FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

VIDEO // EXCLUSIV Crainicul Petrolului, dezvăluiri la 8 ani distanță de la scandalul din meciul cu FCSB: „De asta i-am numit «echipă dansatoare de hore tradiționale țărănești»”

Momentul horei de bucurie a roș-albaștrilor după meciul Petrolul - FCSB 0-0 din mai 2014, partidă în urma căreia FCSB câștiga campionatul
FOTO: GSP
Momentul horei de bucurie a roș-albaștrilor după meciul Petrolul - FCSB 0-0 din mai 2014, partidă în urma căreia FCSB câștiga campionatul FOTO: GSP

Articol de , - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 13:51 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 18:10

Mircea Baganagiu (43 de ani), crainicul celor de la Petrolul Ploiești, a dezvăluit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, motivul pentru care a numit-o pe FCSB „echipă dansatoare de hore tradiționale țărănești” în urmă cu 8 ani, la un meci dintre „lupii galbeni” și bucureșteni.

Pe 5 martie 2015, Petrolul și FCSB se întâlneau în manșa tur a semifinalei Cupei României. Partida venea la scurt timp după ce roș-albaștrii pierdeau procesul pentru marca Steaua cu cei de la CSA. Deși la acea vreme echipa încă se numea Steaua și nu-și schimbase denumirea în FCSB, crainicul „lupilor” a ținut să-i ironizeze pe rivali.

Viața de crainic de stadion, episodul 2 » Mircea Baganagiu este profesor de limba franceză și crainicul Petrolului: „Fiecare primește un dar de la Dumnezeu și e de datoria noastră să-l împărtășim”
VIAȚA DE CRAINIC DE STADION
Viața de crainic de stadion, episodul 2 » Mircea Baganagiu este profesor de limba franceză și crainicul Petrolului: „Fiecare primește un dar de la Dumnezeu și e de datoria noastră să-l împărtășim”

Cu 10 minute înainte de startul meciului, Mircea Baganagiu a avut următorul mesaj: „Cu o tradiţie de peste 90 de ani în fotbalul romanesc, Petrolul Ploieşti întâlneşte o echipă care joacă în nocturnă pentru prima dată în istoria sa într-un meci oficial în deplasare, fiind prima confruntare dintre Petrolul şi o echipă care nu are nici un gol marcat în întreaga sa existenţă.

Echipa oaspete, FCSB, este o debutantă în această competiţie. Ne pare rău, dar nu avem istorie cu această echipă dansatoare de hore tradiţionale ţărăneşti”. 

La 8 ani distanță de la acel eveniment, Mircea a povestit motivul pentru care a ales să-i ironizeze pe roș-albaștri, dar și reacția bucureștenilor la acea vreme.

VIDEO Mircea Baganagiu: „Fără să jignesc, am spus un adevăr”

- În 2015 a fost un moment tensionat după celebrul discurs înaintea meciului cu FCSB, când s-a creat un scandal în urma prezentării dumneavoastră
- Eu am pregătit foaia înainte de meci. L-am sunat pe domnul Pușcaș, cel care mă ajuta cu statistica. Mi-a zis că avem o problemă, că nu mai e Steaua. „Cum adică nu mai e Steaua? Că joacă Petrolul - Steaua" . Omul bătrân, am zis că e gata, că a luat-o...«Bre, vezi că nu joci cu Steaua. E comunicat pe LPF că echipa nu se mai numește Steaua București, că e în conflict cu CSA și s-a format club nou, înființat acum 10 zile. Tu nu ai istoric, nu ai jucat niciodată cu clubul ăsta. Nu ai voie să spui Steaua, vezi că îți iei amendă». 

- Ce ați făcut atunci?
- Am luat-o ca atare și am menționat treaba asta. E adevărat că am insinuat mici răutăți, cum că joacă pentru prima dată în nocturnă. Am dus această experiență către o limită pentru bucuria suporterilor noștri. Fără să jignesc, am spus un adevăr. Că era într-adevăr prima dată când jucau în nocturnă. Înainte de meci conducătorii clubului nostru au vorbit cu domnul Argăseală, președintele lor. I-au dat foaia mea.«Bre nea Argăseală, uite foaia, uite ce e». Răspunde el «N-am ce să fac, că ăsta e adevărul».

Mircea Baganagiu: „Argăseală a zis că sunt o echipă nouă”

- Deci Argăseală a recunoscut că nu mai sunt Steaua? 
- Eram de față, și după meci l-au întrebat dacă e vreo problemă, dacă se supără. «Bă, ăsta e adevărul. Suntem echipă nouă, ce vrei să facem? Nu poți să mai folosești numele ăla că nici noi nu avem voie». Răutatea care a rămas era de un an înainte, când am jucat cu Steaua, antrenor era Reghecampf. Au făcut 1-1 (n.r. 0-0 s-a terminat meciul) la noi și au câștigat campionatul. Atunci clubul nostru primise o amendă foarte mare din partea FRF pentru ceea ce s-a întâmplat după meci. Eram recidiviști pentru ce întâmplase atunci când suporterul l-a lovit cu pumnul pe Galamaz. 

-Așa...
- Când s-a terminat meciul, Reghe a luat jucătorii și a făcut o horă a bucuriei pe terenul nostru. Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă făceau chestia asta pe Rapid sau pe Dinamo. Cred că aia dădeau foc. Ai noștri au încercat să sară gardurile dar s-au abținut. În schimb au aruncat cu ce aveau pe ei. Cu încălțăminte, cu tot ce aveau. După meci erau înșirate elemente de vestimentație. S-au simțit jigniți. 

- De aici partea cu hora tradițională țărănească? 
- Atunci eu mi-am adus aminte de scena aia și am inserat în prezentarea mea de atunci spunând exact așa: „Ne pare rău dar nu avem un istoric cu această echipă dansatoare de hore tradiționale țărănești". Asta a fost răutatea mea. Asta mi-a atras singurul lucru pe care l-am pierdut. 

Crainicul Petrolului, dezvăluiri la 8 ani distanță de la scandalul din meciul cu FCSB: „De asta i-am numit «echipă dansatoare de hore tradiționale țărănești»”
Mircea Baganagiu în momentul discursului de dinaintea meciului Petrolul - FCSB 0-0, din mai 2015.

Baganagiu: „FRF nu a mai vrut să colaborăm”

-Ce ați pierdut?
- Prezentasem un meci pe Ilie Oană al României U21 cu Italia parcă. Au fost oamenii de la FRF foarte mulțumiți de mine, mi-au zis să mai colaborăm pe viitor. După meciul ăsta am fost sunat de același om care mă felicitase. Mi-a zis că în urma prezentării mele e mai bine să nu dăm naștere la probleme. Eu îmi asum, nu sunt crainicul echipei naționale, sunt al echipei mele. A fost singurul lucru pe care l-am pierdut. Am devenit celebru pe internet, deși nu mi-am dorit. 

- Ați regretat în vreun moment acel gest? 
- Nu. Să trăiești cu regret nu te ajută oricum. E adevărat că acum nu știu dacă aș mai face la fel, aș evita probabil. M-am mai și maturizat între timp, am crescut din toate punctele de vedere. Am învățat că să respecți adversarul e mai bine decât să îl tratezi cu aroganță. Dar nu am regretat în sensul în care a avut o consecință negativă asupra mea. Ba chiar din contră. Suntem oameni, așa am simțit să fac pe moment. Așa cum la meciul cu FCU Craiova după ce s-a anulat golul lui Takayuki și trebuia să avem 5-1 dar era de fapt 4-1 de fericire că toată lumea sărea în sus de bucurie am avut o replică.

- Ce replică?
- A fost ceva de genul: „Petrolul 4, iar Craiova aproape nimic". Când jucam în ligile inferioare și era un meci tensionat mai foloseam replica asta la scoruri mari. Era o chestie între noi. Îmi pare rău pentru momentele astea în care poate nu ar trebui să fiu așa entuziasmat. Dar de asta se și duc oamenii la stadion, pentru acea bucurie. 

Clar nu o să mai fac la fel (n.r. - la următorul meci cu FCSB). Atunci era și o rivalitate foarte mare. Sunt foarte multe orgolii la mijloc. Întreaga conducere, tot ce reprezentăm noi acum în club, transmitem o decență, un bun simț. Cred că aș ieși din rândurile clubului meu dacă m-aș mai apropia de acea prezentare. O să o fac normal cum le fac pe toate de acum.

- Mircea Baganagiu, crainic Petrolul

VIDEO Mircea Baganagiu povestește cum este viața de crainic la Petrolul

Citește și alte știri din Liga 1: 

Viața de crainic de stadion, episodul 1 » Nicu Grameni e fan Dinamo din copilărie, dar a fost cântărețul lui Gigi Becali: „Dădea multe dedicații”
VIAȚA DE CRAINIC DE STADION
Viața de crainic de stadion, episodul 1 » Nicu Grameni e fan Dinamo din copilărie, dar a fost cântărețul lui Gigi Becali: „Dădea multe dedicații”
FCSB l-a prezentat oficial pe Cristi Ganea: „S-a antrenat deja alături de noii lui colegi”
FCSB
FCSB l-a prezentat oficial pe Cristi Ganea: „S-a antrenat deja alături de noii lui colegi”

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (42)
Fcsb_egal_coruptie
Fcsb_egal_coruptie  •  11 Septembrie 2023, 21:59
Postat de Stars pe 11 Septembrie 2023, 11:52

Ti-as arata o poza cu trofeul Cupei campionilor pe care am facut-o in biroul lui Becali insa pt un loser etern ce nu poate raspunde care a fost ultimul "stelist" din nationala nu-mi bat capul! :))))

E un ghencea trofeul, expus. Cred că ti-a arătat altceva șeful. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Stars
Stars  •  11 Septembrie 2023, 11:52
Postat de Fcsb_egal_coruptie pe 11 Septembrie 2023, 07:33

Ti asteapta :)) Mai taie din ele da-le dracu ca nu aveti acte nici pentru cele câștigate :)) Ne arătați si nouă trofeul cupei campionilor? Aaa stai

Ti-as arata o poza cu trofeul Cupei campionilor pe care am facut-o in biroul lui Becali insa pt un loser etern ce nu poate raspunde care a fost ultimul "stelist" din nationala nu-mi bat capul! :))))

Fcsb_egal_coruptie
Fcsb_egal_coruptie  •  11 Septembrie 2023, 07:33
Postat de Stars pe 10 Septembrie 2023, 14:34

La mintea ta sunt cine vrei tu....singura precizare, nu sunt atat de jalnic sa-mi fac mai multe conturi ca multi care-si varsa frustrarile pe aici si nu au o viata sociala. Dupa 20 de titluri live sunt in asteptarea celui cu nr.27.....pt mine 21! Tu nici nu visezi la asa ceva, nu-ti ajung 2 vieti sa traiesti atatea bucurii! :)))))) Incerci totusi un raspuns la intrebarea care a fost ultimul "stelist" care a evoluat in nationala Romaniei? Grele intrebari cand totul se bazeaza doar pe minciuna.....nu bagi poezia cu justitia? :))))))))))))))))))))))))))))))

Ti asteapta :)) Mai taie din ele da-le dracu ca nu aveti acte nici pentru cele câștigate :)) Ne arătați si nouă trofeul cupei campionilor? Aaa stai

Vezi toate comentariile (42)
Comentează