FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Olandezul contrariat de un detaliu surprins în România: „Păcat că nu aveți așa ceva!”

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 10:00 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 10:50

Bart Meijers, al doilea căpitan al Petrolului, este de patru ani în România și a povestit că a experimentat diverse situații, fiind surprins peste măsură de unele. Iată ce a descoperit în țara noastră, de la peisaje la mititei, de la mașinile de lux la oamenii săraci!

Bart Meijers este unul dintre cei mai vechi străini din România. Fără întrerupere. Este în al 4-lea an de când a venit în țara noastră, la Petrolul Ploiești, fiind un fotbalist esențial pentru echipa prahoveană. Jucătorul de 26 de ani, face 27 de ani peste două zile, este foarte apreciat și de conducere, și de antrenori, și de fani, și de colegi.

Un tip liniștit, calm, un luptător pe teren, un băiat de vestiar.

+3 FOTO

Bart Meijers impresionat de natura din România, dezamăgit de un detaliu: „Prea mari diferențe între bogați și săraci. Unde e clasa de mijloc?"

„Înainte de a veni nu știam foarte multe despre țară, doar că e mai mare (n.r- decât Olanda), că are o natură superbă. Nu știam că e conectată la mare. După patru ani în România știu despre lucruri pozitive, știu despre lucruri negative. E ca peste tot în lume.

Ca detaliu pozitiv aș menționa natura. Nu avem asemenea forme de relief în Olanda, munți, viața sălbatică. Detalii negative? (râde) Este o listă prea lungă. Glumesc! Mi se pare că este o diferență prea mare între cei bogați și cei săraci. Asta este supărător. Sunt prea mari diferențele.

În țara mea există clasa de mijloc, ceea ce nu prea este în România. Dar asta e politică, eu am venit aici să joc fotbal, atât", a declarat fundașul Petrolului într-un interviu acordat GSP.ro.

600de mii de euro este cota fundașului conform transfermarkt

VIDEO. Bart Meijers, surprins de România: „Am văzut și Rolls Royce, și Bentley, și căruțe”

Apărătorul batav nu este doar un fotbalist remarcabil, ci și un tip smart. Este foarte ușor să legi o conversație cu el, este foarte deschis. 

Fotbalist esențial al Petrolului, Bart a fost șocat, la început, de un detaliu sesizat în Ploiești. Tânărul din Breda, un orășel de 50.000 de locuitori, a fost „impresionat" de un aspect surprins și de alți mulți români.

„Și-acum am fost în vacanță în Olanda, de sărbători, am văzut foarte multe mașini «normale», clasa medie. În România, sunt mașini scumpe. Mari și scumpe, parcă ar fi un show auto. Poți vedea Bentley, Rolls Royce, dar și căruțe! E o diversitate...

Ți-am zis, mulți oameni din Olanda sunt integrați în clasa de mijloc, în România sunt fie bogați, fie săraci, ceea ce nu e bine pentru societate. 

Am fost surprins în primul sezon, mai ales, când am mers să jucăm un meci în deplasare și-am trecut printr-un sat. Am văzut cum trăiesc oamenii acolo... Am fost intrigat! Acum, știu, nu mai sunt surprins, după 4 ani", a detaliat Meijers.

21de meciuri a adunat Meijers în actuala ediție în tricoul galben-albaștrilor

4formații a adunat batavul în carieră: NAC Breda, Helmond Sport, Almere City și Petrolul Ploiești

Olandezul este fan mici: câți poate servi la o masă!

Fotbalistul a trecut prin diverse situații. Bune și rele. Preferă să le rețină pe cele pozitive.

„Locuiesc într-un complex rezidențial unde oamenii sunt drăguți și respectuoși unii cu ceilalți. Am experimentat mult în ultimii ani. Unii nu știau engleză și erau reticenți în a vorbi cu mine. Dar acum locuiesc într-un loc foarte drăguț, iar oamenii sunt open", a transmis apărătorul.

Olandezul și-a dezvăluit și plăcerile culinare în ceea ce privește mâncarea tradițională din România: „Micii sunt foarte buni. Sunt numărul 1 pentru mine. Cu muștar. Cred că pot mânca trei, maximum patru. Nu avem acest tip de mâncare în țara mea".

