FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - U CLUJ

Neluțu Sabău, fără piesele de bază contra amicului Mircea Rednic: „Pe Chipciu nu-l avem două săptămâni. Nici pe ceilalți trei”

Alexandru Chipciu, în dreapta / Sursă foto: Imago Images
Alexandru Chipciu, în dreapta / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 22:01 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 22:01

U Cluj a fost lovită de accidentări în ultimele săptămâni, Chipciu, Vali Gheorghe, Nistor și Calcan sunt out pentru meciul cu UTA (15 septembrie), dar Ioan Ovidiu Sabău îi motivează pe ceilalți: „Să arate ce pot, să-și găsească locul, ne interesează să acumulăm puncte, nu cum arătăm”. 

U Cluj joacă în deplasare la Arad cu UTA mâine seară, vineri, de la ora 18:30, în etapa a 9-a a campionatului. ”Șepcile roșii” au pierdut în ultima etapă, 0-2 pe Cluj Arena cu Poli Iași, apoi, în week-end-ul trecut, a bifat o victorie în amical cu Unirea Dej (2-0), apoi a doua zi a pierdut cu CSM Reșița (1-2).

A „evadat” din Rusia pentru un transfer la U Cluj: „De asta aveam nevoie. Aici e ceva sud-american”
U CLUJ
A „evadat” din Rusia pentru un transfer la U Cluj: „De asta aveam nevoie. Aici e ceva sud-american”

De-abia sosit la Cluj, Vali Gheorghe s-a și accidentat: „Când va fi bine, ne va ajuta!”

În perspectiva duelului cu formația lui Mircea Rednic, Ioan Ovidiu Sabău se confruntă cu mari probleme de lot. ”Trebuie să fim mai buni, trebuie să arătăm ca o echipă”, a declarat antrenorul clujenilor în startul discuției cu jurnaliștii, înaintea deplasării la Arad.

„În momentul de față sunt jucători importanți care vor lipsi, jucătorii cei mai în formă care au dus greul anul trecut și care au dus greul și la începutul acestui campionat. Din păcate nu pot să-i folosesc și nu e ușor pentru mine să găsesc alte variante, alte soluții.

Este o posibilitate pentru ceilalți să arate ce pot, să confirme, să-și găsească locul. La fel, trebuie să înțelegem ce putem face în momentul de față. Ne interesează să acumulăm puncte, nu cum arătăm.

Pe Chipciu cel puțin două săptămâni nu îl avem. La fel e situația cu Vali Gheorghe, Nistor, Calcan. Aceștia sunt jucătorii importanți. 

Îmi pare foarte rău că s-a accidentat Vali Gheorghe, după o lovitură destul de urâtă la antrenament. Îl consider un jucător foarte important pentru noi, e un jucător care are calitate, viteză, personalitate și multă experiență. Cu siguranță atunci când va fi bine ne va ajuta”, a declarat „Moțu'”.

Este un meci pe care l-am studiat destul de bine, un adversar care în momentul de față a legat niște relații de joc. UTA este o echipă care arată bine și din punct de vedere fizic. Are un prim 11 definit, un antrenor cu multă experiență. Ne așteaptă un meci greu, un public care îi va împinge din spate.

Dacă le vom da spații la Arad, dacă vom face multe faulturi în preajma careului și vom oferi cornere, e clar că se va crea acel entuziasm, acea încredere pe care ți-o oferă publicul. UTA este o echipă omogenă, care s-a definit. Se cunoaște primul 11, joacă cam aceiași jucători, contează mult.

- Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Neluțu Sabău i-a lăudat pe cei care tocmai au sosit la U Cluj

U Cluj a fost foarte activă în mercato, a tot adus jucători, pe mai multe posturi.

„Peteleu, Cîmpanu sunt jucători cu calități foarte bune. Mă bazez pe Stoica, care e în formă, Popa, Kevin Doukoure. Trebuie să ne luptăm pentru fiecare minge, să fim concentrați, atenți, disciplinați, să câștigăm ceva la acest meci, nu să pierdem și când am ieșit de acolo să fim așa cum trebuie să fie jucătorii profesioniști, epuizați și împliniți că am făcut tot ce a depins de noi în momentul de față.

Lucas Masoero este pregătit, a jucat și a avut continuitate. E un jucător care are meciuri și a evoluat într-un campionat puternic, având atacanți importanți ca adversari. E un câștig important pentru noi”, a mai spus Sabău.

Jucătorii au calitate individuală. Mulți dintre ei sunt în urmă cu pregătirea, cu puține meciuri jucate, mai ales cei veniți în ultimul moment. Cu preocupare și implicare, eu cred că într-un timp scurt îi pot duce la un nivel bun la care să jucăm fotbal și să ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă din campionat
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor U Cluj

Citește și alte știri

Se ia de vedeta „naționalei” pentru declarațiile de pe Arena Națională: „El și alții ca el se cred șefii Federației. Ne-am săturat de rezerve!”

EXCLUSIV / VIDEO Adrian Iencsi, poveste din cantonament: „Când îi băteam la miuțe pe Rednic sau Sabău, săream gardurile!”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (1)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  15 Septembrie 2023, 08:00

Trebuie trași încet pe linia " moarta " și întinerit lotul ,cu ăștia e greu și în vestiar ,au multe fițe de vedete răsuflate, capriciosi, etc. Sa văzut ca de prin minutul 60 sant gata se sufoca " U " cu acest " balast " !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează