyaspor (octombrie 2021 - februarie 2022) a fost dat afară după 15, respectiv 17 meciuri, la Al Shabab (martie - iunie 2022) a bifat pe bancă doar 11 partide.

Al Raed e singurul club la care a stat un sezon întreg (iunie 2022 - iunie 2023), însă media punctelor realizate, 1,10 pe meci, este modestă. Iar de la Gaziantep (septembrie 2023 - martie 2024) susține că a plecat el, în condițiile în care suporterii echipei îi cereau insistent demisia.

VIDEO. FCSB - RAPID 2-2 » Bogdan Lobonț: "Sunt convins că băieții pot mult mai mult decât au arătat în această seară"

Ați mai putea citi:

Dorinel Munteanu și primarul Galațiului, conferință de urgență » Anunțul major pe care îl pregătesc la ora 14:00

Titularul de la FCSB are oferta pe masă: „15.000 de euro salariu lunar”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (6)
Josua
Josua  •  22 Aprilie 2024, 16:48

Traseul acestei noi "minuni"petrecute la Rapid,a fost unul clar și simplu.Sumi vroia postul de antrenor,a vorbit cu prietenul lui Corsicanu,acesta a vorbit cu șeful galerie,acesta cu "Săpun"iar căpitanul a făcut ce trebuie că ...Bergodi sa fie demis.Echipa a amuțit.Au oprit "motoarele"în așteptarea demiterii Se credea ca după o înfrângere ,maxim doua Sucu sa cedeze,atat presat din tribuna cat si din interior.Arestatea și anchetarea unor oameni cu influență în club ,are și ea,partea ei de contribuție la această nouă "minune"care s-a întâmplat la Rapid.Dl Sucu trebuia să intervină pentru a liniști apele !Dar n a făcut o și cel arestat este in continuare acolo iar cel lăsat liber(D.N.) are aceleași acuzatii.Cu toate că peluza,a tăcut la meciul cu Farul și a încercat să facă liniște pe tot Giuleștiul atunci.Dl.Sucu n a plecat după fenta și a mers la Craiova cu galeria,sa mance salam cu soia cu fanii,pe capota masini.A mancat parizer,amancat bataie de la olteni dar nici acum nu a vrut sa l puna pe Sumi principal.Sapunaru si o parte din jucători,nu s au sinchisit ca pierd puncte si au stat tot la "joc de glezne".Numai cand a realizat ca pierde prea mult,bani si prestigiu,a hotarat sa se desparta de Bergodi"amiabi"!Dar incepand si el sa inteleaga cate ceva din fotbalnu la adus pe Sumudica și ia lăsat pe Ienci și Lobonț cu promisiunea că și în sezonul viitor pot fi tot ei.In mare eu cam așa văd lucrurile la această "m

tororosso
tororosso  •  22 Aprilie 2024, 16:02

Șumudică ! du-te la talibani și lasă Rapidul . Au destul circ și nu au nevoie de un saltimbanc . Nici la Arabi nu a făcut purici din cauza circului făcut în permanență . Gura bate curul !

barabant72
barabant72  •  22 Aprilie 2024, 15:11

D-le Sucu daca nu ai bani sa angajezi un antrenor ca lumea lasa-te de meseria asta .Pai cu Sumudica vrei sa faci performanta ?O sa ai reclamatii de la circul din Bucuresti pentru concurenta neloiala .Acum e clar ca el cu vestiarul l-au sapat pe Bergodi .Ca sa-l alungi pe Bergodi sa-l pui pe Sumi e lucrare de ageamiu .Pentru asta nu a vrut italianul sa se desparta de baieti amiabil pentru ca l-au vandut .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close