Viața mea în România este mai bună decât mă așteptam la început. Am trecut prin diverse experiențe, am niște colegi extraordinari. Merg cu soția în vizite, la diverse petreceri. Și-n țara mea sunt oameni deschiși ca în România în zona de sud sau nord-vest.

- Bart Meijers, fundaș Petrolul

Bart Meijers vrea să viziteze Clujul și, mai ales, Transfăgărășanul: „Poate văd un urs"

Chestionat ce locuri din România ar dori să viziteze în viitorul apropiat, Bart a răspuns fără a sta prea mult pe gânduri.

„Vreau să ajung la Cluj, pentru câteva zile de vizitat, am văzut acest oraș doar când am mers cu echipa, pe fugă, logic. Mai e un loc special, la înălțime... Stai, cum îi zice? Transfăgărășan, daaa! Părinții mei au fost de două ori și-au văzut și ursul.

Îmi plac animalele. Da, știu că vara trecută umbla un urs prin apropiere de Ploiești, dar nu am apucat să-l văd. Repet, sunt atras de animalele sălbatice, vreau să le văd de aproape, nu prea avem așa ceva în țara mea", a mărturisit Bart.

Am încercat chiar și vin făcut în casă de câțiva români, mi s-a părut OK.

- Bart Meijers, fundaș Petrolul

103meciuri a adunat la Petrolul, marcând un gol și având două pase decisive

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA S-a întors la „locul faptei”! La un an după momentul ce l-a ținut departe de gazon 10 luni: „Am căzut, m-am ridicat, mai puternic!”

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA „Grădina Toleranței” într-o lume nebună, nebună, nebună! O biserică, o moschee și o sinagogă în aceeași curte: cine a făcut nunta aici

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (6)
paolo13
paolo13  •  12 Ianuarie 2024, 05:32
Postat de Unsimpluamator pe 11 Ianuarie 2024, 09:35

Pai ce te intereseaza? *** si-ti face tara ta, cocina de porci si tu, mare caracter, faci acelas lucru... Ideea e ca nu vii tu din *** cu camasa alba sa dai lectii, dar tu n-ai priceput. Avem si noi "fetele" care practica asa ceva dar n-am vazut roman sa dea cu olandezii lui de pamant prin ziarele lor... Da si tu o cautare cu "saracie in Olanda" si te convingi repede de spusele mele. Hai salut si nu fi suparat!

Citește articolul olandezului cu grija. Impresia lui a fost buna. Despre neexistentă clasei de mijloc în România trebuie sa fii *** ca sa nu observi disparitățile care exista. Despre droguri si ștoarfe discuția este cam la egal.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Unsimpluamator
Unsimpluamator  •  11 Ianuarie 2024, 09:35
Postat de paolo13 pe 11 Ianuarie 2024, 06:03

Da' de scena de droguri (nepermise) si prostitutie de strada din Ro ti-e jena sa vorbesti?

Pai ce te intereseaza? *** si-ti face tara ta, cocina de porci si tu, mare caracter, faci acelas lucru... Ideea e ca nu vii tu din *** cu camasa alba sa dai lectii, dar tu n-ai priceput. Avem si noi "fetele" care practica asa ceva dar n-am vazut roman sa dea cu olandezii lui de pamant prin ziarele lor... Da si tu o cautare cu "saracie in Olanda" si te convingi repede de spusele mele. Hai salut si nu fi suparat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo13
paolo13  •  11 Ianuarie 2024, 06:03
Postat de Unsimpluamator pe 10 Ianuarie 2024, 10:15

Interesant; cine n-are Rolls e sarac... Poate asa e la ei, dar baiatu asta nu se uita (daca tot l-ati pozat in Brasov) ca sunt carciumile pline de romani si nu prea sunt Rollsuri prin parcari? Chiar el din clasa de mijloc... Cei care umbla cu caruta (bine, in Brasov garantat n-a vazut carute; le-a vazut iesind din camp), umbla cu ea nu pe post de autobuz, ci cu fan, cu porumb... Se practica si la case mai mari. Acum hai sa vorbim despre scena de droguri (nepermise) si prostitutie de strada din tara lui, daca tot are ceva de comentat!

Da' de scena de droguri (nepermise) si prostitutie de strada din Ro ti-e jena sa vorbesti?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează